Φωτιά στον Κουβαρά: Tέταρτο μήνυμα του 112 - «Εξαιρετικά δυσμενείς συνθήκες μέχρι αργά το απόγευμα»
Εκκενώνεται Λαγονήσι, Σαρωνίδα και Ανάβυσσος

Μεγάλες διαστάσεις έχει πάρει η φωτιά στον Κάβουρα της Κερατέας με τέταρτο μήνυμα του 112 τις τελευταίες ώρες να δίνει εντολή προληπτικής εκκένωσης σε Λαγονήσι, Σαρωνίδα και Ανάβυσσο.

Έκτακτη ανακοίνωση είχε εκδόσει και το Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών όσον αφορά στη φωτιά που ξέσπασε στον Κουβαρά της Αττικής.

Σύμφωνα με πληροφορίες από το δίκτυο αυτόματων μετεωρολογικών σταθμών της υπηρεσίας meteo του ΕΑΑ, στην ευρύτερη περιοχή της φωτιά στον Κουβαρά πνέουν βορειοανατολικοί άνεμοι στα 5-6 μποφόρ, με ριπές που ξεπερνούν τα 50 χλμ/ώρα.

Η θερμοκρασία στην περιοχή είναι στους 33 – 34 βαθμούς Κελσίου, ενώ η ευφλεκτότητα των δασικών καυσίμων εκτιμάται ως εξαιρετικά υψηλή.

Οι πυρομετεωρολογικές συνθήκες είναι εξαιρετικά ευνοϊκές για τη γρήγορη εξάπλωση της φωτιάς, η οποία καθοδηγείται από τους ενισχυμένους ανέμους.

Επιπλέον, οι ξηρές συνθήκες σε συνδυασμό με τους ενισχυμένους ανέμους αυξάνουν σημαντικά την πιθανότητα κηλιδώσεων.

Με βάση τα πιο πρόσφατα προγνωστικά στοιχεία, οι πυρομετεωρολογικές συνθήκες στην περιοχή της πυρκαγιάς θα παραμείνουν εξαιρετικά δυσμενείς έως αργά το απόγευμα (19:00/20:00), οπότε και αναμένουμε σταδιακή βελτίωση λόγω της εξασθένησης των ανέμων.

Θα πρέπει ωστόσο να σημειωθεί πως η ευφλεκτότητα των νεκρών δασικών καυσίμων θα παραμείνει ιδιαίτερα υψηλή και κατά τη διάρκεια των νυχτερινών ωρών.

Φωτιά στον Κουβαρά – Δήμαρχος Λαυρεωτικής: Πύρινο μέτωπο 3χλμ

Τρίτο μήνυμα από το 112 για την φωτιά στον Κουβαρά ζητάει την εκκένωση των περιοχών Πέτα και Κουβαρά.

Στην φωτιά στον Κουβαρά επιχειρούν σχεδόν 100 πυροσβέστες μαζί και με την συνδρομή Ρουμάνων συναδέλφων τους.

Για τη μεγάλη πυρκαγιά που έχει ξεσπάσει στο Νέο Κουβαρά Αττικής μίλησε αρχικά στην ΕΡΤ ο Δημήτρης Λουκάς, δήμαρχος Λαυρεωτικής, ενώ αργότερα μιλώντας στο Οpen αναφέρθηκε σε πύρινο μέτωπο 3 χιλιομέτρων.

 

 

 

Η φωτιά ξέσπασε νωρίτερα σήμερα σε χαμηλή βλάστηση και επεκτάθηκε γρήγορα, με αποτέλεσμα να σημάνει συναγερμός στην Πυροσβεστική Υπηρεσία.

 

 

 

Δυσοίωνες είναι οι προβλέψεις για την ένταση των ανέμων στην περιοχή του Κουβαρά, σύμφωνα με τον μετεωρολόγο Κλέαρχο Μαρουσάκη που επίσης μίλησε στο OPEN.

Πηγή εικόνας: Intime

Δείτε επίσης:

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Marketing

Πλήρης Απασχόληση

08-01-2024

Μαρούσι

Εκπαίδευση

Πλήρης Απασχόληση

18-12-2023

Νέα Ιωνία Αττικής

⚽🏀 LIVE SCORES

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;