Ζώδια: Καρμική Ανάδρομη Αφροδίτη - Αντιμέτωποι με το συναίσθημά μας από τις 24 Ιουλίου
Πώς θα επηρεάσει η Ανάδρομη Αφροδίτη από τις 24 Ιουλίου έως τις 4 Σεπτεμβρίου το κάθε ζώδιο;

Ζώδια: Καρμική Ανάδρομη Αφροδίτη – Αντιμέτωποι με το συναίσθημά μας

Από τις 24 Ιουλίου ως τις 4 Σεπτεμβρίου

Από την Λίλιαν Σίμου και το astrolife.gr

Αφροδίτη, ο πλανήτης της αγάπης και της έλξης, του χρήματος και των αποκτημάτων!

Μέσα σε ένα χάρτη, η Αφροδίτη είναι σημειοδότης αυτών που αντιλαμβανόμαστε με τις πέντε αισθήσεις. Αυτό που γευόμαστε, αυτό που ακούμε και μας ευχαριστεί ή μας δυσαρεστεί, αυτό που βλέπουμε και θαυμάζουμε, αυτό που μυρίζουμε, αυτό που αγγίζουμε και μας δίνει τη δική του εντύπωση. Οι πέντε αισθήσεις, εκφράζονται μέσα από την Αφροδίτη.

Η Αφροδίτη είναι δείκτης των αξιών στη ζωή μας, μέσα από τα εξωτερικά ερεθίσματα. Είναι η δυνατότητα να χαρούμε ή να λυπηθούμε, να έλκουμε ή να απωθούμε. Είναι η ασφάλειά μας μέσω αγαθών της ύλης, αλλά και αισθημάτων που νοιώθουμε από τους γύρω μας και την ύλη που κατέχουμε.

Αλλά τι συμβαίνει όταν μπαίνει σε ανάδρομη πορεία;

Ας δούμε λίγο μεμονωμένα, αυτό που προκαλεί η Αφροδίτη σε ανάδρομη κίνηση, για να μπορέσουμε να κατανοήσουμε και αυτό που μας προσφέρει στο στοιχείο της Αγάπης.

Όταν η Αφροδίτη είναι ανάδρομη, έχουμε την τάση να εσωτερικεύουμε τα τραύματα και να τα επεξεργαζόμαστε μέσα μας. Συχνά, όχι μόνο δημιουργούμε μόνοι αυτά τα τραύματα, αλλά τείνουμε να υπερβάλλουμε τις εντυπώσεις και τις εμπειρίες αυτών των βιωμένων καταστάσεων.

Υπάρχει μία έμφαση στις ατέλειες του έρωτα. Δεν είμαστε πάντα σίγουροι για το τι μας αρέσει. Τείνουμε προς ένα χάσμα ανάμεσα στο να ζούμε τη ζωή μας και να βιώνουμε συνειδητά στις εμπειρίες. Π.χ. μπορεί να είμαστε βαθιά ερωτευμένοι χωρίς να το συνειδητοποιούμε και να το συνειδητοποιήσουμε μόνον αφού περάσει πολύς καιρός μετά τον χωρισμό.

Υπάρχει συνήθως μια δυσκολία με το άλλο φύλο, γιατί τείνουμε να προγραμματίζουμε από πριν τις μελλοντικές σχέσεις, ώστε να ταιριάζουν με πρότυπα παρελθόντος (για όσους πιστεύουν στην μετενσάρκωση, σημαίνει πως μεταφέρονται εμπειρίες από προηγούμενες ενσαρκώσεις, και η αίσθηση αυτή, μας ωθεί να επιλέγουμε την αισθηματική μας ζωή σήμερα, ως συνέχεια και συνέπεια των αλλοτινών μας καταστάσεων) .

Νιώθουμε ανασφάλεια, γιατί προσπαθούμε να ευθυγραμμιζόμαστε με τρόπους συμπεριφοράς που νομίζουμε ότι θα τον φέρουν πιο κοντά στους άλλους, αλλά στην πραγματικότητα τους σπρώχνουμε μακριά. Αποτέλεσμα όλων αυτών είναι ότι δεν αφήνουμε στον εαυτό μας την ευκαιρία να φτάσει στην ευτυχία με το να προσπαθούμε τόσο έντονα να τη φτάσουμε.

