Ανδρέας Κονάνος: Ο πρώην ιερέας έκανε coming out - «Το πιο απλό και το πιο δύσκολο βίντεο ταυτόχρονα»
«Σε όποιον θέλει να με βρίσει, πριν το κάνει το έχω κάνει ο ίδιος στον εαυτό μου για πάρα πολλά χρόνια, από τότε που ήμουν παιδί, από τότε που κατάλαβα τον εαυτό μου»

Ο πρώην ιερέας Ανδρέας Κονάνος έκανε coming out ως ομοφυλόφιλος, με ένα βίντεο που ανάρτησε στα social media.

«Φτου ξελευθερία» ήταν ο τίτλος του βίντεο που ανέβασε ο Ανδρέας Κονάνος, που εξήγησε γιατί είναι το «πιο δύσκολο» της ζωής του. «Είναι το πιο απλό και το πιο δύσκολο ταυτόχρονα. Είναι απλό, διότι όταν κανείς λέει αλήθειες απλές, τα πράγματα είναι απλά. Δύσκολο είναι γιατί θα ξαφνιαστούν κάποιοι, οι περισσότεροι φυσικά είναι λογικό να ξαφνιαστούν», ανέφερε αρχικά.

Ο πρώην ιερέας είπε πως αποφάσισε να κάνει αυτό το βίντεο, επειδή πολλοί τον ρωτούν γιατί δεν μιλά για την προσωπική ζωή του και διότι ήθελε να πει τη δική του αλήθεια. «Σε όποιον θέλει να με βρίσει, πριν το κάνει το έχω κάνει ο ίδιος στον εαυτό μου για πάρα πολλά χρόνια, από τότε που ήμουν παιδί, από τότε που κατάλαβα τον εαυτό μου», τόνισε.

«Έχω μαστιγώσει μόνος μου τον εαυτό μου, τον έχω βρίσει, προσβάλει, ξεφτιλίσει, μειώσει, τον έχω στείλει στην κόλαση για όλη αυτή την κατάσταση, την ταυτότητά μου. Δεν είναι ότι ξυπνάς ένα πρωί και λες θέλω να διαλέξω αντί για αυτό το άλλο. Κανένας ο οποίος είναι ομοφυλόφιλος δεν χάρηκε την πρώτη στιγμή που διαπίστωσε την ταυτότητά του. Αν χάρηκε, καλά έκανε, δεν θέλω να προδικάσω. Αλλά ξέρω από αυτά που άκουγα τόσα χρόνια ότι την πρώτη στιγμή που ο άνθρωπος συνειδητοποιεί ότι ξεχωρίζει από το πλήθος… αυτός είναι ο λόγος της θλίψης. Η θλίψη δεν είναι για αυτό που είσαι, είναι γιατί αυτό που είσαι το έχεις σε μια κοινωνία πολύ διαφορετική», συνέχισε ο Ανδρέας Κονάνος.

Το 2020 ο Ανδρέας Κονάνος ανακοίνωσε μέσω των social media ότι παραιτείται από τις τάξεις του κλήρου.

Έπειτα από δύο δεκαετίες, έκανε γνωστό ότι αποφάσισε να αποχωριστεί τα ράσα, υποβάλλοντας την παραίτησή του στην αρχιεπισκοπή.

Ο ίδιος έχει γίνει γνωστός και αγαπητός μέσα από το συγγραφικό του έργο που περιλαμβάνει βιβλία ψυχική ενδυνάμωσης.

Διαβάστε ακόμη:

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Μεταφορές

Πλήρης Απασχόληση

22-01-2024

Μαρούσι

800

Παραγωγή

Πλήρης Απασχόληση

09-01-2024

Κηφισιά

⚽🏀 LIVE SCORES

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  
  
 1 
 0