Καλιφόρνια: «Επιθετική» βίδρα κυνηγά τους σέρφερ και οι επιστήμονες δεν ξέρουν γιατί
Oι αρχές άγριας ζωής προειδοποιούν πως η συμπεριφορά της είναι εξαιρετικά ασυνήθιστη και θέτει τους ανθρώπους και τα υπόλοιπα ζώα σε κίνδυνο.

Πρωταγωνίστρια στις τοπικές -και μη- ειδήσεις της Καλιφόρνια είναι τις τελευταίες ημέρες μια βίδρα λόγω της ιδιαίτερης και ανησυχητικής συμπεριφοράς της προς τους σέρφερ.

Τις τελευταίες εβδομάδε3ς, ο Μαρκ Γούντγουορκ, ένας φωτογράφος που καταγράφει τις βίδρες της περιοχής, έχει μοιραστεί πλείστες φωτογραφίες όπου εμφανίζονται να έχουν «επιτάξει» τις σανίδες σέφρερ.

Ωστόσο, οι τοπικές αρχές είναι ιδιαίτερα προβληματισμένες για μία συγκεκριμένα ενυδρίδα, γνωστή ως 841, η οποία έχει εμπλακεί σε πολλά περιστατικά και φαίνεται σε ένα συγκεκριμένο βίντεο να μασουλάει μανιωδώς μια σανίδα από την οποία έχει διώξει προηγουμένως κακήν κακώς το αναβάτη της.

Οι αρμόδιες αρχές άγριας ζωής προς το παρόν δεν έχουν σαφή εξήγηση για τη συμπεριφορά της πεντάχρονης ενυδρίδας, ωστόσο, όπως λένε, προσπαθούν να την εντοπίσουν και να τη μεταφέρουν από το σημείο.

Και παρότι οι εικόνες και τα βίντεο που έχουν κυκλοφορήσει στα social media με την βίδρα που διεκδικεί λυσσαλέα το φυσικό της περιβάλλον, προκαλούν ευθυμία και αστεϊσμούς μεταξύ των χρηστών, η Υπηρεσία Αλιείας των ΗΠΑ και οι αρχές άγριας ζωής προειδοποιούν πως η συμπεριφορά της είναι εξαιρετικά ασυνήθιστη και θέτει τους ανθρώπους και τα υπόλοιπα ζώα σε κίνδυνο.

«Μπορεί να είναι χαριτωμένη και αστεία, αλλά τείνει να γίνει επικίνδυνη και πολύ φοβάμαι πως η συγκεκριμένη βίδρα που γεννήθηκε σε αιχμαλωσία και απελευθερώθηκε στο φυσικό της περιβάλλον αρκετά μεγάλη, θα πρέπει να αιχμαλωτιστεί ξανά και να ζήσει σε καταφύγιο» ανέφερε ο Γούντγουορντ σε ανάρτησή του στο Instagram, τη οποία συνόδευε με φωτογραφία της 841 πάνω σε μια σανίδα του σερφ.

«Παρότι δεν υπάρχουν επιβεβαιωμένοι τραυματισμοί, λόγω της εξαιρετικά ασυνήθιστης συμπεριφοράς αυτής της βίδρας, οι καγιάκερ, οι σέρφερ και άλλοι που κάνουν θαλάσσια σπορ ή αναψυχή στην περιοχή, δεν θα πρέπει να πλησιάζουν τη βίδρα ή να ενθαρρύνουν επαφές μαζί της» αναφέρει η σχετική ανακοίνωση των τοπικών αρχών.

Η ομοσπονδιακή υπηρεσία αλιείας και άγριας ζωής ανέφερε πως έχει ενημερωθεί για τη βίδρα και τις «επιθετικές» τάσεις της και συνεργάζεται με το ενυδρείο του Μοντερέι προκειμένου να εντοπιστεί και να εξεταστεί το θαλάσσιο θηλαστικό προτού βρεθεί το νέο του σπίτι.

Ωστόσο και η συγκεκριμένη υπηρεσία δηλώνει άγνοια για την επιθετικότητα της 841 που κυνηγά όσους ανθρώπους βρίσκει στο νερό. Αυτού του είδους η επιθετική συμπεριφορά των θηλυκών θαλάσσιων ενυδρίδων του νότου ίσως σχετίζεται με ορμονικές εξάρσεις ή με τη σίτιση από τον άνθρωπο, αναφέρει η υπηρεσία ως πιθανή εξήγηση.

Πηγή: Guardian

Δείτε επίσης:

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Πληροφορική

Πλήρης Απασχόληση

22-01-2024

Αιγάλεω

Υπάλληλοι γραφείου

Πλήρης Απασχόληση

09-01-2024

Αθήνα

⚽🏀 LIVE SCORES

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;