Καρμικά, θα λέγαμε τα εξής:

Συνήθως δεν υπάρχει σαφής αντίληψη για την αγάπη και αυτό έχει τις ρίζες του σε προηγούμενες ενσαρκώσεις. Μπορεί να έχουμε μια τραυματική εμπειρία, κι αυτό να μας οδηγεί στο να μην αφήνουμε τον εαυτό μας να βιώσει τον πλούτο της αγάπης από φόβο να μη πληγωθούμε ξανά. Συχνά οι αντιδράσεις σχετίζονται με το παρελθόν. Προσκόλληση σε ένα χρονικό σημείο και παρεμπόδιση στην πορεία για την ασφάλεια.

Υπάρχει έλλειψη εμπιστοσύνης στις προσφορές αγάπης, γιατί θεωρούμε πως ξεκινούν από ιδιοτελή κίνητρα των ατόμων που τις προσφέρουν. Συνήθως δείχνει ένα βαρύ κάρμα στον συναισθηματικό τομέα. Σε αυτή τη ζωή, η ανάμνηση του πόνου, μας αποτρέπει να δινόμαστε ολοκληρωτικά.

Το σύμβολο της Αφροδίτης δεν περιλαμβάνει την ημισέληνο της ψυχής. Κυβερνά το πολύ προσωπικό μέρος της εναρμονιστικής φύσης τους ανθρώπου, ενώ η ανώτερη οκτάβα της, ο Ποσειδώνας που περιλαμβάνει την ημισέληνο της ψυχής επιτρέπει στο άτομο να βιώνει την ομορφιά από την κοσμική της πηγή.

Η ανάδρομη φορά της Αφροδίτης, συνήθως προαναγγέλει μια δύσκολη συναισθηματική περίοδο. Αλλά, επειδή η Αφροδίτη αφορά και τις αξίες μας, καθώς και την υλική μας ασφάλεια, ενδέχεται να φέρει δυσχέρεια σε ό,τι θεωρούμε αξιόλογο και πολύτιμο για μας.

Κατά τη περίοδο αυτή ενεργούμε με αντικρουόμενο τρόπο. Προσπαθούμε να προγραμματίσουμε την ερωτική σχέση του με κάποιον, ακολουθώντας μια γραμμή κάπως σκληρή και απαιτητική. Υπάρχει έντονη ασυμφωνία των ατόμων για τον τρόπο που θα ζήσουν την αγάπη τους. Οι δυσκολίες με το αντίθετο φύλο οφείλονται στην έλλειψη εσωτερικής σιγουριάς. Υποφέρουμε από συναισθηματική μοναξιά, επιζητάμε την ευτυχία τόσο, που μπλοκάρουμε μόνοι μας την απόκτησή της. Υποπτευόμαστε ότι αυτός που μας προσφέρει αγάπη είναι εγωιστής και ότι το εκμεταλλεύεται ακόμα και αν αυτό δεν είναι αλήθεια. Έτσι συχνά έχουμε άρνηση για την αγάπη, χάνοντας την ευκαιρία να ευτυχήσουμε.

Αλλά η Αφροδίτη κυβερνά και τον υλικό τομέα, καθώς σχετίζεται με το χρήμα και τα εισόδημά μας. Στον τομέα αυτό, η αίσθηση της ανεπάρκειας, μας οδηγεί σε αβεβαιότητα κι έλλειψη σιγουριάς για τον εαυτό μας.

Αυτή είναι η γενική αίσθηση της περιόδου που λειτουργεί η Αφροδίτη με εσωστρέφεια.

Η Αφροδίτη είναι το άγγιγμα, η γεύση, η όσφρηση, η απόλαυση μέσα από τις αισθήσεις. Όλα αυτά στρέφονται προς τον εσωτερικό μας κόσμο κατά την ανάδρομη φορά. Επιδίωξή μας, θα πρέπει να είναι η επαφή με τον βαθύτερο εαυτό μας, και η υπέρβαση των πέντε αισθήσεων, της εξωτερικής αντίληψης. Είναι να αγκαλιάσουμε, να αγαπήσουμε και να κατανοήσουμε το κρυμμένο μας κομμάτι, αυτό που συνήθως ξεχνάμε και αγνοούμε εσκεμμένα ή μη.

