Έξοδος στην Αθήνα: Τα καλύτερα events της πόλης για το ΣΚ (5-6/8)
Έξοδος στην Αθήνα, καλοκαιρινό, ανανεωμένο και άκρως αυγουστιάτικο!

Έξοδος στην Αθήνα, καλοκαιρινό, ανανεωμένο και άκρως αυγουστιάτικο!

Ο νέος -και τελευταίος- μήνας του καλοκαιριού μπήκε πολλά υποσχόμενος. Αφού λοιπόν παρακολουθήσαμε το εντυπωσιακό «Φεγγάρι του Οξύρρυγχου» και προτείναμε τις καλύτερες ταράτσες της πόλης, ήρθε η στιγμή να δούμε τις δροσερές και παράλληλα άκρως ενδιαφέρουσες εκδηλώσεις για αυτό το ΣΚ!

Πριν πάμε όμως εκεί, ρίξε και μία ματιά στις συναυλίες του Σεπτεμβρίου για να κανονίσεις από τώρα το πρόγραμμά σου!

Έξοδος στην Αθήνα: Θέατρο

ΤΙ ΦΑΣΗ ΠΑΛΙ, ΡΕ?

έξοδος στην Αθήνα

5-6/8

Η νέα επιθεώρηση της Δήμητρας Παπαδοπούλου στο Θέατρο Άλσος

ΠΡΕΜΙΕΡΑ: Παρασκευή 9 Ιουνίου

Τι φάση πάλι, ρε? Η ολοκαίνουργια επιθεώρηση της Δήμητρας Παπαδοπούλου έρχεται στο
Θέατρο Άλσος μετά την περσινή sold out επιτυχία!

Με το μοναδικό της χιούμορ, καυστικούς διαλόγους και τρελά νούμερα, η Δήμητρα
Παπαδοπούλου θα περιγράψει την καθημερινότητα που ζούμε όπου πολλές φορές η
πραγματικότητα ξεπερνά την φαντασία!

Διαβάστε εδώ περισσότερα για την παράσταση που προτείνει το έξοδος στην Αθήνα!

Με σιχάθηκα… αλλά και πάλι όχι εντελώς

5-6/8

Η «Κόλαση» των 90’s επιστρέφει.

Αλήθεια, πόσο έχουν αλλάξει τα πράγματα 30 χρόνια μετά;

Σε ένα ρετρό σκηνικό που θυμίζει νυχτερινό κέντρο της δεκαετίας του ’90, η παράσταση ξεκινάει όταν μπαίνουν στο χώρο οι θεατές. Μία λαϊκή τραγουδίστρια ανοίγει το πρόγραμμα, τους υποδέχεται με χορό και τραγούδια και τους προετοιμάζει για ό,τι πρόκειται να ακολουθήσει.

Δηλαδή, μία μαύρη κωμωδία, με όχημα τα καυστικά κείμενα της Λένας Κιτσοπούλου.

Οι τρείς ηρωίδες παρότι, φαινομενικά, άγνωστες μεταξύ τους, ξεπερνούν όσα τις χωρίζουν και χάνονται σταδιακά μέσα στο χιούμορ, τη θολούρα από την κάπνα του σκηνικού και τον θόρυβο από τα «σκυλάδικα». Και ξαφνικά από άγνωστες, μετατρέπονται σε φιγούρες οικείες, καθημερινές, ανθρώπους της διπλανής πόρτας.

Στο τέλος θα έχουν μόνο η μία την άλλη…!

Το «Πράσινο μου Φουστανάκ»ι, η «Μ.Α.Ι.Ρ.Ο.Υ.Λ.Α» και ο «Κατάθλας» της Λένας Κιτσοπούλου συναντιούνται στο νυχτερινό κέντρο η «Κόλαση».

Διαβάστε εδώ περισσότερα για την παράσταση!

