«Κλέων»: Κλειστή η Ακρόπολη σήμερα από τις 12 έως τις 5 λόγω καύσωνα
«H Ακρόπολη θα κλείσει αν ο υδράργυρος φτάσει τους 40 βαθμούς Κελσίου».

Κλείνει σήμερα η Ακρόπολη για το κοινό από τις 12 το μεσημέρι έως τις 17:00 λόγω των υψηλών θερμοκρασιών που αναμένονται ενώ ο καύσωνας «Κλέων» πλήττει όλη τη χώρα.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του υπουργείου Πολιτισμού: «Η Εφορεία Αρχαιοτήτων Πόλης Αθηνών σας ενημερώνει ότι σήμερα, Παρασκευή 14 Ιουλίου 2023, ο Αρχαιολογικός Χώρος της Ακροπόλεως θα αναστείλει τη λειτουργία του κατά τις μεσημβρινές ώρες με τελευταία είσοδο στις 12.00 και επανέναρξη λειτουργίας στις 17.00. Σε λειτουργία θα παραμείνουν οι χώροι της Αρχαίας Αγοράς και του Κεραμεικού, όπου υπάρχει η δυνατότητα επίσκεψης των εκεί Αρχαιολογικών Μουσείων».

Σημειώνεται πως η υπουργός Πολιτισμού είχε δηλώσει χθες, Πέμπτη στην ΕΡΤ πως «η Ακρόπολη θα κλείσει αν ο υδράργυρος φτάσει τους 40 βαθμούς Κελσίου».

«Τη στιγμή που, τουλάχιστον για την Αθήνα, θα μας δώσουν θερμοκρασία 40 βαθμούς και το Σάββατο ανεβαίνει στους 41, τότε ναι, στον βράχο της Ακρόπολης η πραγματική θερμοκρασία, αυτή την οποία αισθάνεται ο άνθρωπος και εισπράττει ο οργανισμός, είναι αρκετά μεγαλύτερη.

Επομένως εκεί, και για την προστασία των εργαζομένων αλλά και για την προστασία των επισκεπτών, τουλάχιστον τις ώρες της θερμοκρασιακής αιχμής 12:00 – 17:00, θα πρέπει να γίνει μια αναστολή του αρχαιολογικού χώρου», είχε τονίσει η κα. Μενδώνη.

Δείτε επίσης:

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Επιστήμες

Μερική Απασχόληση

31-01-2024

Ξηροκρηνη

400

Πληροφορική

Πλήρης Απασχόληση

22-01-2024

Αιγάλεω

⚽🏀 LIVE SCORES

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;