Καύσωνας «Κλέων»: Αλλάζει το ωράριο λειτουργίας της Ακρόπολης - Τι ισχύει για τα πάρκα
Ύστερα από την επικαιροποίηση του έκτακτου δελτίου της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας (ΕΜΥ), διαμορφώνεται ξανά το ωράριο λειτουργίας της Ακρόπολης για σήμερα, Κυριακή 16 Ιουλίου.

Μετά την επικαιροποίηση του δελτίου καιρού από την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (ΕΜΥ) για σχετική υποχώρηση των υψηλών θερμοκρασιών που φέρνει ο καύσωνας «Κλέων», διαμορφώνεται εκ νέου το ωράριο λειτουργίας της Ακρόπολης.

Πιο συγκεκριμένα, η Εφορεία Αρχαιοτήτων Πόλης Αθηνών ενημερώνει ότι την Κυριακή (16/7) ο αρχαιολογικός χώρος της Ακρόπολης λόγω του καύσωνα «Κλέων» θα αναστείλει τη λειτουργία του κατά τις μεσημβρινές ώρες με τελευταία είσοδο στις 13:00 και επανέναρξη λειτουργίας στις 17:00.

Ωστόσο, θα παραμείνουν σε λειτουργία οι χώροι της αρχαίας αγοράς και του Κεραμεικού, όπου υπάρχει η δυνατότητα επίσκεψης των αρχαιολογικών μουσείων της περιοχής. Από αύριο όλοι οι αρχαιολογικοί χώροι επανέρχονται στο κανονικό ωράριο λειτουργίας τους, 08:00-20:00.

Καύσωνας «Κλέων»: Τι ισχύει με τα πάρκα της Αττικής

καύσωνας

Τα πάρκα στην περιφέρεια Αττικής θα είναι ανοιχτά σήμερα συγκεκριμένες ώρες λόγω του καύσωνα «Κλέων». Πρόκειται για τα πάρκα Τρίτση, Πεδίον του Άρεως, Λόφο Φινοπούλου και Αττικό Άλσος.

Πιο συγκεκριμένα, τα πάρκα ήταν ανοικτά για το κοινό από τις 7π.μ. ως τις 11π.μ ενώ θα ανοίξουν ξανά το βράδυ από τις 7μ.μ ως τις 11μ.μ.

Υπενθυμίζεται πως για σήμερα, Κυριακή 17 Ιουλίου, προβλέπεται πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς σε έξι περιφέρειες της χώρας, λόγω του καύσωνα «Κλέων». Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τον χάρτη πρόβλεψης κινδύνου πυρκαγιάς που εκδίδει η γενική γραμματεία Πολιτικής Προστασίας του υπουργείου Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, για σήμερα λόγω του καύσωνα «Κλέων» προβλέπεται πολύ υψηλός κίνδυνος για τις εξής περιοχές:

  • Περιφέρεια Αττικής (συμπεριλαμβανομένης της νήσου Κυθήρων)
  • Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας (ΠΕ Βοιωτίας, ΠΕ Εύβοιας)
  • Περιφέρεια Πελοποννήσου (ΠΕ Κορινθίας, ΠΕ Αργολίδας, ΠΕ Λακωνίας)
  • Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου (Κυκλάδες)
  • Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου (ΠΕ Λέσβου, ΠΕ Χίου, ΠΕ Σάμου, ΠΕ Ικαρίας)
  • Περιφέρεια Κρήτης

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ
Πηγή φωτογραφιών & cover photo: Intime

Διάβασε ακόμα:

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Marketing

Πλήρης Απασχόληση

19-12-2023

Νέα Ιωνία Αττικής

Marketing

Πλήρης Απασχόληση

19-12-2023

Χαλάνδρι

⚽🏀 LIVE SCORES

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;