Βασιλακόπουλος: Μάσκα σε όσους είναι κοντά στις φωτιές - Πώς θα προστατευθούν οι ευπαθείς ομάδες
Ο καθηγητής Πνευμονολογίας του πανεπιστημίου Αθηνών, Θεόδωρος Βασιλακόπουλος, μιλάει για την προστασία των πολιτών και των κατοίκων των περιοχών που βρίσκονται κοντά στις φωτιές.

Ο καθηγητής Πνευμονολογίας του πανεπιστημίου Αθηνών, Θεόδωρος Βασιλακόπουλος, μίλησε το πρωί της Τρίτης (18/7) στην ΕΡΤ και αναφέρθηκε στις φωτιές, αλλά και στο πώς θα προστατευθούν όσοι βρίσκονται κοντά σε αυτές. Ο κ. Βασιλακόπουλος τόνισε πως οι κάτοικοι των περιοχών που βρίσκονται σε εξέλιξη φωτιές θα πρέπει να φορούν μάσκες.

Όπως αναφέρει ο γνωστός πνευμονολόγος:

«Οι μάσκες υψηλής προστασίας φτιάχτηκαν για να προστατεύουν τους εργαζόμενους από την εισπνοή σκόνης την ώρα που εργάζονται. Όταν έχουμε μια πυρκαγιά υπάρχουν πάρα πολλά αιωρούμενα μικροσωματίδια στην ατμόσφαιρα, τα οποία όταν τα εισπνέουμε επικάθονται στο αναπνευστικό μας και προκαλούν φλεγμονή. Άρα πρέπει να μειώσουμε όσο το δυνατόν την εισπνοή αυτών των μικροσωματιδίων»

Πιο συγκεκριμένα, μιλώντας στην ΕΡΤ, ανέφερε ότι ιδανική επιλογή είναι μια μάσκα υψηλής προστασίας. Σε άλλη περίπτωση μπορεί να χρησιμοποιηθεί μια διπλή χειρουργική ή έστω και υφασμάτινη.

Όσον αφορά τις ευπαθείς ομάδες του πληθυσμού που αντιμετωπίζουν κάποιο χρόνιο αναπνευστικό ή καρδιολογικό πρόβλημα, ο κ. Βασιλακόπουλος ανέφερε ότι θα πρέπει να επικοινωνήσουν με τον θεράποντα γιατρό και να λάβουν οδηγίες για το τι αγωγή πρέπει να λάβουν. Προσθέτοντας πως θα πρέπει να καθαρίζουμε το πρόσωπό μας, ο ίδιος τόνισε:

«Τώρα που είναι επιβαρυμένη ατμόσφαιρα, συνήθως χρειάζεται να ενισχύσουμε την αγωγή μας ή να αυξήσουμε τη δόση ή να την παίρνουμε συχνότερα»

Επίσης, ο κ. Βασιλακόπουλος είπε ότι οι πολίτες θα πρέπει να απομακρυνθούν από τις περιοχές που υπάρχουν ενεργά πύρινα μέτωπα καθώς:

«Τα προϊόντα που καίγονται κάνουν ατελή καύση και εκλύονται διάφορα αέρια τα οποία είναι τοξικά με κίνδυνο να χάσουμε τις αισθήσεις μας»

 

Πηγή cover photo: Intime

Διάβασε ακόμα:

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Υπάλληλοι γραφείου

Πλήρης Απασχόληση

09-01-2024

Αθήνα

Logistics

Πλήρης Απασχόληση

03-01-2024

Μενίδι

⚽🏀 LIVE SCORES
19 Μαϊ. 2024
Παν
20:00
-
Ολυ
19 Μαϊ. 2024
Άρη
20:00
-
ΠΑΟ
24 Μαϊ. 2024
ΠΑΟ
19:00
-
ΦΕΝ
24 Μαϊ. 2024
Ρεάλ
22:00
-
ΟΣΦΠ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;