ΕΚΠΑ: Δωρεάν σεμινάριο σε τίτλο «Επιχειρηματικότητα και Διαμόρφωση Στρατηγικής για το Μέλλον σε Περιβάλλον Αβεβαιότητας»
Όλες οι απαραίτητες πληροφορίες για το δωρεάν σεμινάριο του ΕΚΠΑ.

ΕΙΣΑΓΩΓΗ

Το Κέντρο Επιμόρφωσης και Δια Βίου Μάθησης (Κ.Ε.ΔΙ.ΒΙ.Μ.) του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών (Ε.Κ.Π.Α.) σας καλωσορίζει στο Πρόγραμμα Συμπληρωματικής εξ Αποστάσεως Εκπαίδευσης και συγκεκριμένα στο πρόγραμμα επαγγελματικής επιμόρφωσης και κατάρτισης με τίτλο «Επιχειρηματικότητα και Διαμόρφωση Στρατηγικής για το Μέλλον σε Περιβάλλον Αβεβαιότητας».

ΣΚΟΠΟΣ ΤΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ

Σκοπός του προγράμματος είναι η εξοικείωση των εκπαιδευόμενων με τις έννοιες της μεταβλητότητας και του κινδύνου, καθώς και με τους παράγοντες που καθορίζουν τις μελλοντικές αλλαγές και επηρεάζουν τις μελλοντικές αποφάσεις και το χειρισμό των συνθηκών αβεβαιότητας.

Στο πλαίσιο αυτό, αρχικά, οι εκπαιδευόμενοι/ες θα μελετήσουν πώς διαμορφώνεται μια κατάσταση χαμηλών ονομαστικών αποδόσεων και υψηλής αβεβαιότητας. Το μέλλον εξελίσσεται με άγνωστο τρόπο και ακολουθεί διαφορετικούς δρόμους, ανάλογα με τις μεγάλες μακροκοινωνικές τάσεις (κοινωνικές, οικονομικές και τεχνολογικές αλλαγές) που λαμβάνουν χώρα. Οι συμμετέχοντες/ουσες θα αντιληφθούν ότι οι μελλοντικές εκπλήξεις, και συγκεκριμένα το μέγεθος και η φύση τους, καθορίζουν το βαθμό αβεβαιότητας που επηρεάζει την επιχειρηματικότητα στο μέλλον. Στη συνέχεια, θα εξοικειωθούν με την έννοια της επιχειρηματικής ευκαιρίας και τη σχέση της με την καινοτομία και θα αντιληφθούν τον τρόπο
με τον οποίο εντοπίζεται.

Έμφαση θα δοθεί στις έννοιες του ανταγωνιστικού πλεονεκτήματος και του μελλοντικού ανταγωνιστικού πλεονεκτήματος. Μέσα από πλούσια παραδείγματα και τη μελέτη περιπτώσεων, θα αναλυθούν οι συνθήκες για καινοτόμες επιχειρηματικές προσπάθειες που δημιουργούν ολιγοπωλιακές ή μονοπωλιακές συνθήκες αγοράς και επιτρέπουν έτσι υψηλότερες αποδόσεις, δίνοντας την ευκαιρία να αποκτήσουν ανταγωνιστικό πλεονέκτημα. Τέλος, οι εκπαιδευόμενοι/ες θα επικεντρωθούν στον τρόπο με τον οποίο μπορούν να δράσουν οι επιχειρήσεις, υπό συνθήκες αβεβαιότητας, αξιολογώντας τις
παραμέτρους που συνθέτουν τις αβέβαιες καταστάσεις στο επιχειρηματικό περιβάλλον και λαμβάνοντας στρατηγικής σημασίας αποφάσεις αναφορικά με τη διαχείρισή τους ανά επίπεδο αβεβαιότητας και τη μελλοντική τους εξέλιξη.

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ ΥΠΟΨΗΦΙΩΝ ΠΟΥ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΔΕΚΤΟΙ ΣΤΟ

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ‐ ΤΡΟΠΟΣ EΝΤΑΞΗΣ

Αίτηση συμμετοχής μπορούν να υποβάλλουν:

  • απόφοιτοι Πανεπιστημίου/ΤΕΙ της ημεδαπής και της αλλοδαπής
  • απόφοιτοι Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης

Το πρόγραμμα παρέχεται δωρεάν μόνο σε όσους πραγματοποιήσουν εγγραφή σε κάποιο από τα προγράμματα του τρέχοντος κύκλου σπουδών. Μετά την εγγραφή τους, οι 3 εκπαιδευόμενοι θα ενημερωθούν από τη Γραμματεία προκειμένου να επιλέξουν ένα από τα τέσσερα προγράμματα που παρέχονται δωρεάν.

Βρείτε περισσότερες πληροφορίες εδώ.

Διαβάστε ακόμη:

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Χωρίς κατηγορία

Όλοι οι τύποι εργασίας

21-03-2024

Θεσσαλονικη

Υπηρεσίες Εστίασης

Πλήρης Απασχόληση

11-03-2024

Βουλιαγμένη Αττικής

950

⚽🏀 LIVE SCORES
09 Μαϊ. 2024
Ολυ
22:00
-
Ast
09 Μαϊ. 2024
Ατα
22:00
-
Oly

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;