Έκτακτη σύσκεψη στο υπουργείο Τουρισμού για τις φωτιές στη Ρόδο - Μέτρα στήριξης
Η υπουργός γνωστοποίησε ότι «υπάρχουν σκέψεις» για την υλοποίηση μέτρων και μηχανισμών στήριξης που σχεδιάζονται και θα ανακοινωθούν σε δεύτερο χρόνο.

Ηυπουργός Τουρισμού Ολγα Κεφαλογιάννη συγκάλεσε έκτακτη σύσκεψη με φόντο τις καταστροφικές φωτιές στη Ρόδο, όπου συζήτησε με τον γενικό γραμματέα Μ. Φλουρή, τον γ.γ. του ΕΟΤ Δ. Φραγκάκη και τον πρόεδρο του Ξενοδοχειακού Επιμελητηρίου Ελλάδος Α. Βασιλικό.

«Η Ελλάδα και ο ελληνικός τουρισμός έδειξαν ότι μπορούν να αντιμετωπίζουν με αποτελεσματικότητα τόσο μεγάλες και πολύπλοκες κρίσεις. Είναι αξιοθαύμαστη η στάση και η αντίδραση των κατοίκων της Ρόδου που αποτελούν παράδειγμα προς μίμηση αλληλεγγύης και αυταπάρνησης» δήλωσε η υπουργός.

«Ξέρουμε καλά όμως, ότι έχουμε περάσει σε μια νέα φάση προκλήσεων που χρειάζονται άμεσες απαντήσεις. Ως μεσογειακή χώρα αντιμετωπίζουμε τις επιπτώσεις της κλιματικής αλλαγής και πρέπει να απαντήσουμε σε όλες τις νέες προκλήσεις που έχουμε μπροστά μας» πρόσθεσε η κ.Κεφαλογιάννη, τονίζοντας πως η ομάδα διαχείρισης κρίσεων που έχει συσταθεί στο υπουργείο Τουρισμού, λειτούργησε αποτελεσματικά και θα ενισχυθεί περαιτέρω, καθώς συνέβαλε αποφασιστικά στην άμεση αντιμετώπιση της κρίσης.

Φωτιές στη Ρόδο: Θα ανακοινωθούν μέτρα στήριξης

Οπως είπε, παρότι η κρίση βρίσκεται σε εξέλιξη και με επιφύλαξη μέχρι την αποτίμηση του συνόλου των επιπτώσεων στις πληγείσες περιοχές, υπάρχουν σκέψεις για την υλοποίηση μέτρων και μηχανισμών στήριξης τα οποία σχεδιάζονται και θα ανακοινωθούν σε δεύτερο χρόνο.

Αξιοσημείωτο είναι πως γίνονται ήδη οι απαραίτητες ενέργειες για την άμεση προβολή του νησιού διεθνώς, ως ένας μοναδικά όμορφος και ασφαλής προορισμός, ενώ παράλληλα σχεδιάζονται δράσεις για το επόμενο διάστημα όπως η αναβαθμισμένη συμμετοχή της Ρόδου στη διεθνή έκθεση WTM στο Λονδίνο το Νοέμβριο.

Δείτε επίσης:

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Marketing

Πλήρης Απασχόληση

18-12-2023

Μαρούσι

⚽🏀 LIVE SCORES
02 Μαϊ. 2024
Ast
22:00
-
Ολυ
02 Μαϊ. 2024
Oly
22:00
-
Ατα
02 Μαϊ. 2024
ΟΣΦΠ
19:45
-
BARC
02 Μαϊ. 2024
ΜΑΚ
21:45
-
ΠΑΟ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;