UEFA: Οι αγώνες των ελληνικών ομάδων στα προκριματικά των ευρωπαϊκών διοργανώσεων - Όσα πρέπει να ξέρετε
Ημέρες αγώνων, οι διαιτητές, τα εισιτήρια και οι όλες οι πληροφορίες για τις προσπάθειες του Ολυμπιακού, της ΑΕΚ, του Παναθηναϊκού, του Άρη και του ΠΑΟΚ

Πέντε ελληνικές ομάδες συμμετέχουν στα προκριματικά των ευρωπαϊκών, διασυλλογικών διοργανώσεων της UEFA. Συγκεκριμένα και στις τρείς διοργανώσεις έχουμε ελληνική εκπροσώπηση.

ΑΕΚ και Παναθηναϊκός είναι στον τρίτο προκριματικό γύρο του Champions League και έχουν εξασφαλίσει τη συμμετοχή τους στους ομίλους στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις, με το minimum να είναι το Conference League, μια εξαιρετική επιτυχία το Europa League, αλλά με μεγάλο όνειρο το Champions League.

Ο Ολυμπιακός είναι ο μοναδικός εκπρόσωπος του ελληνικού ποδοσφαίρου στον τρίτο προκριματικό γύρο του Europa League διεκδικώντας την πρόκρισή του στα Play Off, που θα του εξασφαλίσει την ευρωπαϊκή του συμμετοχή το φθινόπωρο, μέσω του Conference League. Στόχος της ομάδας φυσικά είναι περάσει στους ομίλους του Europa League για δεύτερη συνεχόμενη σεζόν.

Οι ομάδες της Θεσσαλονίκης, ΠΑΟΚ και Άρης πέρασαν τα εμπόδια της Μπέιταρ Ιερουσαλήμ και Αραράτ αντίστοιχα και βρίσκονται στον τρίτο προκριματικό γύρο του Conference League με στόχο φυσικά την πρόκριση στα Play Off και μετά στους ομίλους.

Οι ασπρόμαυροι πέρασαν νικηφόρα από την Ιερουσαλήμ  χθες με το εμφατικό 4-1 με αυτογκόλ του Γκόντλιπ και τέρματα των Μπράντον Τόμας, Τραζιέ Τόμας και Κωνσταντέλια.

https://www.youtube.com/watch?v=lAioLgBhhiA&ab_channel=freepaok4

Ο Άρης επικράτησε της Άραρατ με γκολ του Φαμπιάνο.

Ώρα Champions League για την ΑΕΚ

Η ΑΕΚ υποδέχεται την Τρίτη 8 Αυγούστου την Ντιναμό Ζάγκρεμπ στην Opap Arena για το πρώτο ματς του ζευγαριού στο πλαίσιο του τρίτου προκριματικού γύρου του Champions League. Αυτό θα είναι το πρώτο ματς της Ένωσης για επίσημη διοργάνωση τη φετινή σεζόν (2023-24).

Η σέντρα της αναμέτρησης είναι προγραμματισμένη για τις 21:45.

Θυμίζουμε πως δε θα υπάρξει μετακίνηση οπαδών όπως όλα δείχνουν, καθώς είναι υψηλής επικινδυνότητας οι αναμετρήσεις, σε συνδυασμό με τα ματς του Παναθηναϊκού κόντρα στη Μαρσέιγ.

Το ματς θα διευθύνει ο Νορβηγός, Έσπερ Έσκας. Ρέφερι που η Ένωση γνωρίζει από το ντέρμπι με τον ΠΑΟΚ στην «Τούμπα» τον περασμένο Φεβρουάριο, όταν και ηττήθηκε με 2-0.

Η ρεβάνς θα διεξαχθεί την Τρίτη 15 Αυγούστου στην κροατική πρωτεύουσα, στις 21:00, ώρα Ελλάδας. Για τον δεύτερο αγώνα ορίστηκε ο Πορτογάλος, Ζοάο Πινιέιρο, ο οποίος επίσης σφύριξε στη χώρα μας την περασμένη σεζόν, στο ντέρμπι αιωνίων του «Γ. Καραϊσκάκης» (0-0) ανάμεσα σε Ολυμπιακό και Παναθηναϊκό για την κανονική διάρκεια.

