Κάρλος Αλκαράθ: Αυτός είναι ο νέος «βασιλιάς» του τένις
Ποιος είναι ο νεαρός Ισπανός για τον οποίο μιλάει ολόκληρος ο πλανήτης;

Ο Κάρλος Αλκαράθ – το «παιδί θαύμα» του τένις – είναι ο νέος βασιλιάς του Wimbledon. Ο 20χρονος, με πλήρη νηφαλιότητα, άφησε «άφωνο» το Σέντερ Κορτ με την εκπληκτική αυτονομία του για τέσσερις ώρες και 42 λεπτά.

Ο Αλκαράθ σημείωσε μια αξέχαστη νίκη με 1-6, 7-6 (6), 6-1, 3-6, 6-4 επί του επτά φορές πρωταθλητή Νόβακ Τζόκοβιτς για να κατακτήσει τον δεύτερο τίτλο του Grand Slam.

«Είναι ένα όνειρο που έγινε πραγματικότητα για μένα, ήταν υπέροχο να κερδίσω», είπε ο Κάρλος Αλκαράζ, «αλλά ακόμα κι αν έχανα σήμερα, θα ήμουν περήφανος για τον εαυτό μου, γράφοντας ιστορία σε αυτό το άθλημα, παίζοντας σε έναν τελικό εναντίον ενός θρύλου του αθλήματος μας. Αυτό είναι εκπληκτικό για ένα αγόρι 20 ετών να φτάσει σε αυτές τις καταστάσεις».

 

Στον φετινό τελικό κατεγράφη η μεγαλύτερη διαφορά ηλικίας ανάμεσα σε δύο φιναλίστ grand slam ανδρών τα τελευταία 48 χρόνια. Ο Αλκαράθ είχε απέναντί του έναν 36χρονο αντίπαλο, ο οποίος έχει κερδίσει 34 συνεχόμενους αγώνες στο Γουίμπλεντον, δεν έχει χάσει στη διοργάνωση από το 2017 και ούτε στο Σέντερ Κορτ από το 2013.

Κάρλος: Αλκαράθ: Ποιος είναι ο νεαρός Ισπανός για τον οποίο μιλάει ολόκληρος ο πλανήτης;

Έστρεψε τα βλέμματα πάνω του πριν από λίγα χρόνια και πέρυσι κέρδισε τον θαυμασμό των κορυφαίων παιχτών του αθλήματος επικρατώντας στον τελικό του US Open πέρυσι σε ηλικία μόλις 19 ετών. Η νίκη του στη Νέα Υόρκη είχε έρθει μόλις 18 μήνες αφότου ο Αλκαράθ έκανε το ντεμπούτο του στο τουρνουά.

Στο Γουίμπλετον δεν είχε φτάσει ποτέ στους προημιτελικούς μέχρι που νίκησε τον πρώην δευτεραθλητή Ματέο Μπερετίνι αυτή την εβδομάδα, στη συνέχεια επικράτησε του Χόλγκερ Ρούνε αλλά και του Ντανιίλ Μεντβέντεφ για να φτάσει στον τελικό και να θριαμβεύσει απέναντι στον Νόβακ Τζόκοβιτς.

 

Ο δεξιόχειρας παίκτης έχει κερδίσει πλέον συνολικά 12 τίτλους σε επίπεδο τουρνουά, ενώ έχει ανέβει στην κορυφή του παγκόσμιου τένις από το φθινόπωρο του 2022.

Μία πορεία με στόχο την κορυφή

Ο Κάρλος Αλκαράθ γεννήθηκε στις 5 Μαΐου 2003 στο El Palmar της Murcia της Ισπανίας. Γονείς του είναι οι Κάρλος Αλκαράθ Γκονζάλεθ και η Βιρτζίνια Γκαρφία Εσκανδόν και έχει τρία αδέρφια. Ξεκίνησε να παίζει τένις στο Real Sociedad Club de Campo de Murcia (Royal Society Murciashire Club) όπου ο πατέρας του ήταν διευθυντής της ακαδημίας τένις. Το 2018, άρχισε να παίζει στο Juan Carlos Ferrero’s Equelite JC Ferrero Sport Academy.

Σε ηλικία 17 ετών, ο Αλκαράθ έφτασε στην κύρια κλήρωση του Australian Open, καθιστώντας τον τον νεότερο συμμετέχοντα στο μονό ανδρών. Κέρδισε το ντεμπούτο του στο Grand Slam νικώντας τον άλλο προκριματικό Botic van de Zandschulp σε ευθεία σετ πριν χάσει στον δεύτερο γύρο από τον Mikael Ymer.[10]

Ως έφηβος, ο Αλκαράθ έφτασε μέχρι το Νο. 22 στην κατάταξη των juniors και κέρδισε δύο τίτλους στα τουρνουά της Διεθνούς Ομοσπονδίας Αντισφαίρισης (ITF) των νέων. Αφού έγινε επαγγελματίας τενίστας το 2018, κέρδισε τρεις τίτλους στο ITF Men’s World Tennis Tour και τέσσερις στο ATP Challenger Tour και έτσι μπήκε στους 100 πρώτους στην κατάταξη τον Μάιο του 2021.

Δύο μήνες αργότερα, έφτασε στον πρώτο του τελικό ATP Tour στο Όπεν της Κροατίας του 2021, όπου κέρδισε τον πρώτο του τίτλο για να γίνει ο νεότερος τενίστας που κατακτά τίτλο στο ATP Tour μετά το 2008 και τον Κέι Νισικόρι.

Αφού έφτασε στους προημιτελικούς στο US Open του 2021 μπήκε στους 50 κορυφαίους τενίστες και τον Νοέμβριο κέρδισε τους τελικούς του ATP Next Generation 2021. Στο Rio Open του 2022, έγινε ο νεότερος παίκτης που κέρδισε έναν τίτλο ATP 500 και ανέβηκε στους 20 καλύτερους της κατάταξης.

Διαβάστε ακόμη:

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Επιστήμες

Μερική Απασχόληση

31-01-2024

Ξηροκρηνη

400

Υπηρεσίες Εστίασης

Εποχιακή Εργασία

21-12-2023

Μυκονος

⚽🏀 LIVE SCORES

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;