Τι θα μας φέρει η ανάδρομη Αφροδίτη αυτή τη περίοδο;

Μα, θα μας προκαλέσει να προσπαθήσουμε να δούμε τα λάθη του χθες. Να αντιληφθούμε πότε και πώς δώσαμε την αγάπη μας και να προβούμε στον απολογισμό της συναισθηματικής μας ζωής. Θα πρέπει να μην κολλήσουμε στις αναμνήσεις των παλαιότερων σχέσεων, αλλά αντίθετα, μετά από την ενδοσκόπηση, να ξεφύγουμε, προσπαθώντας πλέον να διευκρινίσουμε και να κάνουμε μία νέα αρχή. Κατά το σαρανταήμερο της ανάδρομης φοράς, δεν είναι καλό να ξεκινήσουμε κάτι σημαντικό στον τομέα των αισθηματικών μας ή να κάνουμε συναλλαγές που έχουν σχέση με το εισόδημά μας και να διακυβεύσουμε την ασφάλειά μας. Θα ήταν κρίμα να ρισκάρουμε.

Κατά το διάστημα αυτό, θα ήταν καλό να εμπνευστούμε από τον κόσμο των συναισθημάτων μας και να κάνουμε ένα καλλιτεχνικό έργο. Επίσης, να διαλογιστούμε πάνω στην έννοια της Αγάπης!

Ωστόσο, πρέπει να έχουμε και να δίνουμε «Αγάπη κι όχι Αφέλεια»! Να δίνουμε μετά από την σαφή διάκριση του πού δίνουμε αυτό το θείο δώρο, αυτό το λεπτοφυές λουλούδι, ώστε να μη πάει χαμένο και να μη γίνει αντικείμενο εκμετάλλευσης, με συνέπεια να μαραθεί

Αυτό ας μας διδάξει η Αφροδίτη οδηγώντας μας στον τελευταίο μήνα του καλοκαιριού και στο κατώφλι του φθινοπώρου.

Η Αγάπη (Αφροδίτη) μέσα στον ζωδιακό ξεκινά το ταξίδι της στην ανάδρομη φορά, στον σταθερό σταυρό και υπάρχει η φλόγα του συναισθήματος. Το ιδιαίτερο αυτή την εποχή είναι η έμφαση στον λαμπερό αστέρα Ρέγκουλους, στον οποίο παραμένει αρκετές ημέρες, ως αργή ορθή κίνηση, στάση και ανάδρομη κίνηση. Για τις ημέρες αυτές, το Φως μας οδηγεί και αντιλαμβανόμαστε τις πτυχές που πρέπει να δούμε. Αποκτάμε μία Ανώτερη καθοδήγηση, ανακαλύπτουμε βαθύτερες καταγραφές, μνήμες, συνειδητοποιούμε αυτό που νιώθουμε και τους λόγους. Δεν αποκλείεται, αν έρθουμε σε επικοινωνία με κάποιον από το παρελθόν, να αναθεωρήσουμε συναισθήματα.

Ωστόσο προσοχή: δεν χρειάζεται θυμός, εγωκεντρική συμπεριφορά, αλαζονεία, έπαρση, πομπώδης αυτοπροβολή, υπερβολικά έξοδα.

Ας σκεφθούμε αυτές τις μέρες την πορεία από την εξωτερική αίσθηση ενός αγγίγματος, στον λόγο και τη σκέψη με τρυφερότητα και στην ανιδιοτελή προσφορά.

Η Αγάπη είναι υπόθεση εσωτερική, προσωπική και βαθιά. Η Αγάπη δεν ερμηνεύεται με εικόνες, δεν αναλύεται με λογικά επιχειρήματα, δεν μετριέται με μέτρα και σταθμά. Η Αγάπη, είναι ακριβώς αυτό που θα ήθελε να μας πει η Ανάδρομη Αφροδίτη, κατά την περίοδο που προετοιμαζόμαστε να περάσουμε το Πάσχα και να βρούμε τη δική μας Ανάσταση. Η περίοδος αυτή δεν είναι παρά ένα σημείο αναφοράς για κάθε κουρασμένη ψυχή, αλλά και για την ψυχή που θέλει να παράγει κάτι ανώτερο και χρειάζεται να σταθεί για λίγο σε ένα τόπο ώστε να το εκδηλώσει…..

