«Κίνημα της πετσέτας»: Κινητοποιήσεις και στο Λαγονήσι
Το μεγαλύτερο μέρος της παραλίας στο Λαγονήσι είναι κατειλημμένο με ομπρέλες και ξαπλώστρες ενώ το ελεύθερο κομμάτι είναι μόλις 10 μέτρα.

Το μεγαλύτερο μέρος της παραλίας στο Λαγονήσι είναι κατειλημμένο με ομπρέλες και ξαπλώστρες ενώ το ελεύθερο κομμάτι είναι μόλις 10 μέτρα.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ της ΕΡΤ, υπήρχαν κάποιες οικογένειες που έκαναν το μπάνιο τους, αλλά για να μπουν μέσα στο νερό έπρεπε να κάνουν ολόκληρο κύκλο για να μην τραυματιστούν από τα βράχια που υπάρχουν στο μέσο της παραλίας.

Ακολουθεί η επιχείρηση στο βάθος με τις ξαπλώστρες και μένει μια αμμουδιά το πολύ 10 – 20 μέτρα μαζί με και άλλα βράχια όπου εκεί «στοιβάζονται» όσοι δεν επιθυμούν να πληρώσουν για το μπάνιο τους στη θάλασσα.

Όπως έλεγαν οι ίδιοι στην κάμερα της ΕΡΤ μέχρι πριν από λίγες μέρες η κατάσταση ήταν πολύ χειρότερη. Λίγο το κίνημα της ξαπλώστρας, λίγο και οι συνεχείς έλεγχοι έχουν κάνει τους δύο επιχειρηματίες που δραστηριοποιούνται σε αυτό το σημείο να διορθώσουν κάπως την κατάσταση.

Τρεις συλλήψεις σε beach bar στη Ζάκυνθο

Πρόκειται για δύο επιχειρηματίες και έναν υπεύθυνο beach bar που εκμεταλλεύονταν παράνομα την παραλία στο Λαγανά. Ειδικότερα, μετά από ελέγχους της Αστυνομικής Διεύθυνσης Ζακύνθου, σε συνεργασία με την Κτηματική Υπηρεσία του νησιού, συνελήφθησαν δύο Ζακυνθινοί 65 και 53 ετών, καθώς και άλλος ένας υπεύθυνος ενός τρίτου μπιτς μπαρ αλβανικής καταγωγής, 51 ετών, καθώς είτε δεν είχαν άδεια καν, είτε η άδειά τους δεν ήταν για τα τετραγωνικά, για πολύ λιγότερα τετραγωνικά από αυτά που τελικά εκμεταλλεύονταν. Και οι τρεις θα οδηγηθούν στον εισαγγελέα, ενώ οι έλεγχοι σε αντίστοιχες επιχειρήσεις της Ζακύνθου θα συνεχιστούν με αμείωτο ρυθμό.

Κινητοποιήσεις και στις παραλίες της Χαλκιδικής

Σύμφωνα με τον κ. Κυπαρίσση Ντέμπλα, δήμαρχο Σιθωνίας, που μίλησε στo ERTNEWS και την εκπομπή «Newsroom» πρόκειται για ένα πανελλήνιο φαινόμενο όσο αφορά τη διαχείριση από επιχειρηματίες των μισθώσεων και αφορούν τον αιγιαλό και την παραλία αλλα ξεκαθαρίζει ότι δεν μπορούμε να πούμε ότι όλοι οι επιχειρηματίες είναι το ίδιο.

«Είναι καιρός πλέον οι επιχειρηματίες οι οποίοι δεν συμμορφώνονται ή η συμπεριφορά τους είναι απαράδεκτη προς τους πολίτες, και σε συνεργασία με την Κτηματική Υπηρεσία, να μην μπορούν την επόμενη χρονιά, τουλάχιστον για δύο χρόνια, να κάνουν μισθώσεις αιγιαλού και παραλίας. Όλοι βλέπαμε, αλλά ίσως δεν δίναμε τη σημασία που έπρεπε στο φαινόμενο να καταστρατηγούνται σαφέστατα οι προϋποθέσεις μίσθωσης αιγιαλού και παραλίας» είπε και συνέχισε: «Όλοι βλέπαμε, μπορεί να κάναμε συστάσεις και τα λοιπά, αλλά οι συστάσεις ακόμα και του δημάρχου δεν έπειθαν κανέναν. Και βέβαια, επαναλαμβάνω, δεν αφορά όλους τους επαγγελματίες και όλους τους επιχειρηματίες. Οι επιχειρηματίες που ενεργούν έτσι εις βάρος των πολιτών, δεν πρέπει να ξαναπάρουν μισθώσεις αιγιαλού και παραλίας. Δεν πρέπει να έχουν την εκμετάλλευση. Πιστεύω όμως ότι από όλη αυτή την κινητοποίηση μόνο θετικά αποτελέσματα και συμπεράσματα».

 

 

 

 

Διαβάστε ακόμη:

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Υγεία

Πρακτική Άσκηση

05-02-2024

Οια

Marketing

Πλήρης Απασχόληση

19-12-2023

Νέα Ιωνία Αττικής

⚽🏀 LIVE SCORES
27 Απρ. 2024
Αστ
20:00
-
ΟΦΗ
27 Απρ. 2024
Βόλ
20:00
-
Παν
27 Απρ. 2024
ΠΤΡ
20:15
-
ΛΑΥ
27 Απρ. 2024
ΠΑΟΚ
20:15
-
ΜΑΡ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;