“Διακοπές στο Porto-Salta”

έξοδος στην Αθήνα

5/8

H επιθεώρηση “Διακοπές στο Porto-Salta” έχει τη δομή της παλιάς επιθεώρησης αλλά είναι κάπως σαν new entry από την πίσω πόρτα. Έχει ζωντανή μουσική αλλά δεν έχει μπαλέτο. Ο Θίασος είναι από μόνος του τα Loli Bergere αλλά λίγο πιο λωλοί. Έχει σκηνικά τεραστίων διαστάσεων αλλά δυστυχώς δεν χώρεσαν στην σκηνή και τα έδωσαν σε άλλους πτωχούς θιάσους. Η υπόθεση αυτής της επιθεώρησης είναι μια σκοτεινή υπόθεση. Τόσο σκοτεινή που ούτε τα κανάλια, ούτε η αντιτρομοκρατική, ούτε καν ο πρωθυπουργός που δεν θα ξέρουμε ακόμα ποιος εξελέγη… την αντελήφθησαν. Επίσης που είναι αυτό το εξωτικό Porto-Salta; Είναι νησί ; Είναι ευχή; Και γιατί πήγαν εκεί διακοπές; Πήγαν αυθορμήτως ή μήπως έπιασε η ευχή άλλων. Είναι λίγο θρίλερ. Κάτι σαν το Ακρωτήρι του Φόβου αλλά στο Από Κοινού Θέατρο δεν παίζει ο Ντε Νίρο. Παίζουν η Ελένη Γερασιμίδου, ο Αντώνης Ξένος, η Αγγελική Ξένου και η Βάλια Τζιτζικάκη με τη Μαρίνα Ρούσσου να τους συνοδεύει με το πιάνο της. Σαλταρισμένοι όλοι. Τρία κορίτσια σαν τα κρύα τα νερά ονειρεύονται μποστάνια στα μπαλκόνια αλλά απαγορεύονται. Και τα κρύα τα νερά πάνε σε ιδιώτες οπότε θα τους δίνουν water pass. Είναι συντετριμμένοι από τον θάνατο ενός τέως και θυμούνται τα βιβλιάρια προικός της Φρειδερίκης – ήταν όπως είναι το καλάθι της νοικοκυράς σήμερα. Τα δύο από τα τρία, σαν τα κρύα τα νερά, θέλουν να πάνε στη Μύκονο για δουλειά αλλά είναι πανάκριβη η δουλεία στα νησιά πλέον. Η μία εκ των δύο είναι δασκάλα και αναγκάζεται να κάνει μάθημα επαγγελματικού προσανατολισμού στη γενιά του τικ τοκ. Μια βέρα Αθηναία θυμάται τα παιδικά της χρόνια, τα σινεμά και τα θέατρα, περπατά στο σκοτεινό κέντρο και μονολογεί. Είναι πόλη η Αθήνα ή μήπως ξενοδοχείο. Και θα επιβιώνει πλέον ένας Έλληνας στο Athens Hotel. Μήπως πρέπει να μπει σε συμμορία; Να γίνει εκβιαστής; Να γίνει πολιτικός; Όλοι αυτοί εξορίζονται στο εξωτικό νησί Porto Salta για να μάθουν να φέρονται αλλά… πίσω έχει η κάλπη την ουρά. Αυτά και άλλα πολλά τραγούδια στην επιθεώρηση του Άγγελου Πυριόχου ΔΙΑΚΟΠΕΣ ΣΤΟ PORTO SALTA…

Δείτε εδώ περισσότερα για την παράσταση που προτείνει το έξοδος στην Αθήνα!

ΒΟΤΚΑ ΜΟΛΟΤΟΦ

5-6/8

Η εκρηκτική κωμωδία της Ελένης Ράντου βασισμένη στη διασκευή του Νηλ Σάιμον πάνω στα διηγήματα του Τσέχωφ θα συντροφεύσει από τον Ιούνιο 2023 τα καλοκαιρινά βράδια μας στο Αίθριο Θέατρο του Κέντρου Πολιτισμού «Ελληνικός Κόσμος» σε μία ακόμα εντυπωσιακή
παραγωγή από την εταιρεία «Μέθεξις» του Χρήστου Τριπόδη.

