Πανελλήνιες 2023: Πότε θα γίνουν οι εξετάσεις των Ελλήνων του εξωτερικού
Πανελλήνιες 2023: Δείτε πότε θα πραγματοποιηθούν οι εξετάσεις των Ελλήνων του εξωτερικού - Πληροφορίες για τα εξεταστικά κέντρα

Οι Πανελλήνιες εξετάσεις 2023 για τους Έλληνες του εξωτερικού σε ό,τι αφορά το μάθημα γενικής παιδείας, τα μαθήματα Ομάδων Προσανατολισμού, αλλά και τα ειδικά μαθήματα, θα διεξαχθούν από 08-09-2023 μέχρι 22-09- 2023, σύμφωνα με το πρόγραμμα που έχει ήδη ανακοινωθεί.

Εξεταστικά κέντρα

Για την εξέταση των μαθημάτων γενικής παιδείας και oμάδας προσανατολισμού, καθώς και των ειδικών μαθημάτων θα λειτουργήσουν πέντε εξεταστικά κέντρα (δύο στην Αθήνα και τρία στη Θεσσαλονίκη), όπως έχει ανακοινωθεί.

Τετράδια – Αλφαβητικές καταστάσεις – Αυτοκόλλητα

Τα τετράδια που θα χρησιμοποιηθούν από τους υποψηφίους για όλα τα μαθήματα έχουν ένδειξη «2023». Επισημαίνεται ότι στο εξώφυλλο στη θέση «ΕΞΕΤΑΖΟΜΕΝΟ ΜΑΘΗΜΑ» ο υποψήφιος θα αναγράφει και στις δύο θέσεις τον τίτλο του εξεταζόμενου μαθήματος.

Επισημαίνεται ότι τα τελευταία φύλλα του τετραδίου μπορεί να χρησιμοποιηθούν από τον υποψήφιο ως πρόχειρο, αφού αναγράψει σαφώς την ένδειξη ΠΡΟΧΕΙΡΟ σε όσες σελίδες χρησιμοποιήσει ως πρόχειρες, οι οποίες δεν βαθμολογούνται σε καμία περίπτωση. Οι επιτηρητές κατά την παραλαβή των γραπτών από τους υποψηφίους θα υπογράφουν στο τέλος των απαντήσεων, όπως θα τους υποδειχθεί από τους υποψηφίους, διαγράφοντας χιαστί τα κενά στις απαντήσεις .

Για τα ειδικά μαθήματα Γραμμικό και Ελεύθερο Σχέδιο θα χρησιμοποιηθούν οι αντίστοιχες κόλλες σχεδίου. Σας αποστέλλονται αλφαβητικές καταστάσεις και αντίστοιχα αυτοκόλλητα ως εξής:

  • καταστάσεις αλφαβητικές ανά μάθημα γενικής παιδείας
  • καταστάσεις αλφαβητικές ανά μάθημα ομάδας προσανατολισμού και
  • καταστάσεις αλφαβητικές ανά ειδικό μάθημα.

Σημειώνεται επίσης ότι:

Η κατανομή των εξεταζόμενων στις αίθουσες θα γίνει κατά απόλυτη αλφαβητική σειρά για κάθε εξεταζόμενο μάθημα σύμφωνα με τις καταστάσεις. Στις περιπτώσεις δηλαδή που διαφορετικές Ομάδες Προσανατολισμού εξετάζονται στο ίδιο μάθημα, όλες αυτές οι Ομάδες Προσανατολισμού θα θεωρούνται ως μία για την αλφαβητική κατανομή των υποψηφίων στις αίθουσες. Γι’ αυτό, σε κάθε θρανίο θα επικολλάται το αυτοκόλλητο που αντιστοιχεί στο εξεταζόμενο μάθημα του κάθε υποψηφίου. Αυτό σημαίνει ότι σε περίπτωση που ένας υποψήφιος εξετάζεται σε περισσότερα το ενός μαθήματα, εφιστάται η προσοχή ώστε, την ημέρα κατά την οποία θα εξεταστεί σε δεύτερο, τρίτο, τέταρτο μάθημα, το αυτοκόλλητο να επικολλάται ακριβώς πάνω στο αυτοκόλλητο που αντιστοιχεί στο εξεταζόμενο μάθημα προηγούμενης μέρας και να το καλύπτει.

Επισημαίνεται ότι στην περίπτωση αυτή η κατανομή των υποψηφίων στα θρανία θα γίνεται πάλι κατ’ αλφαβητική σειρά και χωρίς να υπάρχουν κενά μεταξύ τους.

Για τους απόντες θα χρησιμοποιηθούν τετράδια και οι επιτηρητές θα αναγράφουν στην εξωτερική πλευρά του εξώφυλλου και στις δύο θέσεις «ΕΞΕΤΑΖΟΜΕΝΟ ΜΑΘΗΜΑ» τον τίτλο του εξεταζόμενου μαθήματος, ενώ στη θέση του αποκόμματος θα επικολληθεί ονομαστικό αυτοκόλλητο και θα σταλεί στο οικείο βαθμολογικό κέντρο σε ξεχωριστό φάκελο. Στις καταστάσεις οι ΑΠΟΝΤΕΣ δε διαγράφονται αλλά γράφεται δίπλα στο όνομά τους η λέξη ΑΠΩΝ. Διαγράφονται όμως με παρατήρηση δίπλα οι υποψήφιοι με αναπηρίες και ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες.

Οι απουσίες των υποψηφίων και οποιαδήποτε άλλη μεταβολή θα σημειώνονται και στα τρία αντίγραφα της μηχανογραφικής κατάστασης. Ένα απ’ αυτά τα αντίγραφα, αφού υπογραφεί και σφραγιστεί από τον πρόεδρο του κάθε εξεταστικού κέντρου (Ε.Κ.), θα συνοδεύει τα γραπτά δοκίμια κατά την αποστολή τους στο οικείο Β.Κ. ενώ τα άλλα δύο παραμένουν στο αρχείο του Ε.Κ.

Δείτε το σχετικό έγγραφο εδώ

Κάθε χρόνο Πανελλήνιες στο neolaia.gr

Πανελλήνιες και το 2023 στο neolaia.gr! Όλες οι ειδήσεις για την ύλη και το πρόγραμμα των εξετάσεων, τις βάσεις εισαγωγής, το μηχανογραφικό, τα εξεταζόμενα μαθήματα & τον υπολογισμό των μορίων. Κάθε χρόνο πρώτοι κοντά σου με θέματα προσομοίωσηςαπαντήσεις θεμάτων και οτιδήποτε πρέπει να ξέρεις για να είσαι έτοιμος/η! Μην ξεχάσεις και την στήλη «Γράφω και εγώ».

Μείνε συντονισμένος στο neolaia.gr για να μαθαίνεις πρώτος/-η τα πάντα για τις Πανελλήνιες!

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ:

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Πωλήσεις

Εποχιακή Εργασία

15-02-2024

Ναουσα

1.500

Πωλήσεις

Πλήρης Απασχόληση

06-03-2024

Αθήνα

⚽🏀 LIVE SCORES
27 Απρ. 2024
Αστ
45'
1 - 0
ΟΦΗ
27 Απρ. 2024
Βόλ
45'
0 - 0
Παν
27 Απρ. 2024
ΠΤΡ
ΗΜ
33 - 51
ΛΑΥ
27 Απρ. 2024
ΠΑΟΚ
1'
36 - 33
ΜΑΡ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;