Μιχάλης Χατζηγιάννης: «Ας εμβαπτισθούμε όλοι σε μια νέα κολυμβήθρα του Σιλωάμ»
Mε μια δήλωση γεμάτη νόημα παρέδωσε το υφυπουργείο Πολιτισμού

Με στίχους από το τραγούδι που τον έκανε γνωστό και με μια φράση του Νίκου Καζαντζάκη, παρέδωσε σήμερα το Υφυπουργείο Πολιτισμού της Κύπρου, ο Μιχάλης Χατζηγιάννης.

«Υπόσχομαι» είπε, «στην Κύπρο ότι πάντα θα μιλώ με προσευχές για σένα, μάγισσά μου, όσο κεντάς τις ενοχές κέντημα στην καρδιά μου», προσθέτοντας ένα απόφθεγμα του Νίκου Καζαντζάκη: «Έχετε τα πινέλα, έχετε τα χρώματα, ζωγραφίστε ένα κόσμο όμορφο και μπείτε μέσα». «Ας εμβαπτισθούμε όλοι σε μια νέα κολυμβήθρα του Σιλωάμ», κατέληξε.

Μάλιστα, κατά την τελετή παράδοσης παραλαβής έδειχνε μάλλον απελευθερωμένος και ιδιαίτερα ευδιάθετος. Επίσης, ευχήθηκε καλή επιτυχία στη διάδοχο του Βασιλική Κασσιανίδου σημειώνοντας πως έχουν μπει οι βάσεις για σημαντικές τομές στο Πολιτισμό.

Μιχάλης Χατζηγιάννης: «Έδωσε όλη του την ψυχή»

Στόχος του Προέδρου της Δημοκρατίας είναι η ανάδειξη του πολιτισμού μας, δήλωσε η νέα Υφυπουργός Πολιτισμού, Βασιλική Κασσιανίδου, σημειώνοντας παράληλα ότι μόνο μπροστά μπορούμε να πάμε εάν εργαστούμε όλοι μαζί.

Η κ. Κασσιανίδου μιλούσε κατά τη διάρκεια της τελετής παραλαβής του χαρτοφυλακίου από τον απερχόμενο Υφυπουργό, Μιχάλη Χατζηγιάννη, το πρωί της Παρασκευής, στο Υφυπουργείο Πολιτισμού.

Αρχικά, η κ. Κασσιανίδου ευχαρίστησε τον Μιχάλη Χατζηγιάννη για όλη τη δουλειά που έχει κάνει αυτούς τους μήνες, προσθέτοντας ότι «έδωσε όλη του την ψυχή» και ότι εργάστηκε σκληρά για το Υφυπουργείο Πολιτισμού. Ακόμη, σημείωσε ότι ο προκάτοχός της ήδη έχει δρομολογήσει πολλά πράγματα.

Απευθυνόμενη στους λειτουργούς του Υφυπουργείου, τούς έδωσε την υπόσχεση ότι θα δουλέψει σκληρά μαζί τους.

«Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας έχει βάλει ως στόχο να αναδείξει τον πολιτισμό μας, από τον νεότερο μέχρι τον αρχαιότερο, να τον εκμεταλλευτούμε όσο δεν τον έχουμε εκμεταλλευτεί σωστά μέχρι τώρα, να τον αναδείξουμε», τόνισε η νέα Υφυπουργός. «Νομίζω ότι μόνο μπροστά μπορούμε να πάμε εάν εργαστούμε όλοι μαζί ως μια μεγάλη οικογένεια», υπέδειξε.

«Κάνουμε ένα καινούργιο βήμα, αλλά ελπίζω ότι έχουμε δίπλα μας τον Υφυπουργό που φεύγει», είπε η κ. Κασσιανίδου, επικαλούμενη την εμπειρία που αποκόμισε ο κ. Χατζηγιάννης στο Υφυπουργείο Πολιτισμού καθώς και την «πολύ μεγάλη» προσφορά του στον πολιτισμό πριν αναλάβει το Υφυπουργείο.

Πηγή: sigmalive

Διαβάστε ακόμη:

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Υγεία

Πρακτική Άσκηση

05-02-2024

Οια

Πωλήσεις

Πλήρης Απασχόληση

06-03-2024

Αθήνα

⚽🏀 LIVE SCORES

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;