Κακοκαιρία Daniel: Lockdown στη Μαγνησία - Υπερχείλισε ο Κραυσίδωνας
Κακοκαιρία Daniel: Απαγορεύτηκε η κυκλοφορία στη Μαγνησία.

Στη δίνη της κακοκαιρίας «Daniel» η Μαγνησία, καθώς τέθηκε σε lockdown το ορεινό δίκτυο του νομού της Θεσσαλίας λίγο μετά πριν από τις 12 το μεσημέρι.

Το βόρειο τμήμα της Μαγνησίας «πνίγεται» από τα φονικά καιρικά φαινόμενα, με τη χώρα να μετρά ήδη έναν νεκρό στο Βόλο και έναν αγνοούμενο.

Ο κίνδυνος είναι μεγάλος καθώς υπερχείλισε ο χείμαρρος Κραυσίδωνας.

Όπως ενημέρωσε ο ο εκπρόσωπος Τύπου της Πυροσβεστικής, Γιάννης Αρτοποιός, στον Βόλο έπεσαν 12.000 κεραυνοί μέσα σε μόλις 2 ώρες, ενώ η Πυροσβεστική έχει δεχτεί πάνω από 270 κλήσεις.

Το πρόβλημα επιτείνεται στην πόλη του Βόλου, κυρίως στο κέντρο, όπου από την συνεχόμενη καταιγίδα έχουν πλημμυρίσει όλοι οι δρόμοι και έχουν ακινητοποιηθεί εκατοντάδες αυτοκίνητα στις λεωφόρους Λαμπράκη, Δημητριάδος, Ιάσονος, Αργοναυτών, Λαρίσης και Αθηνών και οι κάθετοι δρόμοι κατεβάζουν από τα ορεινά, λόγω τεράστιες ποσότητες βρόχινου νερού που δεν μπορεί να απορροφήσει το δίκτυο αποχέτευσης.

Εκτός από τη μητροπολιτική περιοχή του Βόλου, απαγόρευση κυκλοφορίας  απαγόρευση κυκλοφορίας επιβάλλεται από τις 11:20 και σε όλη την περιοχή του Πηλίου και την ορεινή Μαγνησία γενικότερα, λόγω της επιδείνωσης της κακοκαιρίας Daniel.

Νεότερο μήνυμα του 112 αναφέρει ότι «με εντολή της Ελληνικής Αστυνομίας απαγορεύεται η κυκλοφορία στο ορεινό δίκτυο του Νομού Μαγνησίας λόγω εξέλιξης επικίνδυνων καιρικών φαινομένων».

Σύμφωνα με πληροφορίες εντοπίστηκε νεκρός ένας άνδρας κτηνοτρόφος 50 ετών στη συνοικία του Αγ. Γεωργίου στην περιοχή Χρυσοχοίδη, ενώ αγνοούμενος είναι ένας άνδρας γύρω στα 30-34 έτη που παρασύρθηκε από ρέμα στον Άγιο Γεώργιο και αναζητείται. Όπως αναφέρουν οι πληροφορίες, ο άνδρας εγκλωβίστηκε σε χείμαρρο με το αυτοκίνητό του, πήγε να βγει από αυτό και παρασύρθηκε από τα ορμητικά νερά. 

Έκκληση Μπέου: «Μην μετακινήστε»

Ο δήμαρχος του Βόλου, Αχιλλέας Μπέος, βγήκε σε πλημμυρισμένο δρόμο προσπαθώντας να πείσει τους οδηγούς να γυρίσουν στα σπίτια τους. Ο δήμαρχος απευθύνει έκκληση στους πολίτες να περιορίσουν τις μετακινήσεις τους μέχρι να ηρεμήσει το ακραίο καιρικό φαινόμενο.

Λόγω των πολύ δυσμενών συνθηκών και της υπερχείλισης χειμάρρων έχουν διακοπεί από το πρωί και τα σιδηροδρομικά δρομολόγια μεταξύ Βόλου και Λάρισας, ενώ περιορισμένα είναι και τα δρομολόγια λεωφορείων και εκτελούνται μόνο προς Αθήνα και Θεσσαλονίκη.

Ακινητοποιημένα είναι και τα λεωφορεία των Αστικών Συγκοινωνιών Βόλου και δεν εκτελούν δρομολόγια τόσο στο κέντρο,όσο και στα προάστια.

Στον Βόλο ισχύει απαγόρευση της κυκλοφορίας από τις 10:30 το πρωί με απόφαση της Ελληνικής Αστυνομίας.

Πιο αναλυτικά, σύμφωνα με την αστυνομία:

*απαγορεύεται η κυκλοφορία των οχημάτων στην ευρύτερη περιοχή της πόλης του Βόλου, απαγορεύεται η κυκλοφορία των οχημάτων στο ορεινό δίκτυο του νομού Μαγνησίας (Πήλιο), μέχρι την ύφεση των καιρικών φαινομένων.

Εξαιρούνται: (α) Τα οχήματα οδικής βοήθειας (β) Τα οχήματα εκτάκτου ανάγκης (ΕΚΑΒ Π.Υ.)

Δύσκολες ώρες και στο Νοσοκομείο του Βόλου, καθώς νερό έχει εισχωρήσει στο μηχανοστάσιο. Η Πυροσβεστική βρίσκεται στο σημείο ώστε να μην σημειωθεί κάποιο βραχυκύκλωμα που θα δυσχεράνει την λειτουργία του νοσοκομείου.

O Περιφερειάρχης Θεσσαλίας, Κώστας Αγοραστός, μιλώντας στο MEGA τόνισε ότι η κατάσταση είναι πολύ δύσκολη σε όλο τον νομό: «Να φύγει ο κόσμος από κάμπινγκ και παραλίες. Θα πέσει τόσο νερό σε 24 ώρες όσο σε μισό χρόνο. Είμαστε σε συναγερμό».

Διάβασε ακόμα:

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Logistics

Πλήρης Απασχόληση

03-01-2024

Μενίδι

Υπηρεσίες ένδυσης και υπόδησης

Όλοι οι τύποι εργασίας

23-01-2024

Αθήνα

1

⚽🏀 LIVE SCORES
27 Απρ. 2024
Αστ
20:00
-
ΟΦΗ
27 Απρ. 2024
Βόλ
20:00
-
Παν
27 Απρ. 2024
ΠΤΡ
20:15
-
ΛΑΥ
27 Απρ. 2024
ΠΑΟΚ
20:15
-
ΜΑΡ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;