Αμφότεροι δεν βρίσκονται στη λίστα των Elite διαιτητών.

Παναθηναϊκός: Επιστροφή στην Ευρώπη και ένα όνειρο τρελό

Ο Παναθηναϊκός μπορεί να παρουσίασε δυο διαφορετικά πρόσωπα κόντρα στην άσημη Ντνίπρο-1 στον δεύτερο προκριματικό γύρο του Champions League, αφού εκτός έδρας επικράτησε με 3-1 και στη Λεωφόρο ήρθε ισόπαλος με σκορ 2-2, σε ένα επεισοδιακό ματς, με τους Ουκρανούς να είναι «αποδεκατισμένοι» λόγω τροφικής δηλητηρίασης στην Αθήνα κατηγορώντας τους πράσινους, έχασαν από τραυματισμό τον τερματοφύλακά τους και έμειναν με 10 παίκτες, αλλά το Τριφύλλι κατάφερε να πάρει την πρόκριση.

Μια πρόκριση στον τρίτο προκριματικό γύρο του Champions League που του εξασφάλισε μετά από 7 χρόνια τη συμμετοχή του σε ευρωπαϊκό όμιλο.

Οι πράσινοι θα αντιμετωπίσουν τη Μαρσέιγ στο «Απόστολος Νικολαΐδης», την Τετάρτη 9 Αυγούστου στις 21:00, ενώ η ρεβάνς είναι προγραμματισμένη τον 15αύγουστο στις 22:00 ώρα Ελλάδος, στο Βελοντρόμ της Μασσαλίας. Η μετακίνηση φιλοξενούμενων οπαδών απαγορεύτηκε.

Το πρώτο παιχνίδι θα διευθύνει ο Ρουμάνος Ιστβάν Κόβακς, από την Elite κατηγορία της UEFA, με βοηθούς τους συμπατριώτες του Βασίλιε Φλορίν Μαρινέσκου, Οβίντιου Αρτένε και 4ο τον Μαρτσέλ Μπίρσαν.

Στο δεύτερο ματς θα σφυρίξει επίσης Elite διαιτητής, ο Άγγλος Μάικλ Όλιβερ. Βοηθοί του οι Στιούαρτ Μπαρτ, Ντάνιελ Κουκ και 4ος ο Άντριου Μάντλεϊ.

Ολυμπιακός: Για ξεκίνημα με το…δεξί

Ο Ολυμπιακός δίνει το πρώτο του επίσημο παιχνίδι της σεζόν την Πέμπτη 10 Αυγούστου, όπου θα αντιμετωπίσει την Γκενκ στο «Γ. Καραϊσκάκης» , στο πλαίσιο του τρίτου προκριματικού γύρου του Europa League. Σέντρα στις 22:00.

Οι ερυθρόλευκοι ψάχνουν τη νίκη για να κάνουν ποδαρικό με το δεξί στη νέα σεζόν και να συνοδέψει το ντεμπούτο του στον ερυθρόλευκο πάγκο ο Ντιέγκο Μαρτίνεθ με μια νίκη μπροστά στους φιλάθλους της ομάδας.

Μια νίκη που θα δώσει στους Πειραιώτες ένα σημαντικό προβάδισμα πρόκρισης ενόψει της ρεβάνς στο Σέγκεκα Αρένα στις 17 Αυγούστου, στις 21:00 ώρα Ελλάδος.

Ο Σουηδός Γκλεν Νίμπεργκ θα σφυρίξει την αναμέτρηση στο Νέο Φάληρο. Ο συγκεκριμένος διαιτητής ήταν και στο περσινό εκτός έδρας ματς με τη Σλόβαν Μπρατισλάβας, όπου ο Ολυμπιακός πήρε την πρόκριση στα πέναλτι. Βοηθοί του θα είναι οι συμπατριώτες του Μάχμποντ Μπεϊγκί και Αντρέας Σέγκερβιστ, ενώ τέταρτος ο Άνταμ Λάντεμπεκ.

