Φωτιές: Μήνυμα του 112 για εκκένωση στα Καλύβια - Συναγερμός σε Χαλκιδική, Λέσβο & Μεσσηνία
Νέες φωτιές σε Καλύβια Θορικού, Χαλκιδική, Λέσβο & Μεσσηνία - Μήνυμα από το 112 και ισχυρές δυνάμεις της Πυροσβεστικής στη μάχη με τις φλόγες

Νέες φωτιές έχουν ξεσπάσει σε αρκετές περιοχές της Ελλάδας με ισχυρές δυνάμεις της πυροσβεστικής να προσπαθούν να τις θέσουν υπό έλεγχο.

Η φωτιά, που εκδηλώθηκε στα Καλύβια Αττικής νωρίτερα σήμερα, οδήγησε στο να ηχήσει το 112. Η φωτιά ξέσπασε στα Καλύβια Θορικού σε οικοπεδικό χώρο με ξερά χόρτα και χαμηλή βλάστηση. Στο σημείο επιχειρούν 23 πυροσβέστες, 1 ομάδα πεζοπόρου τμήματος, 6 οχήματα και 5 αεροσκάφη.

Από μήνυμα που έστειλε από το υπουργείο Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, λίγο πριν από τις 12:56, οι κάτοικοι της περιοχής Βαλομάνδρα Αττικής, στα Μεσόγεια, καλούνται να εκκενώσουν την περιοχή προς Καλύβια.

Όσον αφορά τη φωτιά που ξέσπασε κοντά στον Πολύγυρο και, συγκεκριμένα, στα Σήμαντρα, κάτω από άγνωστες συνθήκες, καίει σε αγροτοδασική έκταση. Στο σημείο επιχειρούν ήδη 30 πυροσβέστες, 1 ομάδα πεζοπόρου τμήματος, 10 οχήματα και από αέρος 2 ελικόπτερα.

Σε ό,τι αφορά τη φωτιά στη Λέσβο, η κατάσβεσή της είναι σε εξέλιξη και η εικόνα είναι βελτιωμένη. Στο σημείο επιχειρούν 28 πυροσβέστες, 14 οχήματα, 2 αεροσκάφη και 1 ελικόπτερο.

Λίγο μετά τη 1 το μεσημέρι, συναγερμός σήμανε στην πυροσβεστική υπηρεσία για φωτιά που ξέσπασε στην περιοχή του Χαρακοπιού στο Δήμο Πύλου Νέστορος.

Στην περιοχή έχουν σπεύσει, ήδη, ισχυρές δυνάμεις της πυροσβεστικής υπηρεσίας από αρκετές περιοχές της Μεσσηνίας. Σύμφωνα με πληροφορίες που επικαλείται η ΕΡΤ, το μέτωπο φαίνεται μικρό και υπάρχει αισιοδοξία, ότι οι πυροσβεστικές δυνάμεις θα προλάβουν να την οριοθετήσουν.

Πηγή cover photo: Αρχείο Intime

Διάβασε επίσης:

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Πληροφορική

Πλήρης Απασχόληση

22-01-2024

Αιγάλεω

Παραγωγή

Πλήρης Απασχόληση

11-03-2024

Ασπρόπυργος

⚽🏀 LIVE SCORES

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  
 0 
  
 0 
 2