ΕΚΠΑ: Νέο e-learning με τίτλο «Επιθετική και Βίαιη Συμπεριφορά: Επαγγελματική Εκτίμηση Επικινδυνότητας και Εφαρμογή Τεχνικών Αποκλιμάκωσης»
Όλες οι απαραίτητες πληροφορίες για το σεμινάριο του ΕΚΠΑ.

Εισαγωγή: Σκοπός του προγράμματος «Επιθετική και Βίαιη Συμπεριφορά: Επαγγελματική Εκτίμηση Επικινδυνότητας και Εφαρμογή Τεχνικών Αποκλιμάκωσης» είναι η εκπαίδευση των συμμετεχόντων/ουσών σε μεθόδους εκτίμησης της επικινδυνότητας -με έμφαση στην επιθετικότητα- εντός και εκτός του ψυχιατρικού πλαισίου και του πλαισίου των επειγόντων του Γενικού Νοσοκομείου. Ειδικότερα, οι εκπαιδευόμενοι/ες θα εξοικειωθούν με την εφαρμογή τεχνικών αποκλιμάκωσης αυτού του τύπου συμπεριφορών στον χώρο εργασίας τους αλλά και στην κλινική πρακτική, ώστε να εξασφαλίζεται η κατάλληλη διαχείριση των ατόμων που βρίσκονται σε συναισθηματική ένταση και ψυχολογική κρίση. Στο πλαίσιο αυτό, θα περιγραφούν οι συνήθεις διαταραχές που σχετίζονται με την επιθετική συμπεριφορά και το ιδιαίτερο νομοθετικό πλαίσιο που διέπει την ψυχική υγεία, καθώς και οι βασικές αρχές της επείγουσας ψυχιατρικής. Οι συμμετέχοντες/ουσες θα εκπαιδευτούν στη χρήση της Brøset Violence Checklist (BVC) για την αξιολόγηση της επικινδυνότητας και θα γνωρίσουν τα διεθνή πρωτόκολλα και τις μεθόδους εφαρμογής των τεχνικών αποκλιμάκωσης για την πρόληψη και διαχείριση της επιθετικότητας και της βίας στο επαγγελματικό πεδίο στο οποίο δραστηριοποιούνται. Τέλος, οι εκπαιδευόμενοι/ες θα αποκτήσουν τις κατάλληλες δεξιότητες διαχείρισης των ατόμων που εκδηλώνουν ψυχοκινητική διέγερση, με σκοπό την άμεση παρέμβαση και την έγκαιρη και βέλτιστη παροχή φροντίδας.

Το πρόγραμμα απευθύνεται σε απόφοιτους Πανεπιστημιακής Εκπαίδευσης/ ΤΕΙ της ημεδαπής και της αλλοδαπής καθώς και απόφοιτους Μεταλυκειακής Εκπαίδευσης και απόφοιτους Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, με σπουδές και εργασιακή εμπειρία συναφούς αντικειμένου. Αναλυτικότερα απευθύνεται σε ιατρονοσηλευτικό προσωπικό των Τ.Ε.Π., ψυχιάτρους, ψυχολόγους, νοσηλευτές, κοινωνικούς λειτουργούς, εγκληματολόγους, κοινωνιολόγους, νομικούς, σωφρονιστικούς υπαλλήλους, εργαζόμενους στα σώματα ασφαλείας, δημοσιογράφους του αστυνομικού και δικαστικού ρεπορτάζ, εργαζόμενους σε Καταστήματα Κράτησης και σε φορείς επανένταξης, σε διασώστες πληρωμάτων ασθενοφόρου Ε.Κ.Α.Β., καθώς και σε εκπαιδευτικούς των σχολείων των φυλακών, που επιθυμούν να εμπλουτίσουν τις γνώσεις τους και τις δεξιότητες τους για την παροχή ψυχολογικής υποστήριξης των πασχόντων από ψυχικές διαταραχές.

Η ενότητα του μαθήματος «Εφαρμογή του Εργαλείου Brøset Violence Checklist (BVC) και των Πρωτοκόλλων Τεχνικών Αποκλιμάκωσης» διεξάγεται μέσω υποχρεωτικής live streaming συνάντησης, που θα πραγματοποιηθεί σε συγκεκριμένη ημέρα και απογευματινή ώρα.

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ

ΠΡΟΘΕΣΜΙΑ ΥΠΟΒΟΛΗΣ ΑΙΤΗΣΕΩΝ:
13/10/2023

ΕΝΑΡΞΗ ΜΑΘΗΜΑΤΩΝ:
23/10/2023

ΔΙΑΡΚΕΙΑ:
4 Μήνες (96 ώρες)

Δίδακτρα (σε δόσεις): 553 €
Αριθμός δόσεων: 4
Ποσό δόσης: 139 €
Δίδακτρα (εφάπαξ): 527 €

Βρείτε περισσότερες πληροφορίες εδώ.

Διαβάστε ακόμη:

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Παραγωγή

Πλήρης Απασχόληση

09-01-2024

Κηφισιά

Υπηρεσίες Εστίασης

Εποχιακή Εργασία

21-12-2023

Μυκονος

⚽🏀 LIVE SCORES
09 Μαϊ. 2024
Ολυ
22:00
-
Ast
09 Μαϊ. 2024
Ατα
22:00
-
Oly

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;