Ρόδος: Αίρεται ο κίνδυνος για άλλους τέσσερις οικισμούς - Αντιμετωπίσιμες οι αναζωπυρώσεις της φωτιάς
Μετά την οριστική κατάσβεση της φωτιάς στη Ρόδο θα ακολουθήσει ο απολογισμός της καταστροφής. Παράλληλα, θα εξεταστεί το ενδεχόμενο αναδάσωσης.

Την ενδέκατη ημέρα της διανύει η καταστροφική φωτιά στη Ρόδο.

Την ίδια ώρα όμως, τα μέτωπα της φωτιάς στη Ρόδο βρίσκονται υπό έλεγχο. Μάλιστα, με μήνυμα από το 112, οι κάτοικοι οικισμών που επλήγησαν από τις φωτιές, ενημερώθηκαν για άρση του κινδύνου. Συγκεκριμένα, με το μήνυμα από το 112 ενημερώθηκαν οι κάτοικοι στους οικισμούς Πυλώνα, Κάλαθο, Απόλλωνα και Προφήτη Ηλία Σαλάκου ότι μπορούν να επιστρέψουν στον χώρο διαμονής τους.

 

Δημοσιογράφος της ΕΡΤ μετέδωσε πως η κατάσταση είναι πολύ πιο καλή σε σχέση με τις προηγούμενες ημέρες και αυτό γιατί εκείνο που απασχολεί περισσότερο την πυροσβεστική υπηρεσία, τους εθελοντές ακόμη και τον ελληνικό στρατό και όλους όσοι εμπλέκονται στις μάχες, είναι οι αναζωπυρώσεις. Να σημειωθεί πως στην περιοχή υπάρχουν ακόμη κάποιες αναζωπυρώσεις, ωστόσο υπάρχει μεγάλη εγρήγορση από τις δυνάμεις πυρόσβεσης.

Μετά την οριστική κατάσβεση της φωτιάς στη Ρόδο θα ακολουθήσει ο απολογισμός της καταστροφής. Παράλληλα, θα εξεταστεί το ενδεχόμενο αναδάσωσης.

Υπενθυμίζεται πως το θέμα της ενίσχυσης του τουρισμού μετά την πολυήμερη φωτιά στη Ρόδο συζητήθηκε σήμερα σε ειδική κυβερνητική σύσκεψη. Συγκεκριμένα, αποφασίστηκε ένα πλέγμα δράσεων και πρωτοβουλιών, που θα ακολουθήσουν μετά τις εκτεταμένες ζημιές. Με δεδομένο ότι δεν υπάρχει, πλέον, ενεργό μέτωπο στο νησί και η κατάσταση επιχειρησιακής έκτακτης ανάγκης έχει λήξει, στη σύσκεψη συζητήθηκαν με τους εκπροσώπους της αυτοδιοίκησης και των αρμόδιων φορέων του τουρισμού, οι βασικοί άξονες στήριξης των κατοίκων και των επιχειρήσεων από την πολιτεία, το χρονοδιάγραμμα των εργασιών αποκατάστασης των πληγεισών περιοχών και τα μέτρα προβολής του τουριστικού προϊόντος αυτών των περιοχών στις κύριες αγορές ενδιαφέροντος της Ρόδου.

Μέτρα μετά τη φωτιά στη Ρόδο
Οι ενέργειες που θα ακολουθήσουν κινούνται σε τρεις άξονες:

1. Άμεση στήριξη μέσω του μηχανισμού κρατικής αρωγής των κατοίκων και επιχειρήσεων που επλήγησαν. Από την αυτοψία της αρμόδιας υπηρεσίας έχουν εντοπιστεί 6 κτίρια που κρίνονται κατεδαφιστέα και άλλα 39 που έχουν μικρότερες φθορές.

2. Άμεσες εργασίες αποκατάστασης από την περιφέρεια και τον δήμο σε οδικά δίκτυα και δημόσιες ακτές.

3. Εκστρατεία θετικής προβολής της Ρόδου στις κύριες αγορές ενδιαφέροντος του νησιού.

Σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, στις πληγείσες περιοχές η επαναλειτουργία των τουριστικών μονάδων που είναι έτοιμες να υποδεχθούν ξανά επισκέπτες ήδη έχει δρομολογηθεί, ενώ η κρατική αρωγή της πολιτικής προστασίας έχει προχωρήσει τη διαδικασία καταγραφής των ζημιών για την καταβολή των αποζημιώσεων.

Με πληροφορίες από ΕΡΤ

Πηγή Φωτογραφίας: Intime

Διαβάστε ακόμη:

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Πωλήσεις

Πλήρης Απασχόληση

06-03-2024

Αθήνα

Επιστήμες

Μερική Απασχόληση

31-01-2024

Ξηροκρηνη

400

⚽🏀 LIVE SCORES

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;