Λίγα λόγια για το έργο:
Ο Άντον Τσέχωφ σκιαγραφεί χαρακτήρες τόσο από τα αστικά κέντρα, όσο και από την επαρχία της προεπαναστατικής Ρωσίας, μεγεθύνοντας με γλαφυρό τρόπο, αλλά πάντα με συμπάθεια, τις συνήθειες, τις εμμονές τους, τους φόβους τους, την προσήλωσή τους στα
μικροσυμφέροντά τους, την αφέλειά τους, αλλά και την πονηριά τους. Επί σκηνής, παρελαύνουν χαρακτηριστικοί τύποι της εποχής και της κοινωνίας του. Από δασκάλες και νταντάδες, μέχρι παπάδες και οδοντίατροι. Όλοι οι ήρωες παραδίδονται, πανανθρώπινοι και
παντοτινοί, στην κρίση όλων μας για το χθες, το σήμερα και το αύριο. Η Ελένη Ράντου τιτλοφόρησε τη διασκευή της «Βότκα Μολότοφ», κλείνοντας το μάτι στους θεατές για τη θεατρική «έκρηξη» γέλιου και συγκίνησης που ετοιμάζονται να βιώσουν. Το κείμενό της διαθέτει γλωσσική αμεσότητα και χιουμοριστική σπιρτάδα. Οι τσεχοφικοί ήρωες, με όλα τους τα κουσούρια, τα λάθη, τους καημούς και τους πόθους τους, θα μοιραστούν μαζί μας το δάκρυ τους, το μελαγχολικό χαμόγελό τους και το λυτρωτικό γέλιο τους. Σε μια εποχή που ο διαφορετικός χαρακτήρας, η διαφορετική από ιδεολογικά και εθνικά στερεότυπα άποψη, ακόμα και το αντίθετο φύλλο ή η διαφορετική φυλή, όπως και η διαφορετική πολιτική ένταξη, αντιμετωπίζονται με μια ανθρωποφαγική σχεδόν διάθεση, με κηρύγματα μίσους και απαξίωσης, η αγάπη του Τσέχωφ για τον άνθρωπο καθώς και το χιούμορ του, μπορούν να αποδειχθούν καταλυτικά. Ο Νικορέστης Χανιωτάκης στήνει μια σύγχρονη παράσταση γοργών ρυθμών, με νεύρο, ευρηματικότητα και θεατρική ευφορία, με οκτώ εξαιρετικούς ηθοποιούς. Επί σκηνής, θα δούμε και τον ίδιο τον Άντον Τσέχωφ μέσα από την ερμηνεία του Τάσου Χαλκιά.

Διαβάστε εδώ περισσότερα!

Έξοδος στην Αθήνα: Moυσική

Deborah De Luca I Sat Aug 5 I Bolivar

5/8

Deborah De  Luca I Sat Aug 5 I Bolivar

Saturday 5 of August Bolivar & Blend Present the Italian superstar Deborah De Luca, known for her passion and her powerfull personality on decks, returns to Bolivar for an explosive techno night. Support from Manolaco

Δείτε εδώ περισσότερα!

PHAEX 2023

έξοδος στην Αθήνα

5/8

Μεταξύ άλλων οι Nina Kraviz, Anfisa Letyago, Mind Against, Enrico Sangiuliano, Dubfire, Marco Faraone, Ellen Allien, Patrick Mason, Francesco Del Garda καθώς και πολλόι ακόμη στη Κέρκυρα!

Το PHAEX festival ανακοινώνει τη δεύτερη φάση καλλιτεχνών και με υπερηφάνεια παρουσιάζει το πλήρες line up του φετινού καλοκαιριού.

Ένα θηριώδες σύνολο διεθνών superstar dj και όχι μόνο – καθώς και κάποιων εκ των πιο ενδιαφέρον – hot Ελλήνων selector.

A – Z

Anfisa Letyago, Andid, Cirkle (Live), Creeds, Dubfire, Ellen Allien, Enrico Sangiuliano, Francesco Del Garda, Marco Faraone, Marlon Hoffstadt, Marron, Mind Against, Nina Kraviz, Patrick Mason

A – Z

Αlways Late, Bleur & MB1, Deerisland, Fog, Gus & Bonso, Jonn, Kpro, Larry G, Mattik, Mikee, NORMA (Live), Petros Odin, Reign of Time, Salin, Steve Sai, Street Outdoors, The Man With The Speaker

Με ταυτότητα το μουσικά άρτιο παράλληλα με φρέσκες προτάσεις all star πρόγραμμα και background τις πιο μαγευτικές τοποθεσίες το PHAEX το πρώτο και μεγαλύτερο διεθνές summer destination festival ηλεκτρονικής μουσικής της Ελλάδος σας προσκαλεί να εξευρευνησετε, χορέψετε, ζήσετε ένα μαγευτικό καλοκαίρι στο νησί των Φαιάκων.