Για τη ρεβάνς στο Βέλγιο διαιτητής ορίστηκε ο Γερμανός Τομπίας Στίλερ. Βοηθοί του θα είναι οι συμπατριώτες του Κρίστιαν Γκίτελμαν και Μαρκ Μπορς, ενώ τέταρτος ο Χαρμ Όσμερς.

Θυμίζουμε πως στις 16 Αυγούστου θα πραγματοποιηθεί ο αγώνας για το Super Cup Ευρώπης, ανάμεσα στην πρωταθλήτρια Ευρώπης, Μάντσεστερ Σίτι (κάτοχο Champions League 2023) και την Κυπελλούχο Ευρώπης Σεβίλλη (κάτοχο Europa League 2023).

ΠΑΟΚ & Άρης: Θέλει ξανά το 2 στα 2 η Θεσσαλονίκη

Οι δυο ομάδες της Θεσσαλονίκης κατάφεραν να πάρουν την πρόκριση από τον δεύτερο προκριματικό γύρο του Conference League στον τρίτο, με τον ΠΑΟΚ να ξεπερνά το εμπόδιο της Μπέιταρ Ιερουσαλήμ και τον Άρη αυτό της Αραράτ.

Εκεί οι ασπρόμαυροι θα αντιμετωπίσουν τη Χάιντουκ με το πρώτο ματς να διεξάγεται στην Κροατία και στο στάδιο Πόλιουντ την Πέμπτη 10/8 στις 22:00 ώρα Ελλάδος, ενώ η ρεβάνς στην Τούμπα είναι προγραμματισμένη την Πέμπτη 17 Αυγούστου, χωρίς να έχει γίνει γνωστή ακόμα η ώρα της σέντρας.

Οι κιτρινόμαυροι, από την πλευρά τους, θα ξεκινήσουν από το Χαριλάου, καθώς το πρώτο παιχνίδι κόντρα στην Ντιναμό Κιέβου θα διεξαχθεί στο «Κλεάνθης Βικελίδης» την Πέμπτη 10/8, χωρίς να έχει γίνει γνωστή ακόμα η ώρα έναρξης.

Η ρεβάνς θα διεξαχθεί την Πέμπτη 17/8 στις 22:00 ώρα Ελλάδος στο Superbet Arena – Giulești Stadium της Ρουμανίας, αφού η Ουκρανία βρίσκεται ακόμα σε εμπόλεμη κατάσταση λόγω της ρωσικής εισβολής από πέρσι.

Οι διαιτητές δεν έχουν γίνει ακόμη γνωστοί.

UEFA: Και οι «5» στην κλήρωση της Νιόν τη Δευτέρα

Και οι 5 ελληνικές ομάδες θα βρίσκονται στην κλήρωση της UEFA για τις επόμενες φάσεις των προκριματικών των ευρωπαϊκών διοργανώσεων, η οποία θα διεξαχθεί στη Νιόν της Ελβετίας, τη Δευτέρα 7 Αυγούστου.

Αρχικά, η ΑΕΚ και ο Παναθηναϊκός θα είναι στην κλήρωση των playoffs του Champions League ως ζευγάρι με Ντιναμό Ζάγκρεμπ και Μαρσέιγ αντίστοιχα. Η κλήρωση αυτή θα πραγματοποιηθεί στις 13:00. Ο Ολυμπιακός ως ζευγάρι με την Γκενκ θα βρίσκεται στην κλήρωση του Europa League, η οποία θα γίνει στις 14:00. Αντιστοίχως, τα ζευγάρια Άρης-Ντιναμό Κιέβου και ΠΑΟΚ-Χάιντουκ Σπλιτ θα είναι στην κλήρωση του Conference League στις 15:00.

Διαβάστε ακόμη:

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Marketing

Πλήρης Απασχόληση

18-12-2023

Αθήνα

Παραγωγή

Πλήρης Απασχόληση

09-01-2024

Κηφισιά

⚽🏀 LIVE SCORES
02 Μαϊ. 2024
Ast
22:00
-
Ολυ
02 Μαϊ. 2024
Oly
22:00
-
Ατα
02 Μαϊ. 2024
ΟΣΦΠ
19:45
-
BARC
02 Μαϊ. 2024
ΜΑΚ
21:45
-
ΠΑΟ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  
 1