Νέο κύμα καύσωνα μέχρι Τετάρτη και μετά τέλος - Οι προβλέψεις Αρναούτογλου και Μαρουσάκη
Μέσα στις επόμενες ημέρες θα κορυφωθεί το νέο κύμα καύσωνα - «Ανάσα» δροσιάς από Πέμπτη

Μετά την σημερινή προσωρινή και μικρή πτώση της θερμοκρασίας, ο καύσωνας αναμένεται να επανέλθει δριμύτερος. Η κορύφωση του νέου κύματος αναμένεται να γίνει την Τετάρτη. Στη συνέχεια, όμως, η θερμοκρασία αναμένεται να σημειώσει πτώση και ο καιρός να δροσίζει αρκετά!

Η ερχόμενη Τετάρτη αναμένεται να αποτελέσει μία πολύ δύσκολη μέρα όσον αφορά τον καύσωνα στη χώρα μας, με την θερμοκρασία σε αρκετές περιοχές της χώρας να φτάνει τους 45 βαθμούς.

Σάκης Αρναούτογλου: Η πρόγνωση για τον καύσωνα – Πτώση της θερμοκρασίας

Ο Σάκης Αρναούτογλου εκτιμάει, ωστόσο, πως την ερχόμενη Τετάρτη 26 Ιουλίου θα αποτελέσει η τελευταία αλλά και η πιο επικίνδυνη ημέρα καιρικά από πλευράς καύσωνα. Σύμφωνα με την πρόβλεψή του, από εκεί και μετά υπάρχουν ενδείξεις και για κάποια αστάθεια σε συγκεκριμένες, όμως, περιοχές.

Κλέαρχος Μαρουσάκης: Ψυχρή αέρια μάζα θα αποτελέσει ανάσα από αφόρητη ζέστη

Από την μεριά του, ο μετεωρολόγος Κλέαρχος Μαρουσάκης υποδεικνύει ως την πιο δύσκολη μέρα για τον καύσωνα την Τετάρτη. Όμως, για τη συνέχεια της εβδομάδας, κάνει λόγο για μια ψυχρή ενάερια μάζα, που θα επιφέρει αλλαγές δεδομένων και θερμοκρασιών και θα αποτελέσει ανάσα από την αφόρητη ζέστη.

Ο κ. Μαρουσάκης, μάλιστα, έκανε λόγο για σημαντική διαφορά πίεσης που θα επιφέρει ενίσχυση των ανέμων. Όπως ανέφερε χαρακτηριστικά, από την Πέμπτη θα μιλάμε για φυσιολογικές για την εποχή συνθήκες.

 

Πηγή cover photo: Intime

Δείτε ακόμα:

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Υπάλληλοι γραφείου

Πλήρης Απασχόληση

05-03-2024

Ταύρος

Επιστήμες

Μερική Απασχόληση

31-01-2024

Ξηροκρηνη

400

⚽🏀 LIVE SCORES

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

 1 
  
 0