ΔΠΘ: Επιμορφωτικό Πρόγραμμα με τίτλο: «Pilates -πρωτόκολλα άσκησης για την προαγωγή της υγείας του μυοσκελετικού συστήματος»
ΔΠΘ: Το πρόγραμμα έχει συνολική διάρκεια 9 μήνες, αλλά υπάρχει και η δυνατότητα παρακολούθησης μεμονομένων ενοτήτων.

Σκοπός του προγράμματος: Σκοπός του προγράμματος είναι η εκπαίδευση σε πρωτόκολλα άσκησης βασισμένα στη μέθοδο Pilates για την προαγωγή της υγείας και της λειτουργίας του μυοσκελετικού συστήματος.

Κύριοι στόχοι του προγράμματος είναι να προσφέρει στους εκπαιδευόμενους μια ολοκληρωμένη προσέγγιση στον σχεδιασμό και την εφαρμογή πρωτοκόλλων άσκησης βασισμένα στη μέθοδο Pilates και περιλαμβάνει τις εξής ενότητες: α) πρωτόκολλα άσκησης στο έδαφος χρησιμοποιώντας μικρό εξοπλισμό, β) πρωτόκολλα άσκησης χρησιμοποιώντας μεγάλο εξοπλισμό, γ) πρωτόκολλα άσκησης κατάλληλα για μυοσκελετικά προβλήματα (clinical Pilates) και δ) πρωτόκολλα άσκησης κατάλληλα για την μεγιστοποίηση της αθλητικής απόδοσης (athletic Pilates). ε) πρωτόκολλα άσκησης κατάλληλα για Ειδικές περιπτώσεις

Οι εκπαιδευόμενοι μπορούν να επιλέξουν την παρακολούθηση είτε μίας ενότητας από τις 5 ή και όλων των ενοτήτων. Η επιλογή των 4 πρώτων ενοτήτων θα οδηγήσει σε μία συνολική πιστοποίηση του προγράμματος, ενώ η επιμέρους παρακολούθηση των ενοτήτων θα οδηγεί σε ξεχωριστές μεμονωμένες πιστοποιήσεις.

Αναγκαιότητα του προγράμματος – καινοτομία προγράμματος

Η βελτίωση της ποιότητας ζωής είναι ένα πρωτεύον μέλημα. Ο καθιστικός τρόπος ζωής και η παρατεταμένη ακινησία προκαλούν συχνά μυοσκελετικά προβλήματα (π.χ κύφωση, πόνο στα γόνατα, χρόνιο πόνο στη μέση και τον αυχένα), περιορίζοντας ακόμα περισσότερο την κινητική ικανότητα του ατόμου. Η παροχή εξειδικευμένης γνώσης πάνω στη μέθοδο Pilates αλλά και στα μυοσκελετικά προβλήματα έχει ως αποτέλεσμα την ανάπτυξη κατάλληλων δεξιοτήτων για την αποτελεσματικότερη διαχείριση αυτών των ατόμων. Η εφαρμογή στοχευμένου ασκησιολογίου Pilates μπορεί να βελτιώσει την ικανότητα και την ποιότητα κίνησης, την απόδοση του μυοσκελετικού συστήματος και την ποιότητα ζωής των ατόμων. Η αναγκαιότητα του προγράμματος είναι ιδιαίτερα σημαντική, καθότι έρχεται να συνδέσει την εκμάθηση της μεθόδου Pilates με τον σχεδιασμό και την εφαρμογή εξειδικευμένων πρωτοκόλλων άσκησης τόσο για την πρόληψη και διαχείριση μυοσκελετικών προβλημάτων, όσο και για την μεγιστοποίηση της αθλητικής απόδοσης

Δομή του προγράμματος

Το πρόγραμμα έχει συνολική διάρκεια 9 μήνες.

Με την παρακολούθηση των 4 πρώτων ενοτήτων (438 ωρών, 15 ECTS**) ο εκπαιδευόμενος λαμβάνει πιστοποιητικό Εξειδικευμένης Επιμόρφωσης στο «PILATES -ΠΡΩΤΟΚΟΛΛΑ ΑΣΚΗΣΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΑΓΩΓΗ ΤΗΣ ΥΓΕΙΑΣ ΤΟΥ ΜΥΟΣΚΕΛΕΤΙΚΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ».

Υπάρχει όμως και η δυνατότητα παρακολούθησης μεμονομένων ενοτήτων.

Με την παρακολούθηση των 4 πρώτων ενοτήτων ο εκπαιδευόμενος μπορεί να παρακολουθήσει την 5η ενότητα χωρίς κόστος.

Το πρόγραμμα μπορεί να αξιοποιηθεί σε οποιαδήποτε προκήρυξη της οποίας τα κριτήρια αντιστοιχούν στα χαρακτηριστικά του προγράμματος. Ενδεικτικά και όχι περιοριστικά/δεσμευτικά, στην παρούσα φάση οι συμμετέχοντες/ουσες του προγράμματος θα μπορούσαν με βάση το Πιστοποιητικό Επιμόρφωσης να λάβουν:

  • 2 Μόρια στο σύστημα διορισμών εκπαιδευτικών (Α.Σ.Ε.Π. – αναπληρωτές υποψήφιοι/ες)
  • 0,5 Μόρια στη διαδικασία επιλογής στελεχών εκπαίδευσης
  • 0,5 Μόρια στους Διευθυντές – Υποδιευθυντές

Γενικότερα, για θέματα ενδεχόμενης μοριοδότησης, οι ενδιαφερόμενοι/ες πρέπει να απευθύνονται στους αρμόδιους φορείς ή να εξετάζουν την εκάστοτε ισχύουσα νομοθεσία κατά την περίοδο που θα καταθέσουν/αξιοποιήσουν το πιστοποιητικό επιμόρφωσης.

Βρείτε περισσότερες πληροφορίες εδώ.

Διαβάστε ακόμη:

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Πωλήσεις

Πλήρης Απασχόληση

09-01-2024

Ηρακλειο

Πληροφορική

Πλήρης Απασχόληση

22-01-2024

Αιγάλεω

⚽🏀 LIVE SCORES

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;