Παραλίες: Παραβάσεις από 8 στα 10 beach bar της Ανατολικής Αττικής
Οι έλεγχοι στις παραλίες έδειξαν παράνομη κατάληψη χώρου από ομπρέλες, ξαπλώστρες, καντίνες, καθώς και φορολογικές και ασφαλιστικές παρατυπίες

Μεγάλη παραβατικότητα εντοπίζεται από τις υπηρεσίες που διενεργούν ελέγχους στις παραλίες, με κατάληψη χώρου από ομπρέλες και ξαπλώστρες αλλά και από καντίνες. Μάλιστα, πολλές ήταν οι επιχειρήσεις στην Ανατολική Αττική οι οποίες εντοπίστηκαν να καταπατούν πολύ μεγαλύτερο χώρο σε σχέση με αυτόν που έχουν νοικιάσει νομίμως και πληρώνουν τέλη για τη χρήση του αιγιαλού.

Ανάλογες παράνομες καταλήψεις είχαν καταγραφεί και από τα συνεργεία του υπουργείου Οικονομικών που πραγματοποίησαν ελέγχους το τριήμερο 18-20 Αυγούστου στην Πάρο και στην Αντίπαρο.

Πάνω από το 83% των επιχειρήσεων που ελέγχθηκαν από Μικτά Κλιμάκια της Εθνικής Αρχής Διαφάνειας και της Διεύθυνσης Οικονομικής Αστυνομίας στις παραλίες της Ανατολικής Αττικής (Αρτέμιδα, Λιμανάκι, Μαραθώνας, Πόρτο Ράφτη κ.ά.) βρέθηκαν να έχουν τοποθετήσει ομπρελοξαπλώστρες σε έκταση μεγαλύτερη της παραχωρηθείσας καταπατώντας από λίγα τετραγωνικά μέτρα έως και 800 τ.μ. Επίσης, οι μισοί τουλάχιστον βρέθηκαν να έχουν καταλάβει χώρο πολλαπλάσιο του παραχωρηθέντος προκειμένου να λειτουργήσουν καντίνα. Ακόμη, το 67% όσων ελέγχθηκαν δεν είχε αναρτήσει πινακίδα με το σχέδιο του χώρου που έχει παραχωρηθεί, κάτι που επιβάλλεται από τη νομοθεσία προκειμένου να ορίζονται εμφανώς τα όρια του αιγιαλού που χρησιμοποιείται νομίμως. Ποσοστό 17% όσων ελέγχθηκαν βρέθηκε να μην τηρεί τη φορολογική νομοθεσία, ενώ το 67% δεν τηρούσε τη νομοθεσία σε σχέση με τις ασφαλιστικές εισφορές.

Στις παραλίες της Πάρου και της Αντιπάρου το υπουργείο Οικονομικών πραγματοποίησε ελέγχους σε 18 επιχειρήσεις και στις 13 από αυτές διαπιστώθηκε ότι είχαν καταλάβει μεγαλύτερη έκταση από αυτή την οποία νομίμως είχαν το δικαίωμα με βάση τα τέλη τα οποία πληρώνουν. Ενδεικτικά, οι έλεγχοι πραγματοποιήθηκαν στις παραλίες Κριός, Αμπελάς, Αγ. Ανάργυροι, Κολυμπήθρες, Μικρή και Μεγάλη Σάντα Μαρία, Χρυσή Ακτή και Αη Γιάννης Δέτης (Μοναστήρι). Συνολικά είχαν καταπατηθεί περισσότερα από 5.000 επιπλέον τετραγωνικά μέτρα από επιχειρήσεις που είχαν τοποθετήσει ομπρελοξαπλώστρες, ενώ οδηγήθηκαν στο αυτόφωρο 14 επιχειρηματίες που δραστηριοποιούνται στην Πάρο και 4 που δραστηριοποιούνται στην Αντίπαρο. Ο εξοπλισμός που είχε τοποθετηθεί παρανόμως μετακινήθηκε, ενώ παράλληλα προβλέπεται η επιβολή διοικητικών μέτρων στους παρανομούντες.

Με πληροφορίες από kathimerini.gr
Πηγή cover photo: Intime

Διάβασε επίσης:

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Υπάλληλοι γραφείου

Πλήρης Απασχόληση

13-03-2024

Μενίδι

Marketing

Πλήρης Απασχόληση

19-12-2023

Νέα Ιωνία Αττικής

⚽🏀 LIVE SCORES
27 Απρ. 2024
Αστ
20:00
-
ΟΦΗ
27 Απρ. 2024
Βόλ
20:00
-
Παν
27 Απρ. 2024
ΠΤΡ
20:15
-
ΛΑΥ
27 Απρ. 2024
ΠΑΟΚ
20:15
-
ΜΑΡ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;