Ελεύθερες παραλίες: Παραβάσεις για 8 στις 10 επιχειρήσεις στην Ανατολική Αττική
Τι διαπίστωσαν οι ελεγκτές

Κλιμάκια της Εθνικής Αρχής Διαφάνειας πραγματοποίησαν ελέγχους για τις ξαπλώστρες σε επιχειρήσεις στις παραλίες της Ανατολικής Αττικής, όπου και διαπιστώθηκε σωρεία παραβάσεων.

Όλες οι επιχειρήσεις που ελέγχθηκαν είχαν συνάψει συμφωνητικά παραχώρησης της απλής χρήσης αιγιαλού-παραλίας με τις αρμόδιες αρχές, ωστόσο, όπως διαπιστώθηκε ποσοστό 83% είχε αναπτύξει ομπρέλες και ξαπλώστρες στην παραλία σε έκταση μεγαλύτερη απ’ αυτήν που είχε παραχωρηθεί από 86 τ.μ. έως και 800 τ.μ. ανά περίπτωση.

Επίσης, ποσοστό 50% καταλάμβανε χώρο πολλαπλάσιο απ’ αυτόν που είχε παραχωρηθεί για τη λειτουργία τροχήλατης ή ρυμουλκούμενης καντίνας. Στη συνέχεια, ποσοστό 83% δεν τηρούσε το οριζόμενο ποσοστό κάλυψης του σημείου που είχε παραχωρηθεί στην παραλία, το οποίο ανέρχεται στο 60%, και για τις περιοχές που είναι ενταγμένες στο δίκτυο Νatura στο 30%.

Από τους ελέγχους διαπιστώθηκε ότι ποσοστό 67% δεν είχε αναρτημένη πινακίδα με το σχέδιο και τη φωτογραφία του χώρου που είχε παραχωρηθεί, κάτι το οποίο ορίζεται από τον νόμο, ώστε να γίνεται εύκολα αντιληπτή τυχόν παραβίαση των ορίων της παραχώρησης. Τέλος, για μία περίπτωση προέκυψε ζήτημα ως προς την πλήρωση της προϋπόθεσης για ελεύθερη έκταση αιγιαλού σε ποσοστό 50% του συνολικού.

Κατά τη διάρκεια των ελέγχων εντοπίσθηκαν, επίσης, παραβάσεις φορολογικές, σε ποσοστό 17% όσων ελέγχθηκαν και ασφαλιστικές, σε ποσοστό 67%. Για τις εν λόγω διαπιστώσεις-παραβάσεις θα ακολουθήσουν οι νόμιμες κυρώσεις και θα ληφθούν τα προβλεπόμενα μέτρα.

Οι έλεγχοι έγιναν την περασμένη Κυριακή και οι παραβάσεις που εντοπίστηκαν σχετίζονται με τη χρήση της παραλίας αναφορικά με τον χώρο που έχει παραχωρηθεί ώστε να τοποθετηθούν ξαπλώστρες, τον χώρο για τις καντίνες, αλλά και το οριζόμενο ποσοστό κάλυψης.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Δείτε επίσης:

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Υπηρεσίες Εστίασης

Πλήρης Απασχόληση

11-03-2024

Βουλιαγμένη Αττικής

950

Εκπαίδευση

Πλήρης Απασχόληση

18-12-2023

Νέα Ιωνία Αττικής

⚽🏀 LIVE SCORES
27 Απρ. 2024
Αστ
20:00
-
ΟΦΗ
27 Απρ. 2024
Βόλ
20:00
-
Παν
27 Απρ. 2024
ΠΤΡ
20:15
-
ΛΑΥ
27 Απρ. 2024
ΠΑΟΚ
20:15
-
ΜΑΡ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;