Καύσωνας: Κορυφώνεται μέσα στο Σαββατοκύριακο το δεύτερο κύμα - Μέχρι και 45 βαθμούς Κελσίου
Αντιμέτωπη με παρατεταμένο καύσωνα βρίσκεται η χώρα - Πού αναμένονται οι υψηλότερες θερμοκρασίες

Μπροστά σε ένα παρατεταμένο κύμα καύσωνα, «χειρότερο και από εκείνο του 1987», σύμφωνα με τον διευθυντή της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας (ΕΜΥ), Αντώνη Λάλο, βρίσκεται η χώρα. Η θερμοκρασίας αναμένεται να φτάνει μέσα στο Σαββατοκύριακο έως και τους 45 βαθμούς Κελσίου.

καύσωνας

Επιπλέον, παρά την πρόσκαιρη υποχώρηση του υδραργύρου τη Δευτέρα, από την Τρίτη αναμένεται να υπάρξει νέο ισχυρότατο θερμό κύμα.

Όπως αναφέρει το meteo, οι αέριες μάζες πάνω από τη χώρα μας θα είναι 9-11 βαθμούς θερμότερες από τα κανονικά για την εποχή επίπεδα.

καύσωνας

Σύμφωνα με την τελευταία επικαιροποίηση του έκτακτου δελτίου της ΕΜΥ:

Σήμερα προβλέπεται μικρή περαιτέρω άνοδος της θερμοκρασίας. Οι μέγιστες τιμές θα φτάσουν:

  • Στην Ήπειρο και τη Μακεδονία τους 39 με 41 και κατά τόπους στην κεντρική Μακεδονία τους 42 βαθμούς Κελσίου
  • Στη Θεσσαλία, τη Στερεά Ελλάδα και την Πελοπόννησο τους 42 με 43 και κατά τόπους στη Θεσσαλία και την ανατολική Στερεά τους 44 βαθμούς Κελσίου
  • Στα νησιά του Ιονίου, τα Δωδεκάνησα και την Κρήτη τους 40 με 42 βαθμούς Κελσίου
  • Στη Θράκη και την υπόλοιπη νησιωτική χώρα τους 39 με 41 βαθμούς Κελσίου

Αύριο, Κυριακή 23/7, οι μέγιστες τιμές θα φτάσουν:

  • Στα ηπειρωτικά τους 41 με 43 και κατά τόπους στο εσωτερικό της Στερεάς Ελλάδας και της Πελοποννήσου τους 44 και της Θεσσαλίας τους 45 βαθμούς Κελσίου
  • Στη νησιωτική χώρα τους 39 με 41 βαθμούς Κελσίου

Τη Δευτέρα 24/7 η θερμοκρασία προβλέπεται να υποχωρήσει κατά 2 με 5 βαθμούς Κελσίου, με τη μεγαλύτερη πτώση να παρατηρείται στην ανατολική χώρα και τη μικρότερη στη δυτική. Οι μέγιστες τιμές θα φτάσουν:

  • Στα ηπειρωτικά τους 38 με 40 και κατά τόπους στη Στερεά Ελλάδα και την Πελοπόννησο τους 41 με 42 βαθμούς Κελσίου
  • Στα νησιά του Ιονίου, τα Δωδεκάνησα και τη νότια Κρήτη τους 37 με 39 βαθμούς και στην υπόλοιπη νησιωτική χώρα τους 35 με 36 βαθμούς Κελσίου

Σύμφωνα με όλα τα διαθέσιμα προγνωστικά στοιχεία, από την Τρίτη 25/7 έως και την Πέμπτη 27/7 αναμένονται και πάλι πολύ υψηλές θερμοκρασίες στη χώρα μας. Την Παρασκευή 28/7 οι πολύ υψηλές θερμοκρασίες θα διατηρηθούν στην κεντρική και τη νότια χώρα, ενώ στη βόρεια Ελλάδα αναμένεται αισθητή πτώση.

Οι μέγιστες θερμοκρασίες της Παρασκευής

Σύμφωνα με το δίκτυο αυτόματων μετεωρολογικών σταθμών του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών / Meteo.gr οι μέγιστες θερμοκρασίες την Παρασκευή κυμάνθηκαν σε πολύ υψηλά επίπεδα, ξεπερνώντας σε πολλές περιοχές τους 40 βαθμούς.

Όπως φαίνεται στην εικόνα 1, 41 μετεωρολογικοί σταθμοί κατέγραψαν μέγιστες άνω των 40 βαθμών Κελσίου, ενώ σε 3 από αυτούς η μέγιστη θερμοκρασία ξεπέρασε τους 42 βαθμούς. Η απολύτως μέγιστη θερμοκρασία σημειώθηκε στo Ακρωτήρι Χανίων και ήταν ίση με 42,6 βαθμούς Κελσίου.

καύσωνας

Επιπλέον, έντονη δυσφορία και υψηλές τιμές αισθητής θερμοκρασίας (Heat index) καταγράφηκαν σε περιοχές με υψηλή θερμοκρασία, σε συνδυασμό με υψηλή σχετική υγρασία. Συγκεκριμένα, στον Ισθμό της Κορίνθου το μεσημέρι της Παρασκευής καταγράφηκε αισθητή θερμοκρασία στους 50 βαθμούς Κελσίου, ενώ στην Πρέβεζα η αισθητή θερμοκρασία έφτασε τους 49 βαθμούς Κελσίου.

καύσωνας

Πηγή cover photo: Intime

Δείτε ακόμα:

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Πωλήσεις

Πλήρης Απασχόληση

27-02-2024

Αγία Παρασκευή Αττικής

Πληροφορική

Πλήρης Απασχόληση

05-02-2024

Άγιος Δημήτριος Αττικής

⚽🏀 LIVE SCORES

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;