Φωτιές - Ένωση Πνευμονολόγων: Οδηγίες για προστασία από τους καπνούς
Συστάσεις από την Ένωση Πνευμονολόγων Ελλάδας για την προστασία από τους καπνούς από τις φωτιές που βρίσκονται σε εξέλιξη σε αρκετές περιοχές της χώρας.

Λόγω των πυρκαγιών που βρίσκονται σε εξέλιξη σε αρκετές περιοχές της χώρας και εξαιτίας του ότι καπνοί έχουν φθάσει πάνω από κατοικημένες περιοχές, η Ένωση Πνευμονολόγων Ελλάδας συνιστά στους πολίτες την άμεση απομάκρυνσή τους από περιοχές με πυκνό καπνό για την προστασία τους.

Στην ανακοίνωσή τους αναφέρουν, μάλιστα, πως εφόσον αυτό δεν είναι εφικτό, πρέπει να παραμείνουν σε δροσερούς ή κλιματιζόμενους χώρους, με κλειστά παράθυρα και πόρτες. Παράλληλα, κρίνεται σκόπιμο να αποφεύγονται οι άσκοπες μετακινήσεις.

Η ανακοίνωση αναφέρεται και στη μετακίνηση με αυτοκίνητο εντός της συγκεκριμένης περιοχής. Όπως αναφέρει, υπάρχει παράκληση για τα παράθυρα να παραμένουν κλειστά και να τίθεται σε λειτουργία η ανακύκλωση αέρα καμπίνας.

Ιδιαίτερη προσοχή χρειάζονται οι ασθενείς με αναπνευστικά προβλήματα.

Η Ένωση Πνευμονολόγων Ελλάδας συνιστά στους ασθενείς με χρόνια αναπνευστικά προβλήματα, όπως η Χρόνια Αποφρακτική Πνευμονοπάθεια (ΧΑΠ) και το βρογχικό άσθμα, να βρίσκονται σε συνεχή επαφή με τον γιατρό τους και να λαμβάνουν την αγωγή τους συστηματικά, σύμφωνα με τις οδηγίες του. Συμπτώματα όπως η δυσκολία στην αναπνοή, ο βήχας ή η αποβολή πτυέλων θα πρέπει να αναφέρονται άμεσα στον θεράποντα πνευμονολόγο.

Παράλληλα, γίνεται θερμή παράκληση για αποφυγή αλόγιστης χρήσης ηλεκτρικού ρεύματος έτσι ώστε να μην υπάρχει πιθανότητα διακοπών σε αναπνευστικούς ασθενείς που απαιτούν συνεχή λήψη οξυγονοθεραπείας.

Η Ένωση Πνεμονολόγων Ελλάδας παρακολουθεί συνεχώς τις εξελίξεις και μετρήσεις για την ποιότητα του αέρα, ενώ είναι πρόθυμη μέσω των μελών της να συνδράμει σε πανελλαδικό επίπεδο με όλες τις δυνάμεις τους εφόσον ζητηθεί.

Πηγή cover photo: Intime

Δείτε ακόμα:

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Πωλήσεις

Πλήρης Απασχόληση

09-01-2024

Αθήνα

Πληροφορική

Πλήρης Απασχόληση

22-01-2024

Αιγάλεω

⚽🏀 LIVE SCORES

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;