Πανσέληνος Αυγούστου: Πέντε τραγούδια για να ακούσεις υπό το φως του «μπλε φεγγαριού»
Μουσικές επιλογές για να απολαύσεις το τελευταίο βράδυ του Αυγούστου και την εντυπωσιακή (υπερ)πανσέληνο.

Η δεύτερη υπερπανσέληνος του Αυγούστου, γνωστή και ως «blue moon» ή «μπλε φεγγάρι», θα είναι ορατή στον αυριανό ουρανό και έρχεται λίγο μετά το «φεγγάρι του οξύρρυγχου» που είδαμε τη νύχτα της 1ης Αυγούστου. Έτσι, το βράδυ της Πέμπτης (31/8) η δεύτερη αυγουστιάτικη Πανσέληνος θα κάνει την εμφάνισή της στον βραδινό ουρανό «ξυπνώντας» ποικίλα συναισθήματα στον καθένα και την καθεμία.

Το επερχόμενο φεγγάρι χαρακτηρίζεται ως «υπερπανσέληνος», ενώ έχει ονομαστεί «μπλε φεγγάρι». Με τον συγκεκριμένο όρο ονομάζουμε τη δεύτερη πανσέληνο που συμβαίνει μέσα σε ένα μήνα – το σύνηθες είναι μία πανσέληνος το μήνα- ή την τρίτη από τις τέσσερις πανσελήνους μιας εποχής του χρόνου. Στον αγγλοσαξωνικό κόσμο, από όπου και προέρχεται η σχετική «φιλολογία», ονομάζεται Blue Moon.

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Samil Cabrera (@astronycc)

Το «μπλε φεγγάρι» είναι ένα σπάνιο αστρονομικό φαινόμενο που συμβαίνει κάθε δύο με τρία χρόνια, όταν αθροίζονται οι 11 ημέρες που περισσεύουν από τους 12 σεληνιακούς κύκλους του χρόνου. Η φράση δεν έχει να κάνει με το χρώμα του φεγγαριού, αλλά με τη σκόνη που συσσωρεύεται στην ατμόσφαιρα από κάποια μεγάλη έκρηξη ηφαιστείου, όπως συνέβη με την έκρηξη του ηφαιστείου Κρακατόα το 1883, όταν το φεγγάρι φαινόταν μπλε για τουλάχιστον δύο χρόνια.

Με αφορμή λοιπόν την «μπλε» υπερπανσέληνο, παραθέτουμε μερικά τραγούδια που μπορείς να ακούσεις υπό το φως της… πανσελήνου!

1. To the moon and back – Savage Garden

Το τραγούδι των Savage Garden μπορεί να «ντύσει» υπέροχα τη νύχτα με την τελευταία καλοκαιρινή Πανσέληνο για το 2023, αφού οι Savage Garden λένε με ένα υπέρτατο τραγούδι όσα θα έλεγε ένας τρελά ερωτευμένος/-η υπό το σεληνόφως.

@raytrendyfm2 Savage Garden – To The Moon And Back #lirikterjemahan #musicvideo #fyp ♬ To the Moon & Back – Savage Garden

2. Fly me to the moon – Frank Sinatra

Για τους ονειροπόλους, για αυτούς που κάποια στιγμή ονειρεύονται να φτάσουν στο φεγγάρι -και παραπέρα- το «Fly Me To The Moon» είναι το τέλειο τραγούδια να να ονειρευτούν και οραματιστούν το πώς όντως κάποια μέρα θα φτάσουν στο φεγγάρι. Το «Fly Me To The Moon» είναι ένα all time classic τραγούδι που δε γίνεται να απουσιάζει από μία τέτοια playlist.

