Τσακαλώτος: Αντίθετος στην ψήφο από τους «φίλους» του ΣΥΡΙΖΑ
Ευκλείδης Τσακαλώτος: «Έχουμε δείξει μεγάλη ωριμότητα που δεν ήταν δεδομένη όταν αποχωρεί ένας εμβληματικός ηγέτης όπως ο Αλέξης Τσίπρας»

Την προσέγγισή του για τον τρόπο διεξαγωγής του ντιμπέιτ για την ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, καθώς και τη δική του θέση για τον τρόπο εκλογής νέου προέδρου, εξέφρασε -μεταξύ άλλων- ο Ευκλείδης Τσακαλώτος σε συνέντευξη που παραχώρησε στον ΣΚΑΪ, το πρωί της Παρασκευής.

«Δεν είμαστε αντίπαλοι. Ούτε στους δημοσιογράφους τους αρέσει το ντιμπέιτ όπως γίνεται. Εδώ δεν πρόκειται για πολιτικούς αντιπάλους, αλλά για ανθρώπους που έχουν δουλέψει μαζί. Πρέπει να έχει μια άλλη μορφή που να επιτρέπει τον διάλογο, να ακουστούν οι  προτάσεις που αφορούν για παράδειγμα τη δίκαιη μετάβαση στην πράσινη ανάπτυξη. Είναι μεταξύ ανθρώπων που έχουν αποχρώσεις και διαφορετικές προτεραιότητες, αλλά έχουν συνεργαστεί και θα συνεργαστούν και στο μέλλον», σημείωσε ο υποψήφιος πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ για την προοπτική μιας «τηλεοπτικής συνάντησης».

«Ίδια διαδικασία με την εκλογή Τσίπρα»

Αναφορικά με την διαδικασία εκλογής του προέδρου, ο Ευκλείδης Τσακαλώτος επισήμανε ότι το ποιοι ψηφίζουν, λύνεται στο συνέδριο. «Σήμερα οι διαδικασίες οφείλουν να είναι ίδιες με αυτές που ίσχυαν κατά την εκλογή του Αλέξη Τσίπρα. Και αυτή η άποψη δεν προκύπτει από μια ιδιοτελή στάση, αλλά πρόκειται για ένα αξιακό θέμα, για την αίσθηση του δίκαιου», εξήγησε.

Ως προς το πολιτικό στίγμα της υποψηφιότητάς του εξήγησε ότι «σήμερα υπάρχει μια σύγχυση μεταξύ του σε ποιον απευθύνεσαι και του ποιος είσαι  εσύ που απευθύνεσαι. Αξιοπιστία είναι αυτά που λες τα εννοείς και αυτά που εννοείς τα λες», επισημαίνοντας ότι «η αριστερά χρειάζεται και συμμαχίες».

Όσον αφορά ενδεχόμενα λάθη από την πλευρά του ΣΥΡΙΖΑ το προηγούμενο διάστημα, ο πρώην υπουργός Οικονομικών υποστήριξε ότι «το πρόγραμμα ήταν ένα καλό πρόγραμμα, ωστόσο θέλει επανεξέταση γιατί δεν απαντάει σε όλα τα προβλήματα, ενώ εμφανίζονται συνεχώς νέες προκλήσεις. Όσον αφορά για παράδειγμα την τεχνητή νοημοσύνη, είναι γεγονός ότι όχι μόνο ο Σύριζα αλλά και η παγκόσμια αριστερά δεν έχει κάνει σοβαρή ανάλυση», είπε, εκφράζοντας την ανάγκη «η αριστερά να έρθει ακόμα πιο κοντά στην κοινωνία».

Ως προς τα πρώτα δείγματα γραφής στην εσωκομματική κούρσα για τη διαδοχή του Α. Τσίπρα, απάντησε ότι «τα πρώτα δείγματα για διαδικασία πολύ αισιόδοξα» και ότι «έχουμε δείξει μεγάλη ωριμότητα που δεν ήταν δεδομένη όταν αποχωρεί ένας εμβληματικός ηγέτης όπως ο Αλέξης Τσίπρας».

 

«Θα επιδιώξω διαφορετικό στυλ ηγεσίας»

«Μετά από μια τέτοια ήττα χρειάζεται το κόμμα και δουλειά μυρμηγκιού, να δούμε που θέλουμε να φτάσουμε στο τέλος, και να αρχίσουμε να διαμορφώνουμε τα βήματα για να φτάσουμε εκεί. Με προτεραιότητες και όχι με εντυπωσιασμούς. σιγά σιγά και με σταθερά βήματα», απάντησε σε σχέση με την εκλογικό στόχο του ΣΥΡΙΖΑ ενόψει των Ευρωεκλογών.

Σε ερώτηση για το αν «αισθάνεται αντί-Τσίπρας», ο κ. Τσακαλώτος σημείωσε τα εξής: «Προφανώς όχι. Έχω υποστηρίξει τον Αλέξη Τσίπρα για δήμαρχο της Αθήνας, για πρόεδρο του Σύριζα, στη διαμάχη με τον κ. Αλαβάνο,  και όταν ήμασταν μαζί στη διαπραγμάτευση. Είχαμε και διαφωνίες – αλλά δεν είναι δυνατόν να πιστεύει κανείς ότι δεν θα υπάρχουν διαφωνίες πουθενά. Εγώ θα επιδιώξω ένα διαφορετικό στυλ, ηγεσίας να είμαι πρώτος ανάμεσα σε ίσους, να διαμορφώσω μια πιο συλλογική ηγεσία. Θέλω ανθρώπους- όπως άλλωστε έκανε και ο Αλέξης –  που να μου λένε αυτά που πρέπει να ξέρω και όχι αυτά που θέλω να ακούσω».

Διαβάστε ακόμη:

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Υπάλληλοι γραφείου

Πλήρης Απασχόληση

09-01-2024

Αθήνα

Υπηρεσίες ένδυσης και υπόδησης

Όλοι οι τύποι εργασίας

23-01-2024

Αθήνα

⚽🏀 LIVE SCORES
02 Μαϊ. 2024
Ast
22:00
-
Ολυ
02 Μαϊ. 2024
Oly
22:00
-
Ατα
02 Μαϊ. 2024
ΟΣΦΠ
19:45
-
BARC
02 Μαϊ. 2024
ΜΑΚ
21:45
-
ΠΑΟ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;