Πρόστιμα σε efood και Wolt μετά από παραγγελίες του… υπουργείου Εργασίας
Ήδη, η Ανεξάρτητη Αρχή Επιθεώρησης Εργασίας καταλογίζει τα αναλογούντα πρόστιμα.

Online παραγγελίες έκανε το υπουργείο Εργασίας προκειμένου να εντοπίσει ποιες εταιρείες τροφοδιανομής παραβίαζαν το ωράριο σε συνθήκες καύσωνα.

Στο πλαίσιο αυτό, επιβλήθηκαν πρόστιμα στις εταιρείες efood και Wolt καθώς, όπως ανέφερε σε δήλωσή του ο υπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης, Αδωνις Γεωργιάδης, συνέχιζαν να παραδίδουν, παρά τον νόμο.

Αναλυτικά η δήλωση του κ. Γεωργιάδη:

«Εχθές, ημέρα του ακραίου καύσωνα, η Ανεξάρτητη Αρχή Επιθεώρησης Εργασίας – κατόπιν δικής μου σκέψης -, προέβη στην εξής ενέργεια: έκανε παραγγελίες για διανομή φαγητού τις ώρες που απαγορευόταν και σε περιοχές που ο καύσωνας ήταν ιδιαίτερα επιβαρυμένος στις δύο μεγάλες πλατφόρμες που κυρίως όλοι χρησιμοποιούμε για την παραγγελία των φαγητών μας, στην efood και στη Wolt.

Δυστυχώς, και οι δύο εταιρείες παρά το νόμο παρέδιδαν κανονικά, αδιαφορώντας για τις συνθήκες υγείας και ασφάλειας των εργαζομένων διανομέων. Ήδη, η Ανεξάρτητη Αρχή Επιθεώρησης Εργασίας καταλογίζει τα αναλογούντα πρόστιμα.

Θέλω να ξεκαθαρίσω προς πάσα κατεύθυνση ότι οι αποφάσεις δεν εκδίδονται για τυπικούς λόγους, ούτε για να είμαστε καλυμμένοι αν κάτι πάει στραβά. Οι αποφάσεις εκδίδονται για να τηρούνται. Οι έλεγχοι είναι και θα είναι ασταμάτητοι και εάν χρειαστεί να βάλουμε και υψηλότερα πρόστιμα θα βάλουμε και υψηλότερα πρόστιμα.

Θα πρέπει όλοι να καταλάβουνε, όσο μεγάλες εταιρείες και να είναι, ότι δεν παίζουμε με την ασφάλεια των εργαζομένων. Καλόπιστα και πολιτισμένα προτιμούμε να ακολουθούμε όλοι τα μέτρα, αλλά είμαστε εδώ για να επιβάλουμε τη νομοθεσία για όποιον την παραβιάζει».

Δείτε επίσης:

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Υπηρεσίες ένδυσης και υπόδησης

Όλοι οι τύποι εργασίας

23-01-2024

Αθήνα

1

Πωλήσεις

Πλήρης Απασχόληση

18-12-2023

Χαλάνδρι

1.500

⚽🏀 LIVE SCORES
27 Απρ. 2024
Αστ
20:00
-
ΟΦΗ
27 Απρ. 2024
Βόλ
20:00
-
Παν
27 Απρ. 2024
ΠΤΡ
20:15
-
ΛΑΥ
27 Απρ. 2024
ΠΑΟΚ
20:15
-
ΜΑΡ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;