Οι «ασίγαστες φωνές» που μάς προτρέπουν να τολμάμε
Η νέα καμπάνια της μπύρας ΜΑΜΟΣ εμπνέεται από σπουδαίες προσωπικότητες του χτες και ζωντανεύει με ιστορίες οραματιστών του σήμερα που τόλμησαν το πρώτο βήμα με πάθος.

Οι άνθρωποι συχνά καλούμαστε να ρισκάρουμε και να επιμένουμε ώστε να κατακτήσουμε τα μικρά και μεγάλα «τρόπαια» της καθημερινότητας. Δεν είναι σπάνιο, αλλά ούτε και αφύσικο βέβαια, πολλές φορές να φοβόμαστε την αλλαγή και να αποφεύγουμε τις εκπλήξεις. Για να βάλουμε σε «σίγαση», όμως, τη φωνή του φόβου και της ανασφάλειας, ίσως χρειαστεί να δυναμώσουμε μίαν άλλη φωνή, δική μας κι αυτή, η οποία είναι μέσα μας και περιμένει να ακουστεί: τη φωνή της συγκίνησης, της θέλησης και του πάθους, αυτές δηλαδή τις «ασίγαστες φωνές» που όλοι έχουμε μέσα μας πριν κάνουμε το πρώτο βήμα.

Αυτές τις φωνές ακούσαμε και στη νέα καμπάνια της μπύρας ΜΑΜΟΣ, της πρώτης μπύρας που μίλησε για τις φωνές που μας αφορούν, αντλώντας έμπνευση από την πραγματική ιστορία του Πέτρου Μάμου, του πρώτου Έλληνα διπλωματούχου ζυθοποιού, ο οποίος, με τη φροντίδα, τη γνώση και το μεράκι του, έδωσε νέα πνοή στην ελληνική ζυθοποιία και έμφαση στην αυθεντικότητα, την ποιότητα και την καινοτομία.

Ο Πέτρος Μάμος εισήγαγε εξαιρετικές ποικιλίες βύνης, λυκίσκου και μαγιάς από τη Γερμανία και την Τσεχία και εξέλισσε τις παραδοσιακές συνταγές με δικές του τεχνικές.

Στο τηλεοπτικό σποτ της ΜΑΜΟΣ ακούγονται οι φωνές της αξεπέραστης ηθοποιού Τζένης Καρέζη, του μεγάλου σκηνοθέτη Θόδωρου Αγγελόπουλου και της εμβληματικής στιχουργού, Ευτυχίας Παπαγιαννοπούλου, τρεις φωνές δηλαδή που έρχονται να επιβεβαιώσουν πως, όταν τολμάμε, ο δρόμος μπροστά μας είναι ανοιχτός και όλα είναι πιθανά. Πρόκειται για ανθρώπους αυθεντικούς που δημιούργησαν τη μοίρα τους με μεράκι και «μαγιά». Στην ταινία τους βλέπουμε να αμφιταλαντεύονται, αλλά εντέλει να αψηφούν τις φωνές που τους καθηλώνουν και να κάνουν τη δική τους αρχή, μέσα από το πρώτο τους βήμα. Άλλωστε, κάθε ταξίδι, έχει και μία αρχή.

Όσο για την αρχή της μπύρας ΜΑΜΟΣ, το «ταξίδι» της ξεκίνησε όταν ο Πέτρος Μάμος ακολούθησε τη δική του ασίγαστη φωνή να τολμήσει. Εμπιστεύτηκε μόνο τις φωνές που έλεγαν «προχώρα» και ακολούθησε το πάθος του σε ένα ταξίδι μακρινό, δύσκολο, αλλά και γενναιόδωρο, που έφτασε στο να γίνει ο πρώτος Έλληνας διπλωματούχος ζυθοποιός. Ένα ταξίδι που σήμερα απολαμβάνουμε παγωμένο στο ποτήρι μας.

Το 1876 ο Λορέντζος Μάμος, πατέρας του Πέτρου Μάμου, ίδρυσε το ζυθοποιείο του στην Πάτρα, για να ακολουθήσει μια πορεία 100 χρόνων γεμάτη βραβεία και διακρίσεις.

Από το χτες στο σήμερα: Ιστορίες που μας εμπνέουν

Η καμπάνια της ΜΑΜΟΣ εμπνεύστηκε από τους σπουδαίους ανθρώπους του χτες, οι οποίοι με τη σειρά τους εμπνέουν τους δημιουργούς και οραματιστές του σήμερα. Τους καθημερινούς και αυθεντικούς ήρωες που μοιράζονται τις ίδιες αξίες και το όραμα του Πέτρου Μάμου. Ανθρώπους που έκαναν το πρώτο βήμα, αψήφησαν τις όποιες εσωτερικές φωνές τους έλεγαν «όχι» και αποφάσισαν να τολμήσουν. Όπως συνέβη και με τις ιστορίες των δημιουργών Badila, Hermina και studiomateriality, τριών brands με τα οποία η ΜΑΜΟΣ συνεργάζεται καθώς πρεσβεύουν της αξίες της. Ιστορίες που χρειάστηκαν θάρρος και πάθος για να καταφέρουν να γίνουν πραγματικότητα.

