Δέκα φιλοσοφικές ταινίες για να «σπάσεις» την καλοκαιρινή ραστώνη
Ταινίες που θα σε βάλουν σε σκέψεις και θα σε κάνουν να... φιλοσοφήσεις τη ζωή!

Η κούραση της καθημερινότητας μας ωθεί συχνά στο να παρακολουθούμε ταινίες και σειρές με απλή και κάπως πιο ανάλαφρη πλοκή. Μάλιστα η χαλαρότητα του καλοκαιριού πολλές φορές μας βάζει από μόνη της σε ένα πιο «χαλαρό» mood σε συνδυασμό με την καθημερινότητα και τις υποχρεώσεις της.

Αν όμως θέλεις να «σπάσεις» την καλοκαιρινή ραστώνη και να κάνεις ένα μικρό διάλειμμα από αυτό το κάτι ανάλαφρο και διασκεδαστικό βλέποντας παράλληλα κάτι πιο βαθύ, το οποίο θα σε βάλει σε σκέψεις και θα σε προβληματίσει, τότε συνέχισε να διαβάζεις.

1. The Truman Show

Υπόθεση: Ένας 30χρονος υπάλληλος αγνοεί ότι ο ειδυλλιακός κόσμος που τον περιτριγυρίζει αποτελεί ντεκόρ της πιο δημοφιλούς σαπουνόπερας, με θέμα τη σε ζωντανή μετάδοση καθημερινή ζωή του.

2. Memento

Υπόθεση: Η φριχτή δολοφονία της συζύγου ενός πρώην στελέχους ασφαλιστικής επιχείρησης, του έχει προκαλέσει μια σπάνια πάθηση που έχει ως αποτέλεσμα να παθαίνει κρίσεις μνήμης. Πιο συγκεκριμένα μπορεί να θυμάται όσα του έχουν συμβεί τα τελευταία 10-15 λεπτά της ζωής του. Εκτός αυτού θέλει μόνος του να λύσει τον γρίφο και να ανακαλύψει τον δολοφόνο της γυναίκας του.

3. Fight Club

Υπόθεση:  ‘Ένα στέλεχος που πάσχει από αϋπνίες βρίσκει τον αληθινό εαυτό του στα “Fight Club”, όπου συμμετέχει σε αγώνες πυγμαχίας με γυμνά χέρια. Ο ιδρυτής των “Fight Club”, ωστόσο, αποδεικνύεται μια επικίνδυνη προσωπικότητα, που επιδίδεται σε πράξεις τρομοκρατίας ενάντια στην καθεστηκυία τάξη.

4. HER

Υπόθεση:  Στο Λος Άντζελες του κοντινού μέλλοντος ένας μοναχικός συγγραφέας αναπτύσσει μια παράξενη ερωτική σχέση με το τεχνητής νοημοσύνης λειτουργικό σύστημά του.

5. Mr Nobody

Υπόθεση: Από την στιγμή που δεν επιλέγεις, όλα είναι δυνατά. Αυτή η ταινία αυτό σου δίνει. Μια ματιά σ έναν κόσμο που δεν χρειάζεται να επιλέξεις. Μπορείς να φας και την τάρτα και την σοκολατίνα. Να παντρευτείς όλες τις γυναίκες που αγάπησες. Να ζήσεις και με τον πατέρα σου και με την μητέρα σου. Ο Nemo Nobody είναι ο τελευταίος θνητός στην γη. Στα 120 του, έρχεται για να μας αφηγηθεί την ζωή του. Η ζωή του αφού ακολούθησε την μητέρα του. Και γνώρισε την Άννα. Και την έχασε. Και την ξαναβρήκε. Την ζωή του αφού έμεινε με τον πατέρα του. Και παντρεύτηκε την Ελιζ. Και πήγε τις στάχτες της στον Άρη. Ή που παντρεύτηκε την Τζιν. Την πρώτη κοπέλα που χόρεψε μαζί του στον χορό του σχολείου.

