Φωτιά στην Πάρνηθα: Καίγονται σπίτια στο Μενίδι - Εκκενώνεται ο οικισμός Αγία Παρασκευή και Καποτά (vids)
Φωτιά στην Πάρνηθα: Αναζωπυρώσεις σε μικρές εστίες λόγω των ισχυρών ανέμων. Μάχη για να μην περάσει η φωτιά στον Εθνικό Δρυμό.

Ξεφεύγει η φωτιά στην Πάρνηθα με τους άνδρες της Πυροσβεστική να δίνουν μεγάλο αγώνα για να μην περάσει στον Εθνικό Δρυμό η πυρκαγιά.

Οι φλόγες έχουν φτάσει στα πρώτα σπίτια στο Μενίδι στις παρυφές της Πάρνηθας, με τη φωτιά να έχει κατέβει χαμηλά στον οικισμό της Αγίας Παρασκευής, όπως και η περιοχή πέριξ του στρατοπέδου Καποτά.

Πληροφορίες αναφέρουν πως έχουν καεί κάποια σπίτια, ενώ από τις φιλοζωικές κάνουν έκκληση να μην αφήνουν δεμένα τα ζώα τους οι κάτοικοι που εγκαταλείπουν τα σπίτια τους και να μην κλειδώνουν τις πόρτες.

Όπως είπε ο δήμαρχος Αχαρνών, κ. Βρεττός, υπάρχει τεράστιο πρόβλημα στην περιοχή του Αγίου Ιωάννη Ρώσου και της Αγίας Παρασκευής, ενώ Πυροσβέστες καταγγέλλουν πώς μερικά πυροσβεστικά οχήματα ξέμειναν από νερό.

Ο δήμαρχος έκανε έκκληση για εναέρια μέσα και ενίσχυση των πυροσβεστικών δυνάμεων για να μην μπει η φωτιά στον ιστό της πόλης, ενώ έκανε θερμή παράκληση στους κατοίκους να εκκενώσουν τις περιοχές του Αγίου Ιωάννη Ρώσου και της Αγίας Παρασκευής.

Επίγειες και εναέριες δυνάμεις δίνουν τεράστια μάχη με τις φλόγες από χθες για να περιορίσουν το μεγάλο πύρινο μέτωπο που ξέσπασε στην περιοχή της Φυλής. Οι προσπάθειες επικεντρώνονται στο να μην κατευθυνθεί προς την κορυφογραμμή της Πάρνηθας η πυρκαγιά.

Το θερμικό φορτίο είναι τεράστιο και λόγω των ισχυρών ανέμων, παρατηρούνται πολλές αναζωπυρώσεις σε μικρές εστίες, με τη φωτιά να είναι στα 5 χλμ από το καζίνο.

Διάβασε ακόμα:

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Πληροφορική

Πρακτική Άσκηση

05-02-2024

Άγιος Δημήτριος Αττικής

Πωλήσεις

Πλήρης Απασχόληση

09-01-2024

Αθήνα

⚽🏀 LIVE SCORES

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;