Ζώδια: Πανσέληνος στον Υδροχόο - Ανάσα απελευθέρωσης στο πρώτο φεγγάρι του Αυγούστου
Τι θα φέρει η Πανσέληνος της 1ης Αυγούστου στο κάθε ζώδιο;

Ζώδια: Πανσέληνος στον Υδροχόο – Ανάσα απελευθέρωσης στο πρώτο φεγγάρι του Αυγούστου

Από 1 Αυγούστου

Από τη Λίλιαν Σίμου και το astrolife

Στην αρχή του νέου μήνα, σχηματίζεται η πρώτη Πανσέληνος του Αυγούστου καθώς φέτος θα έχουμε δύο φεγγάρια στον ίδιο μήνα. Το φεγγάρι αυτό σχηματίζεται το βράδυ στις 9.30 στην 9η μοίρα του Υδροχόου.

Μία δυναμική Πανσέληνος στον Υδροχόο, όπου ο Ήλιος υπέρλαμπρος στον Λέοντα, αντιτίθεται στην Σελήνη στο χειμωνιάτικο ζώδιο του Υδροχόου.

Καλοκαίρι και χειμώνας, φως και σκοτάδι, ζέστη και κρύο, είναι δύο αντιθετικές έννοιες που συνδέονται με το φεγγάρι του Αυγούστου.

Δεν αποκλείεται, να αποφασίσουμε να διατηρήσουμε τα όρια της ελευθερίας ή να αναζητήσουμε την απελευθέρωση από ό,τι μας περιορίζει, μας θλίβει, μας σκοτεινιάζει την ύπαρξη.

Η Σελήνη στον Υδροχόο, στηρίζει την αντικειμενική θεώρηση, δίχως να είμαστε ευεπηρέαστοι από το περιβάλλον. Αντίθετα, έχουμε ανάγκη να «ανασάνουμε», να σπάσουμε δεσμά, να σταματήσουμε ό,τι σκοτεινιάζει την ύπαρξή μας και μας παγιδεύει.

Σε μία δύσκολη περίοδο με τα δεινά των πυρκαγιών, το φεγγάρι στον Υδροχόο, μοιάζει να φέρνει μία δροσιά αλλαγής, μία ανάσα απελευθέρωσης.

Χρειάζεται να αποστασιοποιηθούμε από ό,τι σκιάζει το φως στη ζωή μας, μας βαλτώνει, να απομακρυνθούμε από την ρουτίνα της καθημερινότητας. Αν παραμένουμε στον τόπο που ζούμε, ας βρούμε μικρές αποδράσεις που θα κάνουν την ψυχή ανάλαφρη, ελεύθερη.

Το βασικό είναι να κάνουμε τη δική μας μικρή ή μεγάλη επανάσταση. Να αποτινάξουμε την βαρυχειμωνιά, την μουντή αντίληψη, τους παγερούς ανθρώπους, τους ανάλγητους και ανέκφραστους που στέκουν σε απόσταση από τις ανάγκες μας…

Το πνεύμα και η ψυχή δεν φυλακίζονται, ούτε στις πιο δυσμενείς συνθήκες επιβίωσης. Ας γίνουμε περισσότερο διορατικοί, διευρύνοντας τους ορίζοντες και ας έχουμε νέα οπτική από αυτή που μας περιορίζει το ορατό πεδίο.

Σημαντικά σημεία της Πανσελήνου είναι η αντίθεση του Ρέγκουλους με τον ωροσκόπο μόλις στην αρχή των Ιχθύων, η σύνοδος του λαμπερού αστέρα με την ανάδρομη Αφροδίτη, η αντίθεση ακριβείας του Κρόνου στους Ιχθείς με τον Άρη στη Παρθένο αλλά και στην θετική γωνία με τον Δία, σημαντικές ζωδιακές μοίρες που υπογραμμίζονται από τον Χείρωνα και τον Ήλιο και κάποιες ακόμη λεπτομέρειες που συνθέτουν την εικόνα της έναρξης του μήνα και των ημερών.

Σε ρευστότητα όλα, σε μεταβαλλόμενη περίοδο, καθώς πολλά αλλάζουν άλλοτε υπόγεια (ωροσκόπος στους Ιχθείς) με ένα ψευδές επικάλυμμα, άλλοτε περιμένουμε την επίτευξη με ανέμελο και ίσως υπερ-αισιόδοξο τρόπο. Προφανώς η πλάνη έγκειται στην υπερβολική και χωρίς πρακτική βάση θετική εικόνα, ενδέχεται να δεχτούμε «χτυπήματα» κάτω από το τραπέζι.

