Άδωνις Γεωργιάδης: «Αν βρίσκουν εργαζόμενους στο μισθό που δίνουν δεν θα αυξηθεί ο μισθός»
«Για να αυξηθεί ο μισθός πρέπει να υπάρξει πίεση στην αγορά» δήλωσε μεταξύ άλλων ο Άδωνις Γεωργιάδης.

Ο Υπουργός Εργασίας Άδωνις Γεωργιάδης μίλησε σήμερα Δευτέρα (10/7) στο «Action Τώρα» και αναφέρθηκε μεταξύ άλλων στην κατάσταση που επικρατεί στην αγορά εργασίας, τις συνθήκες εργασίας στον τουρισμό και το ενδεχόμενο ξεπάγωμα των τριετιών.

Όσον αφορά το ξεπάγωμα των «τριετιών» στον ιδιωτικό τομέα ο Άδωνις Γεωργιάδης είπε ότι για νασυμκβεί αυτό πρώτα πρέπει πέσει η ανεργία κάτω από το 10% σε ετήσια βάση.

«Αυτήν τη στιγμή είναι πάνω από 11%», σημείωσε ο υπουργός μιλώντας για την ανεργία.

«Θα καταλήξουμε σε νομοσχέδιο, όταν είμαστε ώριμοι, για το πώς θα εφαρμοστούν οι τριετίες, όταν έλθει εκείνη η ώρα» είπε χαρακτηριστικά ο Άδωνις Γεωργιάδης.

Μάλιστα ο ίδιος υπενθύμισε οι «τριετίες» και η Εθνική Γενική Συλλογική Σύμβαση Εργασίας έχουν παγώσει από την εποχή των μνημονίων, δηλαδή από το 2012-2013.

Ο Άδωνις Γεωργιάδης σημείωσε σε σχέση με την εφαρμογή των «τριετιών» πως «θα πρέπει να τις αντιμετωπίσουμε με έναν τρόπο που θα δίνει διέξοδο στην ανάγκη των εργαζομένων να αυξηθεί ο μισθός τους, χωρίς να καταρρεύσουν οι επιχειρήσεις».

 

Όσον αφορά γενικότερα την αγορά εργασίας στη χώρα μας ο Άδωνις Γεωργιάδης είπε:

«Το πρόβλημα δεν είναι ο κατώτος αλλά ο μέσος μισθός. Τον μέσο μισθό δεν τον καθορίζει η κυβέρνηση. Το έλλειμμα στην αγορά εργασίας είναι μεγάλο και όσο έρχονται επενδύσεις και ανοίγουν περισσότερες δουλειές θα γίνεται μεγαλύτερο».

 

 

«Για να αυξηθεί ο μισθός πρέπει να υπάρξει πίεση στην αγορά, αν βρίσκουν εργαζόμενους στο μισθό που δίνουν δεν θα αυξηθεί ο μισθός».

Ακόμη σχολιάζοντας τις συνθήκες εργασίας στον τομέα του τουρισμού ενόψει της καλοκαιρινήες σεζόν, στην «καρδιά» της οποίας βρισκόμαστε, είπε ότι τον απασχολούν.

Διαβάστε ακόμη:

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Πληροφορική

Πλήρης Απασχόληση

22-01-2024

Αιγάλεω

Υπηρεσίες ένδυσης και υπόδησης

Όλοι οι τύποι εργασίας

23-01-2024

Αθήνα

1

⚽🏀 LIVE SCORES
02 Μαϊ. 2024
Ast
22:00
-
Ολυ
02 Μαϊ. 2024
Oly
22:00
-
Ατα
02 Μαϊ. 2024
ΟΣΦΠ
19:45
-
BARC
02 Μαϊ. 2024
ΜΑΚ
21:45
-
ΠΑΟ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;