Η ανάδρομη Αφροδίτη ξεκινά την πορεία στην ζωδιακή μοίρα του Λέοντα, και σε σύνοδο με τον Ρέγκουλους ολοκληρώνοντας τη διαδρομή αυτή την 4η Σεπτεμβρίου. Θα έχουμε κυρίως όταν ο Ερμής στραφεί ανάδρομος την ευχέρεια να αναλογιστούμε πολλά, ίσως με νοσταλγία ή πίκρα, και να επανεκτιμήσουμε τις σχέσεις και την

Κατά τη διάρκεια των ημερών αυτών, θα υπάρχει έλλειψη εμπιστοσύνη στις σχέσεις, με τον σύντροφό μας ή αγαπημένα πρόσωπα, θα ήταν σωστό να μιλήσουμε για ό,τι έχει πονέσει στο παρελθόν και ό,τι έχει δημιουργήσει μία τραυματική εμπειρία στην σχέση μας. Θα είναι όμως δύσκολο να τιθασεύσουμε την εγωιστική διάθεση και να κάνουμε υπομονή, δίνοντας προτεραιότητα στον άλλο κι όχι στις προσωπικές ανάγκες. Όταν το συνειδητοποιήσουμε αυτό, θα ψάξουμε στις μνήμες του χθες και θα γίνουμε πιο ευαίσθητοι και πιο ανοιχτοί στην Αγάπη, καθώς δεν θα την αισθανόμαστε πια σαν συναίσθημα κατακτητικό, αλλά συμπαντικό!

Συμβουλές για τα ζώδια

Κριός

Η παρορμητική σας φύση είναι δυνατόν να σας έκανε αμελείς στις προσωπικές σχέσεις και σήμερα να πρέπει να ξεπεράσετε τις αδυναμίες του χθες. Φροντίστε να μην επιστρέφετε σε σχέσεις που ανήκουν στο παρελθόν, και να μην επαναλάβετε το ίδιο λάθος στο παρόν ή στο μέλλον. Ένα δημιουργικό ταλέντο που έχει παραμεληθεί ως τώρα, θα σας κεντρίσει το ενδιαφέρον και αξίζει τον κόπο να το αναδείξετε. Αν είστε γονείς, ας αφουγκραστείτε τη γνώμη ή την ανάγκη των παιδιών σας και ας είστε ανοιχτοί στα παράπονά τους. Πιθανόν να έχετε εσωστρεφή συναισθηματική συμπεριφορά, από μέρους τους. Οι σημαντικές σχέσεις, κρίνονται.

Ταύρος

Θα υπάρχει δυσαρμονία στις οικογενειακές σας σχέσεις, πιθανώς μία περίοδος οξύτητας και έντασης. Παράπονα από το παρελθόν και ανάγκη για περισσότερη ζεστασιά θα είναι οι αφορμές. Μήπως πρέπει να περάσετε λίγες στιγμές γαλήνης κοντά στους αγαπημένους σας; Να συζητήσετε τις ανησυχίες τους; Είναι μία καλή αφορμή αυτή η περίοδος για να αναπτύξετε τον διάλογο και να αποφύγετε τις αντιπαραθέσεις. Καθώς η Αφροδίτη κυβερνά το ζώδιό σας, ας δώσετε μία ακόμη ευκαιρία στην αγάπη, την αρμονία, την σύμπνοια, διορθώνοντας λάθη του χθες.

Δίδυμοι

Κάποιες φορές έχετε πικράνει ανθρώπους με καυστικές συζητήσεις ή μαχητικές απόψεις. Θα ήταν σημαντικό να επανέλθετε στον διάλογο με ηρεμία και αγάπη. Να καταλάβετε τι έχει συμβεί, αλλά και ποιοι έγιναν αφορμή να πληγωθείτε και στη συνέχεια να πληγώσετε. Ο λόγος της διαφωνίας πρέπει να αφορούσε διαφορές αξιών. Γραπτά ή προφορικά, προσπαθήστε να προσεγγίσετε τους άλλους και αποφύγετε τις ρήξεις με συγγενικά σας πρόσωπα. Σε οικονομικής φύσης συμφωνίες, ίσως αθετηθεί μία υπόσχεση, ή επιθυμήσετε να αλλάξετε κάποιους όρους.

Επόμενο

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Τεχνικοί - Τεχνίτες

Πλήρης Απασχόληση

03-01-2024

Μενίδι

Marketing

Πλήρης Απασχόληση

19-12-2023

Χαλάνδρι

⚽🏀 LIVE SCORES

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;