Πρόεδρος αξιωματικών Πυροσβεστικού Σώματος: Πώς επιχειρούν τα εναέρια μέσα
«Από τις 80 πυρκαγιές, 2-3 ξεκίνησαν από σημεία που δεν υπήρχε πρόσβαση»

Την χρήση και την διαθεσιμότητα των πτητικών μέσων για τις φωτιές που μαίνονται σε πολλά σημεία της χώρας σχολίασε ο πρόεδρος της Ένωσης Αξιωματικών του Πυροσβεστικού Σώματος, Κώστας Τσίγκας.

«Αν ο αριθμός τους είναι Χ διαθέσιμος, θα υπάρχει καθημερινά Χ μείον ένα, Χ μείον δύο, Χ μείον τρία» ανέφερε μιλώντας για τις φωτιές στον «Alpha». Είπε ακόμη πως στις φωτιές στα Δερβενοχώρια και στην Μάνδρα επιχειρούν περίπου 12 αεροσκάφη και ελικόπτερα τα οποία εναλλάσσονται. «Αυτά έχουν μια διαθεσιμότητα πτήσης 2,5 ωρών, γυρίζουν, ανεφοδιάζονται και ξαναεπιχειρούν», διευκρίνισε και τόνισε πως «τα εναέρια μέσα επιχειρούν όπου μπορούν, και στην περιοχή που μπορούν, ανάλογα με τις συνθήκες».

«Είναι τεράστια η δυναμική της φωτιάς. Δημιουργεί μεγάλα προβλήματα», τόνισε ο πρόεδρος της Ένωσης Αξιωματικών του Πυροσβεστικού Σώματος. «Από τις 80 πυρκαγιές, 2-3 ξεκίνησαν από σημεία που δεν υπήρχε πρόσβαση. Αν κάποιος μελισσουργός έχει πάει να καπνίσει μελίσσια από ένα μονοπάτι που μόνο αυτός γνωρίζει ή αν κάποιος έχει πάει σε σημεία να κάψει κρυφά χόρτα...» ανέφερε, ενώ είπε πως όλες αυτές οι φωτιές των τελευταίων ημερών θα μας απασχολούν δύο και τρεις μέρες.

«Τα θερμά σημεία είναι πάρα πολλά, μπορεί φαινομενικά να μην υπάρχει φλόγα, αλλά με τον αέρα προφανώς και θα δημιουργούνται και νέες φωτιές» πρόσθεσε.

Διάβασε ακόμα:

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Marketing

Πλήρης Απασχόληση

19-12-2023

Νέα Ιωνία Αττικής

Πωλήσεις

Πλήρης Απασχόληση

06-03-2024

Αθήνα

⚽🏀 LIVE SCORES
09 Μαϊ. 2024
Ολυ
45'
1 - 0
Ast
09 Μαϊ. 2024
Ατα
45'
1 - 0
Oly

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;