Κικίλιας: Διπλασιασμός του προσωπικού στη Διεύθυνση Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού
Τον διπλασιασμό της δύναμης σε προσωπικό της Διεύθυνσης Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού ανακοίνωσε ο υπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας.

Τον διπλασιασμό της δύναμης σε προσωπικό της Διεύθυνσης Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού ανακοίνωσε ο υπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, Βασίλης Κικίλιας.

«Ανακοινώνω σήμερα ότι εκτός από την επικείμενη αύξηση προστίμων, διπλασιάζω τη δύναμη σε προσωπικό της Διεύθυνσης Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού, στην προσπάθεια να παταχθούν τα φαινόμενα ανομίας και οι προκλήσεις πυρκαγιών σε όλη την Ελλάδα», δήλωσε στην ΕΡΤ ο κ. Κικίλιας.

«Για 12η μέρα κάτω από ακραίες συνθήκες καύσωνα και ισχυρών ανέμων δίνουμε ασταμάτητα μάχες σε δεκάδες μέτωπα δασικών πυρκαγιών», σημείωσε ο κ. Κικίλιας και υπογράμμισε ότι «αυτές τις ημέρες οι γυναίκες και οι άντρες του Πυροσβεστικού Σώματος έδωσαν μάχες με πάνω από 500 πυρκαγιές, δηλαδή με περισσότερες από 50 την ημέρα».

«Δύσκολες μάχες στις μεγάλες πυρκαγιές, στις δασικές περιοχές της Δυτικής Αττικής, στο Λουτράκι, στη Ρόδο, στην Κέρκυρα, στην Εύβοια, στη Βοιωτία, στη Σπάρτη, στη Νάξο. Μόνο σε αυτές τις πυρκαγιές τα 89 εναέρια μέσα σε 1.490 ώρες πτήσης πραγματοποίησαν 6.410 ρίψεις νερού» σημείωσε.

 

 

«Κρίσιμες μάχες για την εκκένωση οικισμών, αλλά ολόκληρων περιοχών, όπως η τεράστια επιχείρηση ασφαλούς απομάκρυνσης τουλάχιστον 20.000 ανθρώπων στο νότιο τμήμα της Ρόδου. Ας σκεφτούμε τι σημαίνει να γίνεται μία τεράστια, γιγάντια εκκένωση, χωρίς θύματα και τραυματισμούς. Προτεραιότητά μας είναι η προστασία της ανθρώπινης ζωής», επισήμανε ο κ. Κικίλιας και προσέθεσε ότι θα συνεχίσουν να δίνουν μάχες μαζί με τις τοπικές κοινωνίες και τους εθελοντές, καθώς οι καιρικές συνθήκες παραμένουν εξαιρετικά επικίνδυνες.

«Σε αυτές τις μάχες επιχειρούν με αυτοθυσία, αυταπάρνηση και με κίνδυνο της ζωής τους, πυροσβέστες, δασικές υπηρεσίες, ένοπλες δυνάμεις, αστυνομία, πληρώματα του ΕΚΑΒ, Λιμενικό, εθελοντές και το επιτελείο του ΕΣΚΕΔΙΚ της Πολιτικής Προστασίας. Είμαστε ευγνώμονες σε αυτούς τους ανθρώπους. Θα συνεχίσουν να δίνουν μικρές και μεγαλύτερες μάχες. Δυστυχώς η κλιματική κρίση και τα ακραία καιρικά φαινόμενα έχουν ως μεγάλο πυροδότη όλους εκείνους που βάζουν φωτιά είτε από εμπρησμό είτε από εγκληματική αμέλεια», κατέληξε.

Διαβάστε ακόμη:

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Πληροφορική

Πλήρης Απασχόληση

22-01-2024

Αιγάλεω

Logistics

Πλήρης Απασχόληση

09-01-2024

Κηφισιά

⚽🏀 LIVE SCORES
27 Απρ. 2024
Αστ
63'
1 - 1
ΟΦΗ
27 Απρ. 2024
Βόλ
63'
1 - 0
Παν
27 Απρ. 2024
ΠΤΡ
4'
44 - 61
ΛΑΥ
27 Απρ. 2024
ΠΑΟΚ
7'
47 - 44
ΜΑΡ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;