Τα brands Badila, Hermina και studiomateriality ζωντανεύουν την καμπάνια της μπύρας ΜΑΜΟΣ, μοιράζονται την ιστορία τους για τα δικά τους πρώτα βήματα και μας εμπνέουν. 

Συγκεκριμένα, το όραμα του Πέτρου Μάμου μοιράζεται και το δημοφιλές brand Badila. Το πρώτο βήμα έγινε το 1989, όταν ο Λευτέρης και η Άρια Μπαντήλα άκουσαν τη δική τους «ασίγαστη φωνή» και πήραν την απόφαση να δημιουργήσουν ένα καινοτόμο και αμιγώς ελληνικό fashion brand. Αψηφώντας κάθε φόβο και κάνοντας το πρώτο βήμα πριν από 34 χρόνια, έφτασαν στο σήμερα με ένα διαχρονικό brand με ρούχα που ήρθε αντιμέτωπο με τις τάσεις της μόδας, αλλά και με ένα όραμα που δεν πρόδωσαν ποτέ.

Άρια Μπαντήλα
Λευτέρης Μπαντήλας

Τις ίδιες αξίες πρεσβεύει και το πετυχημένο brand κοσμημάτων Hermina, πίσω από το οποίο βρίσκεται η Κωνσταντίνα Παντελούς. Η Κωνσταντίνα ήταν μεταφράστρια, ωστόσο, έψαχνε έναν πιο δημιουργικό τρόπο να εκφραστεί. Όπως αποδείχτηκε στη συνέχεια, δεν της ταίριαζε το ρήμα «φοβάμαι», αλλά το ρήμα «τολμώ» και, κάπως έτσι, ξεκίνησε η δική της ιστορία. Το 2012 έκανε το πρώτο της βήμα δημιουργώντας το brand Hermina. Εδώ και 11 χρόνια, λοιπόν, σχεδιάζει τολμηρά και σύγχρονα κοσμήματα που της θυμίζουν τα statement κομμάτια της μητέρας της.

Η Κωνσταντίνα Παντελούς, δημιουργός του brand κοσμημάτων Hermina.

Το όραμά της είναι να δημιουργεί μικρούς «θησαυρούς» που θα περάσουν από τους μεγαλύτερους στους νεότερους. Η πορεία της δεν μπορεί παρά να μας εμπνεύσει.

Αντίστοιχα και η ιστορία του studiomateriality που ξεκίνησε από το όραμα του Μίλτου Κοντογιάννη για ανανέωση και καινοτομία. Ο Μίλτος Κοντογιάννης έβλεπε τους χώρους της Αθήνας να επαναλαμβάνονται και τους έβρισκε μονότονους. Το πάθος να απλώσει την ομορφιά και τη διαφορετικότητα μέχρι τελικά να επικρατήσουν, άρχισε να «ζυμώνεται» μέσα του μόλις πριν 7 χρόνια. Το 2016 αποφάσισε να δημιουργήσει το studiomateriality, ένα studio που ασχολείται με το interior design και το branding και διαχειρίζεται υλικά για να δημιουργεί εικόνες και αισθήσεις.

Ο Μίλτος Κοντογιάννης, δημιουργός του studiomateriality.  

Ο Μίλτος έκανε το πάθος του πραγματικότητα και ομορφαίνει μέχρι σήμερα εσωτερικούς χώρους της Αθήνας με τα χρώματα και τη μοναδική του αισθητική.

Για όλους τους ανθρώπους του χθες, του σήμερα, αλλά και του αύριο, η μπύρα ΜΑΜΟΣ μας προσκαλεί να πιούμε εις υγείαν των φωνών που σε κάθε αρχή μας λένε να τολμήσουμε και να ακολουθήσουμε τα όνειρά μας. Φωνές ασίγαστες που όλοι έχουμε μέσα στο νου πριν κάνουμε το πρώτο βήμα.

Το ερώτημα είναι: ποιες φωνές επιλέγουμε να ακούσουμε; Αυτές που μας καθηλώνουν ή εκείνες που μας ωθούν να εξερευνήσουμε όσα μέσα μας ζυμώνονται με πάθος;

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Marketing

Πλήρης Απασχόληση

08-01-2024

Μαρούσι

Logistics

Πλήρης Απασχόληση

03-01-2024

Μενίδι

⚽🏀 LIVE SCORES
02 Μαϊ. 2024
Ast
22:00
-
Ολυ
02 Μαϊ. 2024
Oly
22:00
-
Ατα
02 Μαϊ. 2024
ΟΣΦΠ
19:45
-
BARC
02 Μαϊ. 2024
ΜΑΚ
21:45
-
ΠΑΟ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  
 1 
  
  
 0