Τα δώρα της ελευθερίας είναι κρυμμένα, κεκαλυμμένα πιθανόν, ίσως σαν να παίζουν ένα παιχνίδι πίσω από την πλάτη μας. Καθώς είμαστε κουρασμένοι από πολλές δύσκολες συγκυρίες, ενδέχεται να αφεθούμε και να μην διερευνήσουμε την Αλήθεια σε ό,τι συμβαίνει.

Όμως υπάρχει φως και υπάρχουν φωτεινές λεπτομέρειες που μας πληροφορούν. Χρειάζεται να υπάρξει μία «θυσία», να αποφύγουμε τον δογματισμό, τις στενές αντιλήψεις, την μονόπλευρη προσέγγιση ή κριτική. Αν διαθέτουμε εξουσία, ας τη χειριστούμε με σύνεση, αν όχι, ας κρατάμε αποστάσεις από όσους είναι σε θέση ισχύος.

Χρειάζεται σθένος, τόλμη, πρωτοβουλία, μαχητικότητα ή εγρήγορση. Να γίνουμε διορατικοί, να διερευνήσουμε, να είμαστε ευρηματικοί και εφευρετικοί.

Τα δώρα θα έρθουν αν παραμείνουμε με την πλευρά του φωτός, την αλτρουιστική προσέγγιση της ζωής, την αυθεντική μας πλευρά και ποιότητα. Με τον τρόπο αυτό, θα έχουμε προστασία από χτυπήματα «κάτω από τη μέση» ή επιθετικές ενέργειες

Η έπαρση, η αλαζονεία, η μεγαλομανία και η ψευδαίσθηση κάποιων πως είναι «θεοί» είναι μία ναρκισσιστική προσέγγιση που αναδεικνύει και τις αδυναμίες τους. Εκείνος που είναι σίγουρος, δεν κάνει επίδειξη δυνάμεων. Δεν ασχημονεί, δεν απειλεί, δεν καταπιέζει, δεν επιτίθεται.

Η έμπνευση και η δημιουργικότητα είναι προσωπική μας υπόθεση. Είναι κρίμα να την αφήνουμε στα χέρια εκείνων που θέλουν να κινούν τα νήματα της ζωής και να μας κρατούν απομονωμένους. Προφανώς, ακόμη και σε δύσκολες συγκυρίες, να συμπορευτούμε και να ξανασχεδιάσουμε το μέλλον με τους ανθρώπους που μας ταιριάζουν και μας συνδέουν μαζί τους μυστικοί δεσμοί. Είναι εκείνοι που βλέπουν μπροστά, που τους αρέσει η πρόοδος μέσα από την ποιότητα και είναι επιφυλακτικοί στις πομπώδεις ιδέες.

Επαναξιολόγηση των σημαντικών σχέσεων υπάρχει με την ανάδρομη κίνηση της Αφροδίτης στον Ρέγκουλους. Χρειάζεται να διακρίνουμε με ρεαλισμό, ποιοι μας στηρίζουν και πόσο ξεκάθαροι είναι στην ζωή μας. Να δώσουμε προτεραιότητα σε διαχρονικές αξίες, σε ποιοτικές επαφές.

Νέες ιδέες ελλοχεύουν, είναι σε αναμονή, τις επεξεργαζόμαστε και θα τις προβάλλουμε όταν κρίνουμε πως θα μας ευεργετήσουν. Μη σπαταλάμε δυνάμεις. Η δυναμική όψη των Δεσμών της Σελήνης με τον Πλούτωνα, επιφέρει ουσιαστικές και ριζικές αλλαγές, στο συλλογική ασυνείδητο, στην συλλογική δράση και σε μας τους ίδιους.

Καλή επιτυχία, καλή απελευθέρωση της δύναμής μας.

Κριός

Με την έμφαση στον οίκο των φιλικών σχέσεων και των ομαδικών προσπαθειών, η περίοδος αυτή ευνοεί την ομαδική εργασία. Ανεξάρτητα από το αν πρόκειται για αθλητισμό ή καλλιτεχνική δραστηριότητα, έχετε θέληση, έμπνευση, αισθητική, όραμα και δύναμη να προχωρήσετε. Νέες προοπτικές μπορεί να βρεθούν, να αγαπήσετε ένα νέο στόχο και να γοητευθείτε από ένα άτομο που θα σας ωθήσει προς νέους ορίζοντες. Η διάθεση σας ωθεί να βλέπετε το μέλλον με φωτεινές προδιαγραφές, αρκεί να διακρίνετε τι σας ταιριάζει.

Κάνετε νέες γνωριμίες, μαγνητίζετε και μαγνητίζεστε, αρέσετε δίχως δυσκολία και σας έλκουν άνθρωποι αντισυμβατικοί.

