Drone με τεχνητή νοημοσύνη νικά πρωταθλητές πιλότους
Τρεις έμπειροι πιλότοι drone νικήθηκαν από έναν αλγόριθμο που έμαθε να πετάει ένα drone γύρω από μια τρισδιάστατη πίστα αγώνων με ιλιγγιώδεις ταχύτητες.

Τρεις έμπειροι πιλότοι drone νικήθηκαν από έναν αλγόριθμο που έμαθε να πετάει ένα drone γύρω από μια τρισδιάστατη πίστα αγώνων με ιλιγγιώδεις ταχύτητες χωρίς να συντριβεί.

Η τεχνητή νοημοσύνη Swift, που αναπτύχθηκε από ερευνητές του Πανεπιστημίου της Ζυρίχης, κέρδισε 15 από τους 25 αγώνες ενάντια σε παγκόσμιους πρωταθλητές και σημείωσε τον ταχύτερο γύρο σε μια διαδρομή όπου τα drones φτάνουν ταχύτητες 80 χιλιομέτρων την ώρα.

«Το αποτέλεσμά σηματοδοτεί την πρώτη φορά που η τεχνητή νοημοσύνη νίκησε έναν άνθρωπο σε πραγματικό περιβάλλον σχεδιασμένο για και από ανθρώπους», δήλωσε ο Ελία Κάουφμαν, ερευνητής που βοήθησε στην ανάπτυξη του Swift.

Γράφοντας στο περιοδικό Nature, ο Kάουφμαν και οι συνεργάτες του περιγράφουν μια σειρά από αγώνες σώμα με σώμα μεταξύ του Swift και τριών πρωταθλητών αγώνων με drone. Πριν από τον διαγωνισμό, οι πιλότοι είχαν μια εβδομάδα για να εξασκηθούν στην πίστα, ενώ ο Swift προπονήθηκε σε ένα προσομοιωμένο περιβάλλον που περιείχε ένα εικονικό αντίγραφο της πίστας.

Η ανάλυση των αγώνων έδειξε ότι το Swift ήταν σταθερά ταχύτερο στην αρχή του αγώνα και έπαιρνε καλύτερες στροφές από τους πιλότους. Ο ταχύτερος γύρος του Swift ήταν 17,47 δευτερόλεπτα, μισό δευτερόλεπτο ταχύτερος από τον ταχύτερο πιλότο.

Διαβάστε ακόμη:

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Πωλήσεις

Πλήρης Απασχόληση

09-01-2024

Αθήνα

Μέσα μαζικής ενημέρωσης

Πλήρης Απασχόληση

04-01-2024

Κηφισιά

⚽🏀 LIVE SCORES

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;