Βάσεις 2023: Εκτιμήσεις για τη διαμόρφωση της Ελάχιστης Βάσης Εισαγωγής
Πανελλήνιες 2023: Εκτιμήσεις για την Ελάχιστη Βάση Εισαγωγής σε όλα τα τμήματα από τον Μαθηματικό - Ερευνητή και Σύμβουλο Σταδιοδρομίας, Στράτο Στρατηγάκη.

Η Ελάχιστη Βάση Εισαγωγής (ΕΒΕ) είναι η θεσμοθετημένη ελάχιστη βάση μορίων που καθορίζεται από το Υπουργείο Παιδείας, για την πρόσβαση των υποψηφίων -αποφοίτων Λυκείων- στα Ανώτατα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα (ΑΕΙ) της Ελλάδας και ανακοινώνεται πριν από τις βάσεις 2023.

Η ΕΒΕ καθιερώθηκε με πρωτοβουλία της Υπουργού Παιδείας και Θρησκευμάτων, Νίκης Κεραμέως, τον Ιανουάριο 2021, και εφαρμόστηκε για πρώτη φορά στις πανελλαδικές εξετάσεις τον Ιούνιο του 2021.

Η ΕΒΕ του τμήματος συγκρίνεται με το μέσο όρο του υποψηφίου, που υπολογίζεται χωρίς κανένα συντελεστή βαρύτητας. Αν ο μέσος όρος του υποψηφίου είναι μεγαλύτερος ή ίσος από την ΕΒΕ του τμήματος, τότε ο υποψήφιος μπορεί να δηλώσει τη σχολή στο Μηχανογραφικό του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι θα περάσει σ’ αυτή τη σχολή.

Το αν θα περάσει ή όχι εξαρτάται από τα μόρια που συγκεντρώνει, που είναι διαφορετικά για κάθε τμήμα, λόγω των διαφορετικών συντελεστών βαρύτητας. Αν ο μέσος όρος των βαθμών του υποψηφίου δεν ξεπερνά την ΕΒΕ του τμήματος, τότε ο υποψήφιος δεν μπορεί να δηλώσει τη σχολή στο Μηχανογραφικό του, ούτε θα την δει στη λίστα με τις σχολές στην εφαρμογή του Μηχανογραφικού.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Neolaia.gr (@neolaia.gr)

Τα αποτελέσματα της εκτίμηση της διαμόρφωσης της Ελάχιστης Βάσης Εισαγωγής κάθε Τμήματος (ΕΒΕ) περιλαμβάνει 404 Τμήματα. Πρόκειται για την εκτίμηση για κάθε τμήμα και την τελική ΕΒΕ που δημοσιεύτηκε από το Υπουργείο Παιδείας.

Κείμενο και εκτιμήσεις από τον Στράτο Στρατηγάκη

Βάσεις 2023: Σε ποιες σχολές θα ανέβουν, σε ποιες θα πέσουν

Βάσεις 2023 στο neolaia.gr

Όπως κάθε χρόνο, έτσι και φέτος, το neolaia.gr είναι από την πρώτη στιγμή στο πλευρό των υποψηφίων, δημοσιεύοντας τα θέματα, τις απαντήσεις, αλλά και τον σχολιασμό των θεμάτων μέσα από τη ροή του και την κατηγορία Πανελλήνιες 2023, σε συνεργασία αυτή τη φορά με τα Φροντιστήρια ΠΑΠΑΔΕΑ, ενώ δημοσιεύει τις από νωρίς τις εκτιμήσεις των βάσεων εισαγωγής για τα ΑΕΙ. Συντονιστείτε εδώ και εδώ για τα αποτελέσματα Πανελληνίων 2023, τις βάσεις εισαγωγής 2023, συμβουλές και οδηγίες για τη συμπλήρωση του μηχανογραφικού δελτίου, όλα τα νέα και τις εξελίξεις για τις βαθμολογίες, τα στατιστικά και τις ανακοινώσεις του ΥΠΑΙΘ!

Το neolaia.gr εύχεται στους υποψηφίους καλή σταδιοδρομία!

Δείτε ακόμα:

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Γραφικές Τέχνες

Πλήρης Απασχόληση

19-12-2023

Βούλα

Marketing

Πλήρης Απασχόληση

19-12-2023

Βούλα

⚽🏀 LIVE SCORES

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;