Διαβάστε εδώ περισσότερα για το live που προτείνει το έξοδος στην Αθήνα!

Έξοδος στην Αθήνα: Eκθέσεις

5-6/8

Η έκθεση «Γυρισμός. Κυκλαδικοί θησαυροί στο ταξίδι της επιστροφής» παρουσιάζεται από το Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης σε συνεργασία με το Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού και αποτελεί το πρώτο βήμα υλοποίησης της ιστορικής συμφωνίας μεταξύ του Υπουργείου, του Μουσείου Κυκλαδικής Τέχνης και του Μητροπολιτικού Μουσείου Τέχνης της Νέας Υόρκης (ΜΕΤ) που κυρώθηκε από το Ελληνικό Κοινοβούλιο στις 9 Σεπτεμβρίου 2022. Η συμφωνία προβλέπει τη σταδιακή επιστροφή στην Ελλάδα της συλλογής 161 πρωτοκυκλαδικών αρχαιοτήτων μοναδικής αρχαιολογικής αξίας του Αμερικανού συλλέκτη Leonard Stern. 15 από τις αρχαιότητες αυτές παρουσιάζονται για πρώτη φορά παγκοσμίως, στην Αθήνα, στο Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης. Θα ακολουθήσει η έκθεση του συνόλου της συλλογής στο ΜΕΤ, πριν την οριστική επιστροφή της στη χώρα μας.
Η έκθεση «Γυρισμός. Κυκλαδικοί θησαυροί στο ταξίδι της επιστροφής» θα διαρκέσει  από τις 3 Νοεμβρίου 2022 έως τις 31 Οκτωβρίου 2023 και περιλαμβάνει τις 15 αυτές πρώτες αρχαιότητες. Η έκθεση παρουσιάζει σπάνια εκθέματα που παρέχουν νέα δεδομένα στις γνώσεις μας για την πρωτοκυκλαδική τέχνη. Ανάμεσα σε αυτά περιλαμβάνονται και τύποι που θα μπορούσαν να χαρακτηριστούν μοναδικοί, είτε στο σύνολο είτε στα επιμέρους μορφολογικά χαρακτηριστικά τους, καθώς δεν εντοπίζονται ξανά ανάμεσα στα μέχρι τώρα γνωστά έργα της Πρωτοκυκλαδικής περιόδου.

Ειδικότερα, περιλαμβάνονται δέκα μαρμάρινα ειδώλια και πέντε αγγεία κατασκευασμένα από μάρμαρο, στεατίτη και πηλό, που καλύπτουν ένα ευρύ χρονολογικό φάσμα, από τους χρόνους της Νεότερης Νεολιθικής έως και εκείνους της Πρωτοκυκλαδικής ΙΙ περιόδου (περ. 5300 – 2400/2300 π.Χ.). Τα ειδώλια αναπαριστούν αποκλειστικά τη γυναικεία μορφή ανήκοντας σε τύπους και παραλλαγές που αντιστοιχούν στους τεχνοτροπικούς ρυθμούς της κάθε περιόδου (σχηματικά, προκανονικά, κανονικά), ενώ τα αγγεία αντιπροσωπεύουν μερικούς από τους χαρακτηριστικότερους τύπους σκευών ολόκληρης της Πρωτοκυκλαδικής περιόδου.

Διαβάστε περισσότερα εδώ!

Διαβάστε ακόμη:

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Πληροφορική

Πρακτική Άσκηση

05-02-2024

Άγιος Δημήτριος Αττικής

Υπηρεσίες ένδυσης και υπόδησης

Όλοι οι τύποι εργασίας

23-01-2024

Αθήνα

⚽🏀 LIVE SCORES

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;