@franksinatra🎶 Fly me to the moon Let me play up there with those stars Let me see what life is like On Jupiter and Mars 🎶♬ Fly Me To The Moon – 2008 Remastered – Frank Sinatra

3. Talking to the moon – Bruno Mars

Κάποιοι άνθρωποι κοιτάνε το φεγγάρι και ονειρεύονται, κάποιοι το κοιτάνε και σκέφτονται τον έρωτά του και κάποιοι κοιτάνε το φεγγάρι και σκέφτονται κάποιον που έφυγε για το τελευταίο του ταξίδι. Είναι όντως στα αστέρια; Κανείς δεν ξέρει. Το θέμα είναι πως μερικοί άνθρωποι κοιτάνε το φεγγάρι τέτοιες ημέρες και σκέφτονται πως -ίσως- μπορέσουν να μιλήσουν με ένα άτομο που στην πραγματικότητα δεν μπορούν. Για αυτούς και αυτό το διαφορετικό είδος πόνου που νιώθουν ορισμένα άτομα βλέποντας την σημερινή Πανσέληνο, μπορεί να τους κάνει παρέα το «Talking To The Moon» του Bruno Mars.

@coinyes Bruno Mars – Talking to the Moon #fyp ♬ talking to the moon – coinyes

4. Can’t Fight The Moonlight – LeAnn Rimes

Το «Can’t Fight The Moonlight» είναι ένα κομμάτι για όσους το «ζουν» κανονικά στα ερωτικά τους. Είναι η τέλεια επιλογή για όσους νιώθουν μία έντονη έλξη και ερωτισμό που τους κάνει να νιώθουν σα να ερωτεύονται για πρώτη φορά (όπως μας κάνει και αυτό το pop τραγούδι των 00s’) και δεν μπορούν να καταπολεμήσουν αυτό το έντονο συναίσθημα.

@poprewind PopRewind 💽 Leann Rimes – Can’t Fight the Moonlight #poprewind #leannrimes #cantfightthemoonlight #cantfightthemoonlight🎤😂 #coyoteugly#pop #music #throwback #throwbacksongs #2000s #2000sthrowback #2000sthrowbacks #2000smusic #foryou #foryoupage #fy #fyp #fypシ #trending #viral #trendingsongs #nostalgia #nostalgic #totp #trl #mtvtrl ♬ original sound – 🅿🅾🅿🆁🅴🆆🅸🅽🅳

5. Moonlight – Ariana Grande

Δεν είμαστε σίγουροι, αλλά υπάρχει περίπτωση η Ariana Grande να έχει ένα τραγούδι για κάθε μας mood. Το «Moonlight» είναι ένα ξεχωριστό και αρκετά ρομαντικό τραγούδι με αργό ρυθμό και ακραία ρομαντικούς στίχους. Φήμες λένε ότι «Moonlght» (που σημαίνει σεληνόφως), ήταν το παρατσούκλι με το οποίο την αποκάλεσε ένας πρώην της -δεν ξέρουμε ποιος- μόλις έδωσαν το πρώτο τους φιλί. Σύμφωνα με τις ίδιες φήμες η Ari εμπνεύστηκε το τραγούδι από αυτό το περιστατικό, αλλά η ίδια δεν έχει επιβεβαιώσει τίποτα. Όπως και να έχει το τραγούδι ταιριάζει τέλεια για μία ρομαντική βραδιά υπό το σημερινό σεληνόφως της.

@arianavocalist moonlight is such a beautiful and underrated track #arianagrande #foryou #viral #fyp ♬ Moonlight – Ariana Grande

Διαβάστε ακόμη:

Πηγή κεντρικής εικόνας: Intime

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Παραγωγή

Πλήρης Απασχόληση

09-01-2024

Κηφισιά

Παραγωγή

Πλήρης Απασχόληση

11-03-2024

Ασπρόπυργος

⚽🏀 LIVE SCORES
01 Μαϊ. 2024
Μπο
FT
1 - 0
Παρ
02 Μαϊ. 2024
Ast
22:00
-
Ολυ
01 Μαϊ. 2024
ΜΠΑ
ΤΕΛ
98 - 102
Ρεάλ
02 Μαϊ. 2024
ΟΣΦΠ
19:45
-
BARC

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  
  
  
  
 1