Εγγραφές πρωτοετών 2023: Πότε και πώς θα γίνουν - Πότε ανοίγουν τα Πανεπιστήμια
Εγγραφές πρωτοετών 2023: Δείτε πότε ανοίγουν τα πανεπιστήμια

Οι βαθμολογίες από τις Πανελλήνιες 2023 και οι βάσεις εισαγωγής των πανεπιστημιακών τμημάτων έχουν ανακοινωθεί. Έτσι, οι νέοι φοιτητές γνωρίζουν με σιγουριά σε ποια σχολή και ποιο τμήμα θα συνεχίσουν την ακαδημαϊκή τους πορεία.

Εγγραφές πρωτοετών 2023: Πότε ανοίγουν τα πανεπιστήμια

Το Ακαδημαϊκό έτος ξεκινά την 1η Σεπτεμβρίου εκάστου ημερολογιακού έτους και λήγει την 31η Αυγούστου του επόμενου έτους.

Το διδακτικό έργο κάθε Ακαδημαϊκού έτους διαρθρώνεται σε δύο Ακαδημαϊκές περιόδους, τη χειμερινή και την εαρινή περίοδο (χειμερινό και εαρινό εξάμηνο).

Οι ημερομηνίες έναρξης και λήξης καθορίζονται με απόφαση της Συγκλήτου και περιλαμβάνονται στο Ακαδημαϊκό ημερολόγιο.

Κάθε εξάμηνο περιλαμβάνει τουλάχιστον δεκατρείς (13) πλήρεις εβδομάδες διδασκαλίας.

Η έναρξη των μαθημάτων ορίζεται στο ακαδημαϊκό ημερολόγιο κάθε έτους.

Κάθε πανεπιστημιακό ίδρυμα και κάθε τμήμα διαθέτει διαφορετικό διδακτικό έργο, όποτε η δομή του ακαδημαϊκού έτους προσαρμόζεται ανάλογα τις ανάγκες του τμήματος.

Έτσι, σε αντίθεση με τις σχολικές τάξεις, δεν υπάρχει κάποια προκαθορισμένη ημερομηνία που ξεκινούν τα μαθήματα στα Πανεπιστήμια, άλλα αυτό εξαρτάται από τη κάθε σχολή.

Οι φοιτητές μπορούν να ανατρέξουν στο site κάθε σχολής για να ενημερωθούν για την έναρξη των μαθημάτων.

Εγγραφές Πρωτοετών Φοιτητών 2023: Πότε ξεκινούν

Επόμενο στάδιο μετά την ανακοίνωση των βάσεων εισαγωγής και των υποψηφίων που εισάγονται σε Τμήματα της Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης είναι η εγγραφή τους στις σχολές που έχουν περάσει.

Η διαδικασία που ακολουθείται είναι η ηλεκτρονική εγγραφή των επιτυχόντων και, πλέον, πρωτοετών φοιτητών μέσα από ειδική πλατφόρμα (εφαρμογή) που ανοίγει μέσα σε ειδική προθεσμία το Υπουργείο Παιδείας. Μετά την έκδοση σχετικής εγκυκλίου, η διαδικασία θα περιγράφει. Με την ηλεκτρονική εγγραφή δεν είναι απαραίτητη η κατάθεση δικαιολογητικών και δεν απαιτείται η μετάβαση των επιτυχόντων στις Σχολές και τα Τμήματα επιτυχίας τους.

Μέχρι τα μέσα Σεπτεμβρίου έχουν, συνήθως, προθεσμία οι επιτυχόντες στις σχολές των ΑΕΙ όλης της χώρας να πραγματοποιήσουν τις ηλεκτρονικές του εγγραφές.

Την ίδια χρονική περίοδο έχουν προθεσμία και οι επιτυχόντες στα ΔΙΕΚ να υποβάλλουν Αίτηση Εγγραφής.

Μέσα σε επόμενη προθεσμία, η οποία θα καθορίσει το κάθε Τμήμα Πανεπιστημίου ξεχωριστά, δύναται να ζητηθούν επιπλέον δικαιολογητικά από τους επιτυχόντες για την ολοκλήρωση της εγγραφής των πρωτοετών φοιτητών.

Η προθεσμία και η διαδικασία εγγραφής των επιτυχόντων στις Στρατιωτικές και Αστυνομικές Σχολές, στις Σχολές της Πυροσβεστικής Ακαδημίας και του Λιμενικού Σώματος, στις Ακαδημίες Εμπορικού Ναυτικού, καθώς στις Ανώτερες Σχολές Τουριστικής Εκπαίδευσης Ρόδου και Κρήτης θα ορισθεί και θα ανακοινωθεί από τις ίδιες τις Σχολές.

Δείτε ακόμα:

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Υγεία

Πρακτική Άσκηση

05-02-2024

Οια

Πωλήσεις

Πλήρης Απασχόληση

09-01-2024

Αθήνα

⚽🏀 LIVE SCORES
27 Απρ. 2024
Αστ
FT
1 - 1
ΟΦΗ
27 Απρ. 2024
Βόλ
FT
1 - 0
Παν
27 Απρ. 2024
ΠΤΡ
ΤΕΛ
66 - 104
ΛΑΥ
27 Απρ. 2024
ΠΑΟΚ
ΤΕΛ
77 - 62
ΜΑΡ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

 2 
 5 
 0 
 0 
 9