Ακρόπολη: Σκέψεις για «λουκέτο» στον Ιερό Βράχο τις ημέρες του καύσωνα
Φόβος για εκδήλωση πυρκαγιάς σε παρακείμενο μέρος του αρχαιολογικού χώρου.

Παρόλο που ο καύσωνας «Κλέων», ξεκινάει από αύριο Τετάρτη (12/7), η κορύφωσή του με τις υψηλές θερμοκρασίες αναμένονται από την Παρασκευή μέχρι την Κυριακή, όπου θα φανούν τα πρώτα σημάδια αποκλιμάκωσης.

Οι αρμόδιες Αρχές, όπως τα υπουργεία Εργασίας και Υγείας, έχουν εκδώσει ήδη οδηγίες προς τους εργαζομένους για το πώς θα προστατευτούν από τις ακραίες συνθήκες. Στον ίδιο προσανατολισμό κινείται, όμως, και το υπουργείο Πολιτισμού το οποίο έχει υπό την επίβλεψή του, μαζί με τα αρμόδια όργανα, τους αρχαιολογικούς χώρους όπως είναι η Ακρόπολη. Μάλιστα, τις τελευταίες ώρες έχει ξεκινήσει μία συζήτηση για «λουκέτο» στον Ιερό Βράχο λόγω του καύσωνα.

Η λήψη της απόφασης, όπως αναφέρουν πληροφορίες του Mega, αναμένεται να βασιστεί σε δύο άξονες. Πρώτον, στο γεγονός της συσσώρευσης τουριστών έξω από τον αρχαιολογικό χώρο, με τον μέσο χρόνο αναμονής να ξεπερνάει τα 45 λεπτά και δεύτερον, στον φόβο για εκδήλωση πυρκαγιάς σε παρακείμενο μέρος του αρχαιολογικού χώρου.

Ειδικότερα, στη σύσκεψη που έγινε στο υπουργείο Πολιτικής Προστασίας και Κλιματικής Κρίσης με τη συμμετοχή και της υπουργού Πολιτισμού Λίνας Μενδώνη αποφασίστηκε η λήψη μέτρων και στην Ακρόπολη.

Συγκεκριμένα, θα τοποθετηθούν σκίαστρα, θα στηθεί ειδικός χώρος που θα κλιματίζεται, θα διανέμονται δωρεάν νερά και ενημερωτικά φυλλάδια για τον καύσωνα στους επισκέπτες, που περιμένουν με τις ώρες για να μπουν μέσα.

Σημειώνεται ότι αρκετοί από τους τουρίστες συγκεντρώνονται στον αρχαιολογικό χώρο αρκετά νωρίς, καθώς δεν έχουν ανοίξει καν οι προστατευτικές μπάρες. Μια ώρα αργότερα σχηματίζεται μια τεράστια ουρά στη ζέστη. 40 λεπτά είναι ο χρόνος αναμονής. Η Ακρόπολη υποδέχεται κατά μέσο όρο 15.000 με 16.000 τουρίστες την ημέρα από το Μάϊο έως τώρα.

 

 

Πηγή Φωτογραφίας: Intime

Διαβάστε ακόμη:

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Υπάλληλοι γραφείου

Πλήρης Απασχόληση

13-03-2024

Μενίδι

Marketing

Πλήρης Απασχόληση

19-12-2023

Χαλάνδρι

⚽🏀 LIVE SCORES
01 Μαϊ. 2024
Μπο
22:00
-
Παρ
02 Μαϊ. 2024
Ast
22:00
-
Ολυ
01 Μαϊ. 2024
ΦΕΝ
20:45
-
ΜΟΝ
01 Μαϊ. 2024
ΜΠΑ
21:30
-
Ρεάλ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;