Ο Gates πίστευε ότι ο ύπνος είναι για τεμπέληδες - Πώς άλλαξε γνώμη
Όταν ο Bill Gates διαχειριζόταν τη Microsoft. Τώρα, όμως, το αναπληρώνει, όπως υποστηρίζει ο ίδιος!

Όταν ο Bill Gates διαχειριζόταν τη Microsoft, δεν κοιμόταν καλά, αλλά όπως λέει, τώρα το αναπληρώνει.

Προκειμένου να δείξει το πώς αντιλαμβανόταν την αϋπνία, ακόμη και στα 40 του, ο δισεκατομμυριούχος συνιδρυτής της Microsoft ανταγωνιζόταν τους συνομηλίκους του για να δει ποιος ξεκουραζόταν λιγότερο, θεωρώντας το ως ένδειξη παραγωγικότητας, είπε σε μιλώντας στο podcast, “Unconfuse Me with Bill Gates”.

«Θα έλεγα, “κοιμάμαι μόνο έξι ώρες.” Και ο άλλος, {εγώ μόνο πέντε!” και ένας τρίτος “μερικές φορές δεν κοιμάμαι καθόλου”», δήλωσε. «Θα έλεγα: “Ουάου, αυτοί οι τύποι είναι τόσο καλοί. Πρέπει να προσπαθήσω περισσότερο, γιατί ο ύπνος είναι τεμπελιά και περιττός”.

Ο Gates άλλαξε τη νοοτροπία του όταν ο πατέρας του διαγνώστηκε με Αλτσχάιμερ, ωθώντας τον να αρχίσει να μαθαίνει για την υγεία του εγκεφάλου, είπε.

Ανακάλυψε ότι ένας τρόπος πρόγνωσης οποιασδήποτε άνοιας, συμπεριλαμβανομένης της νόσου Αλτσχάιμερ, είναι ο καλός ύπνος.

Οι άνω των 65 ετών που κοιμούνται λιγότερο από πέντε ώρες τη νύχτα έχουν διπλάσιες πιθανότητες να αναπτύξουν άνοια ή να πεθάνουν μέσα σε πέντε χρόνια, σε σύγκριση με εκείνους που κοιμούνται μεταξύ έξι και οκτώ ωρών τη νύχτα, σύμφωνα με έρευνα του Harvard.

Αλλά ο ύπνος είναι εξίσου σημαντικός και για τους νεότερους. Οι οκτώ έως 10 ώρες τη νύχτα μπορεί να βοηθήσουν τους εφήβους να έχουν τη βέλτιστη πνευματική ανάπτυξη, ψυχική υγεία και μνήμη, σύμφωνα με την Αμερικανική Ακαδημία Ιατρικής Ύπνου.

Τέλος, για τα άτομα ηλικίας μεταξύ 20 και 64 ετών, επτά έως εννέα ώρες τη νύχτα συμβάλλουν στην κορύφωση της σωματικής και ψυχικής υγείας, σύμφωνα με τα Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων.

Πηγή: moneyreview.gr

Δες ακόμα:

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Marketing

Πλήρης Απασχόληση

18-12-2023

Νέα Ιωνία Αττικής

Γραφικές Τέχνες

Πλήρης Απασχόληση

19-12-2023

Βούλα

⚽🏀 LIVE SCORES
27 Απρ. 2024
Αστ
20:00
-
ΟΦΗ
27 Απρ. 2024
Βόλ
20:00
-
Παν
27 Απρ. 2024
ΠΤΡ
20:15
-
ΛΑΥ
27 Απρ. 2024
ΠΑΟΚ
20:15
-
ΜΑΡ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;