6. Donnie Darko

Υπόθεση: Ο Donnie Darko είναι ένας πανέξυπνος νεαρός, με ζωηρή φαντασία και ωριμότητα εντυπωσιακή για την ηλικία του. Έχει όμως ένα σοβαρό πρόβλημα: τον Frank, ένα πλάσμα, που αν και είναι γέννημα της φαντασίας του, τον συμβουλεύει και τον καθοδηγεί σαν να ήταν υπαρκτό πρόσωπο. Σύντομα, ο Frank θα αποκαλύψει στον Donnie ένα μακάβριο, σκοτεινό κόσμο γεμάτο φοβερά μυστικά και οφθαλμαπάτες.

7. Shawshank Redemption

Υπόθεση:  Η ελπίδα είναι καλό πράγμα, ίσως το καλύτερο και κανένα καλό πράγμα δεν πεθαίνει ποτέ Μια εκπληκτική ιστορία ελπίδας, φιλίας και επιβίωσης σε μια φυλακή υψίστης ασφαλείας.Ο Αντι, ένας νεαρός τραπεζίτης, καταδικάζεται άδικα σε ισόβια για τη δολοφονία της γυναίκας του και του εραστή της. Ο φαινομενικά ήπιος χαρακτήρας του και οι εξωτερικά αδιάφορες αντιδράσεις του τον φέρνουν αντιμέτωπο με τους συγκρατούμενούς του. Ο μόνος που τον πλησιάζει είναι ο ισοβίτης Ρεντ.Σταδιακά οι δυο τους ανακαλύπτουν τη δύναμη της φιλίας και της ελπίδας σε ένα οδοιπορικό 20 ετών ώσπου η μοίρα φέρνει και στους δυο τη λύτρωση.

8. Life is beautiful

Υπόθεση:  Ένας Ιταλοεβραίος προσπαθεί να πείσει τον πεντάχρονο γιο του ότι ο εγκλεισμός τους σε ναζιστικό στρατόπεδο συγκέντρωσης δεν είναι παρά μέρος ενός παιχνιδιού με σκληρούς όρους και έπαθλο ένα αληθινό τανκ!

9. A Clockwork Orange

Υπόθεση: Κάπου στην Αγγλία, στο κοντινό μέλλον. Ο Άλεξ είναι ένα αγόρι που αγαπά τις κλοπές, τους βιασμούς, την υπερβολική βία και κυρίως τον Μπετόβεν. Ως αρχηγός μιας συμμορίας ανηλίκων αποδεικνύει καθημερινά τις ηγετικές του ικανότητες και την αντικοινωνική συμπεριφορά του. Κάποια στιγμή, προδομένος από τους φίλους του, θα πέσει στα χέρια της αστυνομίας και, υπό την απειλή της βαριάς ποινής, θα δεχτεί να συμμετάσχει σε ένα πειραματικό πρόγραμμα που σκοπό έχει να δημιουργήσει υπάκουους πολίτες.

10. Το δείπνο μου με τον Αντρέ

Υπόθεση:  Δύο παλιοί φίλοι, ο Andre Gregory, βετεράνος θεατρικός σκηνοθέτης, κι ο νεώτερος Wallace Shawn άνεργος σεναριογράφος -που μετά δυσκολίας τα βγάζει πέρα αναλαμβάνοντας μικρούς ρόλους ως ηθοποιός- συναντιούνται για πρώτη φορά μετά από χρόνια για ένα δείπνο σε νεοϋρκέζικο εστιατόριο. Ο Αντρέ εξιστορεί τις περιπέτειες του ανά τον πλανήτη, ενώ ο νεότερος απορεί αν ο φίλος του γνωρίζει περί των αληθινών αξιών της ζωής…

Διαβάστε ακόμη:

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Γραφικές Τέχνες

Πλήρης Απασχόληση

19-12-2023

Βούλα

Marketing

Πλήρης Απασχόληση

18-12-2023

Αθήνα

⚽🏀 LIVE SCORES
19 Μαϊ. 2024
Παν
20:00
-
Ολυ
19 Μαϊ. 2024
Άρη
20:00
-
ΠΑΟ
24 Μαϊ. 2024
ΠΑΟ
19:00
-
ΦΕΝ
24 Μαϊ. 2024
Ρεάλ
22:00
-
ΟΣΦΠ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;