Μπάλος: Η εξωτική λιμνοθάλασσα στην Κρήτη για την οποία παραμιλάει ολόκληρος ο κόσμος (ΒΙΝΤΕΟ)
Ο θαυμαστός Μπάλος - Δες από ψηλά την εξωτική λιμνοθάλασσα στην Κρήτη για την οποία παραμιλάει ολόκληρος ο κόσμος

Ο Μπάλος είναι λιμνοθάλασσα που βρίσκεται στη χερσόνησο της Γραμβούσας, στο βορειοδυτικό άκρο της Κρήτης. Η λιμνοθάλασσα απέχει 17 χιλιόμετρα από το Καστέλι Κισάμου και βρίσκεται ανάμεσα στη χερσόνησο της Γραμβούσας με τον ορεινό όγκο του Γεροσκίνου και τη βραχώδη χερσόνησο Τηγάνι.

Η λιμνοθάλασσα του Μπάλου χαρακτηρίζεται από αβαθή νερά και λευκή άμμο, η οποία κατά σημεία είναι ροζ λόγω των θρυμματισμένων οστράκων και κοραλλιών.

Μπάλος

Η χερσόνησος της Γραμβούσας χαρακτηρίζεται από τις κρημνώδεις πλαγιές της. Στις δυτικές ακτές της χερσονήσου βρίσκεται η βραχώδης χερσόνησος Τηγάνι, η οποία συνδέεται με την υπόλοιπη Κρήτη με μια λεπτή λωρίδα γης. Ανάμεσα στο Τηγάνι και στη χερσόνησο της Γραμβούσας σχηματίζεται η μικρή λιμνοθάλασσα του Μπάλου. Η λιμνοθάλασσα είναι ανοικτή στη νοτιοδυτική της πλευρά. Σχηματίζει φυσικό λιμάνι, το οποίο προστατεύεται από την Ήμερα Γραμβούσα.

Στην ανατολική πλευρά της λιμνοθάλασσας υπάρχουν αμμοθίνες στις οποίες αναπτύσσονται τα φυτά ρείκι και σχίνος, σε έρπουσα μορφή. Στον Μπάλο απαντάται το είδος σαύρας Podarcis cretensis, ενδημικό της δυτικής Κρήτης. Η λιμνοθάλασσα είναι σημαντικός τόπος αναπαραγωγής για θαλάσσια ασπόνδυλα και σπονδυλωτά. Στα νερά της λιμνοθάλασσας συχνά αναπτύσσονται μικροοργανισμοί.

Μπάλος

Η περιοχή της χερσονήσου της Γραμβούσας είναι προστατευόμενος βιότοπος του δικτύου Natura 2000 με κωδικούς GR4340001 και GR4340017 και έχει χαρακτηριστεί τοπίο ιδιαίτερου φυσικού κάλλους.

Δείτε την λιμνοθάλασσα του Μπάλου από ψηλά εδώ!

Δες ακόμα:

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Μεταφορές

Πλήρης Απασχόληση

22-01-2024

Μαρούσι

800

Παραγωγή

Πλήρης Απασχόληση

09-01-2024

Κηφισιά

⚽🏀 LIVE SCORES
01 Μαϊ. 2024
Μπο
22:00
-
Παρ
02 Μαϊ. 2024
Ast
22:00
-
Ολυ
01 Μαϊ. 2024
ΦΕΝ
20:45
-
ΜΟΝ
01 Μαϊ. 2024
ΜΠΑ
21:30
-
Ρεάλ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;