Αύγουστος Κορτώ για τη δολοφονία της τρανς γυναίκας: «Zούμε ένα ντροπιαστικό βαρομετρικό χαμηλό»
Αύγουστος Κορτώ: «Το πώς φερόμαστε στα ευάλωτα μέλη της κοινωνίας είναι βαρόμετρο της δημοκρατίας μας»

H αποτρόπαια δολοφονία μίας τρανς γυναίκας στον Άγιο Παντελεήμονα μονοπωλεί σήμερα (11/7) το ενδιαφέρον της κοινής γνώμης. Στο επίκεντρο των σχολίων έχει βρεθεί το δελτίο τύπου της Αστυνομίας για την ανακοίνωση του εγκλήματος, στο οποίο η Κουβανή Άννα Ιβάνκοβα αναφέρεται ως άντρας. Αυτό το γεγονός έχει προκαλέσει σωρεία αντιδράσεων καθώς αντιτίθεται στην αυτοδιάθεση της δολοφονημένης.

Σύσσωμο το διαδίκτυο δηλώνει αποτροπιασμό για το περιστατικό και τις λεπτομέρειες του εγκλήματος που έχουν δει το φως της δημοσιότητας. Συγκεκριμένα σύμφωνα με τις πληροφορίες, η γυναίκα βρέθηκε μέσα σε μία λίμνη αίματος , ενώ σύμφωνα με την ιατροδικαστική εξέταση έδειξε πολλαπλά τραύματα στο κεφάλι και στον λαιμό από αιχμηρό αντικείμενο, πιθανώς μαχαίρι.

Η ιατροδικαστική εξέταση από τη νεκροψία-νεκροτομή της 46χρονης Κουβανής, που βρέθηκε νεκρή στο διαμέρισμά της στον Άγιο Παντελεήμονα, έδειξε αιμορραγικό σοκ από πολλαπλά τραύματα στο κεφάλι και στον λαιμό από αιχμηρό αντικείμενο.

Τα πολλαπλά τραύματα στο κεφάλι ήταν επιφανειακά. Δυο μαχαιριές στον λαιμό φαίνεται πως αποτέλεσαν τα μοιραία χτυπήματα. Σύμφωνα με τα ευρήματα η τρανς γυναίκα φαίνεται να πάλεψε πολύ για τη ζωή της μέχρι τέλους και το σκηνικό γύρω από τη δολοφονία της μοιάζει με θρίλερ.

Θέση για το ειδεχθές έγκλημα πήρε και ο γνωστός συγγραφέας Αύγουστος Κορτώ, γνωστός για την ευαισθησία που επιδεικνύει σε κοινωνικά ζητήματα. Στην ανάρτησή του αναφέρει πως «μια τρανς γυναίκα δολοφονήθηκε επειδή ήταν γυναίκα, κι επειδή ήταν τρανς». Ακόμη, όσον αφορά την κοινωνική διάσταση ο ίδιος τονίζει ότι «το πώς φερόμαστε στα ευάλωτα μέλη της κοινωνίας είναι βαρόμετρο της δημοκρατίας μας».

Ακολουθεί αναλυτικά η ανάρτηση που έκανε ο Αύγουστος Κορτώ στα social media:

«Μια τρανς γυναίκα δολοφονήθηκε επειδή ήταν γυναίκα, κι επειδή ήταν τρανς. Οι γυναίκες και οι τρανς συνάνθρωποί μας εξακολουθούν να θυματοποιούνται λόγω του φύλου τους, της ανθρώπινης φύσης τους, που εκλαμβάνεται ως αδυναμία, πρόκληση, αντίσταση στην υποταγή.
Χρειάζεται πολύς αγώνας για να εξαλειφθεί αυτή η βαρβαρότητα.

Όσο για την κοινωνική διάσταση: το πώς φερόμαστε στα ευάλωτα μέλη της κοινωνίας είναι βαρόμετρο της δημοκρατίας μας και της ανθρωπιάς μας – και για πολλοστή φορά ζούμε ένα ντροπιαστικό βαρομετρικό χαμηλό.»

Διαβάστε ακόμη:

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Πληροφορική

Πλήρης Απασχόληση

22-01-2024

Αιγάλεω

Marketing

Πλήρης Απασχόληση

19-12-2023

Νέα Ιωνία Αττικής

⚽🏀 LIVE SCORES
27 Απρ. 2024
Αστ
45'
1 - 0
ΟΦΗ
27 Απρ. 2024
Βόλ
45'
0 - 0
Παν
27 Απρ. 2024
ΠΤΡ
3'
26 - 43
ΛΑΥ
27 Απρ. 2024
ΠΑΟΚ
3'
33 - 25
ΜΑΡ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  
 1