Στους κόλπους μίας συντροφιάς, ή κατά τη διάρκεια των διακοπών σας, θα σας δημιουργηθεί ένα ιδιαίτερο ενδιαφέρον και θα δημιουργηθούν έντονα συναισθήματα. Αν ήδη είστε δεσμευμένοι, ενδέχεται ο μαγνητισμός που εκπέμπετε να φέρει προβλήματα με το ταίρι σας. Αν είστε ελεύθεροι, μπορείτε να ανταποκριθείτε. Έχετε δυναμισμό και φλόγα, αλλά μην υπερβάλετε.

Από ανθρώπους που σας συμπαθούν, θα πάρετε ένα δώρο, είτε ως αντικείμενο, είτε ως φιλία και θαυμασμό.

Βελτιώστε τις γνώσεις σας και αναπτύξετε τις ιδέες σας. Θα υπάρξει ενδιαφέρον και θα αρέσει αυτό που αναμεταδίδετε.

Ταύρος

Η περίοδος ωθεί τις προσπάθειές σας για να σας δώσει δύναμη και μαχητικό πνεύμα, δύο χαρακτηριστικά που πρέπει να εφαρμοστούν στην επαγγελματική σας δραστηριότητα αλλά και τις κοινωνικές σας σχέσεις. Ένα περίεργο παιχνίδι εξελίσσεται εκεί.

Αν είστε παντρεμένοι και υπάρχει μία ρωγμή στη σχέση σας, θα ήταν καλό να προσπαθήσετε ακόμη μία φορά για την αποκατάσταση των προβλημάτων, αλλά με αγάπη και όχι διάθεση αντεκδίκησης. Αλλά να ξέρετε, πως υπάρχουν προκλήσεις και ίσως αποφασίσετε να ενδώσετε σε μία νέα ιστορία αγάπης, ή φλερτ που θα σας φέρει πιο κοντά στη δροσιά των πρώτων ερώτων σας.

Θα ήταν καλό να βρείτε τον τρόπο να γεφυρώσετε τις διαφορές με το ταίρι σας και να κάνετε μαζί μία νέα αρχή, αναπτερώνοντας συναισθήματα και πάθος.

Εάν είστε μόνοι, παίζετε με την σαγήνη και την γοητεία. Αντλείτε τον θαυμασμό στον κοινωνικό σας χώρο.

Υποσυνείδητα, η Πανσέληνος αυτή σας ωθεί για μία εκκεντρική ή ανατρεπτική επιλογή, αρκεί να πιστέψετε στις δυνάμεις σας. Τολμήστε!

Δίδυμοι

Καθώς το ζώδιο του Υδροχόου έχει θετική γωνία προς το ζώδιό σας, θα λέγαμε πως οι προδιαγραφές δείχνουν πως θα έχει ευνοϊκή επιρροή από συναισθηματική άποψη. Βέβαια, αν και οι συνθήκες είναι ευνοϊκότερες από αυτές άλλων συνδυασμών και ζωδίων, θα πρέπει να προσέχετε τις πολλές ευκαιρίες και δυνατότητες που προσφέρει το κλίμα γοητείας και μαγνητισμού που επικρατεί αυτές τις μέρες. Θα ενθουσιαστείτε προφανώς και θα είναι δύσκολο να βάλετε τάξη ή μέτρο στα αισθηματικά σας.

Σε κάποιες γνωριμίες σας έλκει το κοινό υπόβαθρο σε απόψεις, φιλοσοφία ζωής και σκέψης. Αλλά είναι αρκετό για να επενδύσετε σε μία νέα εμπειρία; Αν όντως κρίνετε πως είναι αυτό που ζητάτε, τότε μπορείτε να γοητεύσετε και να γοητευθείτε σε ένα χώρο με πνευματικές αναζητήσεις. Θα εντυπωσιάσετε με τον λόγο σας και θα σας έλκει κάποιος με συναφή ιδεολογία. Προσέχετε όμως, γιατί δεν είναι μόνο αυτό επαρκές για να διαρκέσει μία σχέση.

Ας χαρείτε τις ομορφιές μίας καλής επικοινωνίας και νέων ανθρώπων που σας προσεγγίζουν.

Οι αξίες αλλάζουν ξανά, καθώς επιδιώκετε να είστε εστιασμένοι στην ομορφιά και στην χαρά της ζωής. Θα είστε έτοιμοι για ένα νέο ξεκίνημα, αρκεί να γίνει με σύνεση και σωστές βάσεις.

Επόμενο

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Marketing

Πλήρης Απασχόληση

08-01-2024

Μαρούσι

Υπάλληλοι γραφείου

Πλήρης Απασχόληση

05-03-2024

Ταύρος

⚽🏀 LIVE SCORES
01 Μαϊ. 2024
Μπο
22:00
-
Παρ
02 Μαϊ. 2024
Ast
22:00
-
Ολυ
01 Μαϊ. 2024
ΦΕΝ
3'
13 - 12
ΜΟΝ
01 Μαϊ. 2024
ΜΠΑ
21:30
-
Ρεάλ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;