Δήμαρχος Ύδρας: «Είναι αναγκαιότητα» - Τι είπε για το γαϊδουράκι που κουβαλάει ψυγείο
«Για να μεταφέρει ένα ξενοδοχείο τις αποσκευές των πελατών του, δεν υπάρχει άλλος τρόπος εκτός αν θέλετε να συζητήσουμε ευφάνταστα σενάρια, όπως να φέρουμε drones»

Για τις εικόνες που ήρθαν στο φως της δημοσιότητας από την Ύδρα, όπου φαίνεται ένα γαϊδουράκι να κουβαλάει βαριά αντικείμενα και πιο συγκεκριμένα ψυγείο, αναφέρθηκε ο δήμαρχος του νησιού, Γιώργους Κουκουλάκης μιλώντας στην ΕΡΤ.

Ειδικότερα, ο κ. Κουκουλάκης κατά τη διάρκεια του διαλόγου που είχε με τη δημοσιογράφο και διευθύντρια του Zero Paw Project, Σταματίνα Σταματάκου, χαρακτήρισε το φαινόμενο ως «αναγκαιότητα», στηρίζοντας το επιχείρημά του σε συγκεκριμένους λόγους.

«Στην Ύδρα, όχι μόνο είναι κουλτούρα και καθημερινότητα, είναι και αναγκαιότητα. Το νησί εκτός από τις απαγορεύσεις κυκλοφορίας τροχοφόρων, έχει την πόλη του αμφιθεατρικά χτισμένη και γεμάτη σκαλοπάτια. Δεν υπάρχει δυνατότητα να μεταφερθεί ούτε άνθρωπος ούτε εμπορεύματα. Δεν είναι κάτι που το κάνουμε για τουριστικούς λόγους ή επειδή μας αρέσει. Είναι μια αναγκαιότητα στο νησί, είναι και το δικαίωμά μας στη μετακίνηση αν θέλετε», είπε αρχικά.

Στη συνέχεια πρόσθεσε πως «είναι ο μοναδικός τρόπος. Εκτός και αν έρθει κάποιος και αναιρέσει τα προεδρικά διατάγματα που προστατεύουν την Ύδρα αλλά τότε θα μπορούσε να καταρρεύσει η τοπική οικονομία, δεν θα κυκλοφορεί τίποτα».

«Για να μεταφέρει ένα ξενοδοχείο τις αποσκευές των πελατών του, δεν υπάρχει άλλος τρόπος εκτός αν θέλετε να συζητήσουμε ευφάνταστα σενάρια, όπως να φέρουμε drones» σημείωσε επίσης.

Ο ίδιος προχώρησε και σε έναν διαχωρισμό ως προς το άτυχο ζώο, που κουβάλησε τα βαριά αντικείμενο, αναφέροντας πως πρόκειται για μουλάρι και όχι για γαϊδούρι. «Δεν είναι γαϊδούρια αλλά μουλάρια που μπορούν να σηκώσουν μέχρι 100 κιλά και από την προανακριτική εξέταση που διεξήχθη, το ψυγείο ζύγιζε 67 κιλά» συμπλήρωσε.

Ο δήμαρχος Ύδρας, σύμφωνα με την ΕΡΤ, ανέφερε ότι ένα μουλάρι στοιχίζει 4.000 – 5.000 ευρώ και ο ιδιοκτήτης του το προσέχει σαν τα μάτια του. «Γίνεται 200 χρόνια στο νησί. Δεν παραβιάζεται καμία νομοθεσία και δεν έχει καταγραφεί ουδέποτε περιστατικό κακοποίησης ζώου».

 

 

 

 

Διαβάστε ακόμη:

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Υπηρεσίες ένδυσης και υπόδησης

Όλοι οι τύποι εργασίας

23-01-2024

Αθήνα

Εκπαίδευση

Πλήρης Απασχόληση

18-12-2023

Νέα Ιωνία Αττικής

⚽🏀 LIVE SCORES
27 Απρ. 2024
Αστ
20:00
-
ΟΦΗ
27 Απρ. 2024
Βόλ
20:00
-
Παν
27 Απρ. 2024
ΠΤΡ
20:15
-
ΛΑΥ
27 Απρ. 2024
ΠΑΟΚ
20:15
-
ΜΑΡ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;