Ανακοίνωση Φοιτητικού Συλλόγου Φιλοσοφικής ΕΚΠΑ για πρωτοετείς
«Αν μπορούσαμε να σας δώσουμε μια συμβουλή θα ήταν η εξής: η μόρφωση, η γνώση, αυτά που αναζητούμε στη ζωή μας και η ίδια η ζωή, κατακτιούνται με αγώνα- δε χαρίζονται. Κατακτιούνται με τον αγώνα για αυτά που έχουμε ανάγκη, για τα δικαιώματα μας».

Ο Φοιτητικός Σύλλογος της Φιλοσοφικής Σχολής Αθηνών ΕΚΠΑ (Κώστας Βάρναλης) εξέδωσε ανακοίνωση για τους νέους πρωτοετείς φοιτητές.

Ειδικότερα, σε αυτήν αναφέρονται τα εξής:

«Αυριανοί μας συνάδελφοι,

Ο Φοιτητικός Σύλλογος της Φιλοσοφικής Σχολής Αθηνών σας καλωσορίζει στη νέα αρχή της ζωής σας. Σας αξίζουν συγχαρητήρια για την προσπάθεια που κάνατε μέσα σε δύσκολες συνθήκες, αλλά και στις οικογένειές σας που σας στήριξαν μέχρι εδώ. Είστε ήδη νικητές!

Ο Φοιτητικός Σύλλογος είμαστε όλοι οι φοιτητές της Φιλοσοφικής Σχολής. Στο Σύλλογο συναντιόμαστε, συζητάμε, προβληματιζόμαστε, δρούμε! Μέσα από αυτόν ο κάθε ένας μπορεί να αντλήσει τεράστια δύναμη. Το επόμενο διάστημα θα έχουμε πολλές ευκαιρίες να συζητήσουμε για αυτά!

Όλοι εμείς, ειδικά τον τελευταίο χρόνο, πήραμε ένα μεγάλο μάθημα για την τεράστια και αστείρευτη δύναμη της αλληλεγγύης και της συλλογικότητας. Πολλές από αυτές τις φορές, το μάθημα αυτό το πήραμε στο πλευρό σας, δίπλα στα αδέρφια μας, όταν όλοι μαζί σαν μια γροθιά παλέψαμε το άδικο σύστημά τους, που βάζει τις ζωές και τα όνειρά μας πιο κάτω από τα κέρδη των λίγων.

Αν μπορούσαμε να σας δώσουμε μια συμβουλή θα ήταν η εξής: η μόρφωση, η γνώση, αυτά που αναζητούμε στη ζωή μας και η ίδια η ζωή, κατακτιούνται με αγώνα– δε χαρίζονται. Κατακτιούνται με τον αγώνα για αυτά που έχουμε ανάγκη, για τα δικαιώματα μας.

Κατακτιούνται όταν η ατομική προσπάθεια συναντάει τη συλλογική! Για αυτό και τώρα, μπροστά στην νέα σας αρχή, αποφασίσαμε να σταθούμε δίπλα σας και να σας απλώσουμε το χέρι!

Μπορεί με την ανακοίνωση των βάσεων να σκέφτεστε πως όλα αρχίζουν ή όλα τελειώνουν. Δεν είναι όμως έτσι, γιατί το μέλλον και τα όνειρά σας τα κρατάτε στα χέρια σας. Θα φτάνετε τόσο πιο κοντά σε αυτά όσο δεν τα χαρίζετε σε κανέναν, αλλά επιλέγετε να αγωνίζεστε για αυτά, μαζί με όσους σας ενώνουν κοινές ανάγκες και αγωνίες.

Τα ερωτήματα είναι σίγουρα πολλά και αφορούν όλες τις πτυχές της νέας σας ζωής: για το τμήμα, τις εστίες, τα νοίκια, για όλα τα δικαιώματά σας ως φοιτητές κά. Ο Φοιτητικός Σύλλογος και οι εκλεγμένοι στο Διοικητικό Συμβούλιο είμαστε εδώ, για να σταθούμε δίπλα σας, να απαντήσουμε στις ερωτήσεις σας και να βοηθήσουμε για ό,τι χρειαστεί.

ΤΑ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΕΙΝΑΙ ΜΠΡΟΣΤΑ – ΘΑ ΤΑ ΚΕΡΔΙΣΟΥΜΕ ΜΕ ΤΟ ΚΕΦΑΛΙ ΨΗΛΑ!».

Δείτε ακόμα:

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Υπάλληλοι γραφείου

Πλήρης Απασχόληση

09-01-2024

Αθήνα

Παραγωγή

Πλήρης Απασχόληση

09-01-2024

Κηφισιά

⚽🏀 LIVE SCORES

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  
 2