Φωτιά στη Ρόδο: «Εντοπίσαμε 8 σκυλιά, γύρω ήταν όλα καμένα και είχε κρανία από ζώα»
«Τα 5 ήταν μέσα σε κλουβί, 1 δεμένο με αλυσίδα έξω απο το κλουβί και δυο ακόμη δεμενα με αλυσίδες λίγο πιο πέρα»

Οδυνηρές είναι οι καταστροφές από τις φωτιά στη Ρόδο, οι οποίες έσβησαν μετά από και πλέον 10 ημέρες. Σύμφωνα με την ενημέρωση από κλιμάκιο του ΕΛΓΑ, που βρέθηκε στη Ρόδο, έχουν καεί από τις φωτιές 50.000 ελαιόδεντρα και 2.500 ζώα και σμήνη μελισσών.

Εφιαλτική είναι η εικόνα που συναντούν και οι εθελοντές που πήγαν να διασώσουν όσα ζώα μπορούν. Όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή της η Ομάδα Διάσωσης και Υπεράσπισης Ζώων «διασχίζοντας τα Λάερμα ψάχνοντας για πυρόπληκτα ζώα εντοπίσαμε 8 σκυλιά σε ένα χωράφι όπου γύρω γύρω ήταν όλα καμένα και είχε κρανία από ζώα, επίσης περιττώματα, βρωμιές, σκουπίδια».

Εξηγώντας την κατάσταση, η ομάδα επισημαίνει ότι τα εντόπισαν ζωντανά, «δεμένα και κάτω από άθλιες συνθήκες, ενώ ένα από αυτά δεν άντεξε και πέθανε. Προχώρησε σε μήνυση κατά του ιδιοκτήτη σημειώνοντας πως «αναμένουμε τη δικάσιμο».

«Τα 5 ήταν μέσα σε κλουβί, 1 δεμένο με αλυσίδα έξω από το κλουβί και δυο ακόμη δεμένα με αλυσίδες λίγο πιο πέρα. Σε κανένα ζώο δεν υπήρχε ούτε δείγμα νερό ή φαγητό. Το ένα από τα 2 όταν φτάσαμε ήταν πεσμένο και βαριανάσαινε. Αμέσως ο κτηνίατρος της ομάδας Stefanos Ouzounoglou το ακροάστηκε και το εξέτασε. Το ζώο είχε εμφανή σημάδια θερμοπληξίας. Άμεσα το τοποθετήσαμε σε cooling mat και ο Στέφανος του χορήγησε ενδοφλέβια ενυδάτωση. Δυστυχώς ήταν πολύ αργά το ζώο κατέληξε μετά από 10 λεπτά. Αφού δώσαμε νερό σε όλα καλέσαμε το 100 και ζητήσαμε περιπολικό το οποίο δεν ήρθε λόγω της έκτακτης ανάγκης του νησιού» συνεχίζουν στην ανάρτησή τους.

«Φυσικά ξαναπήγαμε την επόμενη μέρα ( δεν υπήρχε περίπτωση να τα αφήσουμε εκεί) καλέσαμε ξανά την αστυνομία και το περιπολικό ήρθε και κατέγραψε. Εμείς πήγαμε στον εισαγγελέα Πρωτοδικών και καταθέσαμε μήνυση και καταγγελία κατά του φερόμενου ως ιδιοκτήτη. Η εισαγγελέας πρωτοδικών διέταξε άμεσα προσωρινή αφαίρεση και με την πολύτιμη βοήθεια του Κυνοκομείου Ρόδου- Σύλλογος Φιλοζωικής- Rhodes Kennel House-RAWS και της ΑΝΙΜΑ Σύλλογος Προστασίας και Περίθαλψης Άγριας Ζωής τα ζώα μεταφέρθηκαν στον κτηνίατρο για έλεγχο και μετά σε φιλοξενία. Αναμένουμε τη δικάσιμο. Δικαιοσύνη για όλους» καταλήγει η ανάρτησή τους.

Φωτιά στη Ρόδο: «Που είναι ο κυνηγετικός σύλλογος;»

«Στη Ρόδο βρίσκουν τα κυνηγόσκυλα παρατημένα το ένα μετά το άλλο. Τα άφησαν δεμένα να καούν. Κι όσα δεν κάηκαν τα άφησαν να πεθάνουν από την δίψα και την πείνα. Χαρακτηριστικό είναι ότι η Ομάδα Διάσωσης και Υπεράσπισης Ζώων βρήκε 8 κυνηγετικά σκυλιά, μόνο τα 2 με τσιπ καταχωρημένα, που είχαν μείνει για μέρες αβοήθητα δίχως ούτε καν νερό κι εκτεθειμένα στον καύσωνα. Το ένα μόλις το έλυσε του πέθανε στα χέρια. Άλλο κυνηγόσκυλο βρέθηκε μέσα σε κλουβί παρατημένο. Συνέχεια βρίσκουν κυνηγόσκυλα που δεν έχουν που να τα πάνε» αναφέρει η δημοσιογράφος, Σταματίνα Σταματάκου, περιγράφοντας την κατάσταση που επικρατεί στο νησί μετά την επέλαση της καταστροφική για τη Ρόδο φωτιά.

«Που είναι ο κυνηγετικός σύλλογος Ρόδου λοιπόν να αναλάβει αυτά τα σκυλιά; Που είναι οι κυνηγοί που αγαπάνε τα σκυλιά και τα έχουν σαν… παιδιά τους; Ξέχασα, έγκλημα ήταν η υποχρεωτική στείρωση, όχι τώρα που τα βρίσουμε καμένα κι αλυσοδεμένα ή παρατημένα για μέρες κι ετοιμοθάνατα» γράφει χαρακτηριστικά.

«Και το Αστυνομικό Τμήμα Ρόδου να μας πει που είναι τόσα χρόνια και γιατί δεν έχει κάνει ελέγχους, ως εκ του νόμου οφείλει, για τα τόσα δεσποζόμενα αλυσοδεμένα σκυλιά. Ξέχασα όμως και παλι, για να βεβαιώσει παράβαση για κακούργημα, ως επίσης εκ του νόμου οφείλει, χρειάστηκε κάμποσες πιέσεις και διαταγή από το Τμήμα Προστασίας Ζώων στο Αρχηγείο. Ένα ακόμη έγκλημα με θύματα για ακόμη μία φορά τα ζώα, με πολλούς ενόχους κι ακόμη περισσότερους συνενόχους» καταλήγει.

Δείτε επίσης:

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Πωλήσεις

Πλήρης Απασχόληση

09-01-2024

Αθήνα

Υπηρεσίες Εστίασης

Εποχιακή Εργασία

21-12-2023

Μυκονος

⚽🏀 LIVE SCORES
27 Απρ. 2024
Αστ
20:00
-
ΟΦΗ
27 Απρ. 2024
Βόλ
20:00
-
Παν
27 Απρ. 2024
ΠΤΡ
20:15
-
ΛΑΥ
27 Απρ. 2024
ΠΑΟΚ
20:15
-
ΜΑΡ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;