Φωτιές: Κανένα ενεργό μέτωπο μετά από 15 ημέρες
Οι φωτιές σε Ρόδο, Κέρκυρα, Κάρυστο και Νέα Αγχίαλο βρίσκονται πλέον υπό έλεγχο.

Για πρώτη φορά μετά από 15 ημέρες οι πυροσβεστικές δυνάμεις δεν συναντούν μπροστά τους ενεργό μέτωπο φωτιάς, σε κανένα σημείο της χώρας. Οι φωτιές σε Ρόδο, Κέρκυρα, Κάρυστο και Νέα Αγχίαλο βρίσκονται πλέον υπό έλεγχο.

Αρχικά, η φωτιά στη Ρόδο που προκάλεσε τεράστιες ζημιές – υλικές και μη – στο νησί βρίσκεται πλέον υπό έλεγχο. Χτες, οι κάτοικοι και οι επισκέπτες των περιοχών Μαλώνα, Χαράκι, Μάσσαρι, Ασκληπειό, Κιοτάρι, Βάτι, Γεννάδι, Λαχανιά, Πλημμύρι ειδοποιήθηκαν μέσω του 112 ότι αίρεται ο κίνδυνος λόγω των πυρκαγιών και μπορούν να επιστρέψουν στις εν λόγω περιοχές. Οι περιοχές αυτές λόγω της πυρκαγιάς τις προηγούμενες μέρες είχε αποφασιστεί να εκκενωθούν.

Παρόλα αυτά, στο νησί εξακολουθούν να επιχειρούν 266 πυροσβέστες, 16 πεζοπόρα τμήματα, 55 οχήματα, 1 ελικόπτερο και 3 αεροσκάφη.

 

 

 

Καλύτερη εικόνα παρουσιάζει και η φωτιά στη Μαγνησία, καθώς χθες αργά το βράδυ το πρόβλημα εντοπιζόταν στις Μικροθήβες, όπου υπήρχε αναζωπύρωση η οποία ωστόσο, σύμφωνα με την Πυροσβεστική έχει αντιμετωπιστεί και προς το παρόν υπάρχουν κάποιοι διάσπαρτοι καπνοί.

Στο σημείο επιχειρούν 90 πυροσβέστες με 4 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων 31 οχήματα και από αέρος μέχρι στιγμής 5 αεροσκάφη και 1 ελικόπτερο.

Οι εκρήξεις στην αποθήκη πολεμικού υλικού της Πολεμικής Αεροπορίας στη Νέα Αγχίαλο προκάλεσαν ωστικό κύμα και αυτό με τη σειρά του έσπασε βιτρίνες καταστημάτων και κατέστρεψε προσόψεις σπιτιών.

Οι αρχές διέταξαν απαγόρευση κυκλοφορίας, σε ακτίνα τριών χιλιόμετρων από το σημείο της έκρηξης, ενώ περισσότερα από 1.000 άτομα υποδέχθηκε το Εκθεσιακό Κέντρο Βόλου, που μετατράπηκε σε χώρο υποδοχής και φιλοξενίας των πολιτών που απομακρύνθηκαν από τις περιοχές που απείλησε η πυρκαγιά.

 

 

 

Αναφορικά με την Κέρκυρα, όπως είναι ήδη γνωστό από το πρωί της Παρασκευής, πλέον υπάρχει καλύτερη εικόνα και δεν αντιμετωπίζεται κάποιο ιδιαίτερο πρόβλημα, ενώ το ίδιο ισχύει και για την Κάρυστο.

Στο νησί του Ιονίου εξακολουθούν να επιχειρούν 112 πυροσβέστες με 5 πεζοπόρα τμήματα, 36 οχήματα, 1 ελικόπτερο και 2 αεροσκάφη, ενώ στην Κάρυστο παραμένουν 100 πυροσβέστες, 36 οχήματα, 5 πυροσβέστες και 1 ελικόπτερο.

 

 

 

Πηγή Φωτογραφίας: Intime (Αρχείο)

Διαβάστε ακόμη:

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Πληροφορική

Πρακτική Άσκηση

05-02-2024

Άγιος Δημήτριος Αττικής

Εκπαίδευση

Πλήρης Απασχόληση

18-12-2023

Νέα Ιωνία Αττικής

⚽🏀 LIVE SCORES
02 Μαϊ. 2024
Ast
22:00
-
Ολυ
02 Μαϊ. 2024
Oly
22:00
-
Ατα
02 Μαϊ. 2024
ΟΣΦΠ
19:45
-
BARC
02 Μαϊ. 2024
ΜΑΚ
21:45
-
ΠΑΟ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;