Τσιτσιπάς: Αποκλείστηκε από το Wimbledon
Ο Έλληνας τενίστας δεν τα κατάφερε απέναντι στον Κρίστοφερ Γιούμπανκς γνωρίζοντας την ήττα στα πέντε σετ μετά από τρεις ώρες.

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς δεν θα συνεχίσει το ταξίδι του στο Wimblendon. Ο Έλληνας τενίστας δεν τα κατάφερε απέναντι στον Κρίστοφερ Γιούμπανκς γνωρίζοντας την ήττα στα πέντε σετ μετά από τρεις ώρες, αφού πρώτα είχε προηγηθεί με 2-1 στα σετ
Ο Στέφανος Τσιτσιπάς ήταν κατά πολύ καλύτερος σχεδόν σε όλη την διάρκεια του αγώνα, όμως κάποιες στιγμές έλλειψης συγκέντρωσης κόστισαν και ο Έλληνας πρωταθλητής βρίσκεται πλέον εκτός Wimblendon.

Ο νούμερο 5 στον κόσμο τενίστας προηγήθηκε δύο φορές, με 1-0 σετ και 2-1, όμως δεν κατάφερε να πάρει την πρόκριση για τον προημιτελικό του λονδρέζικου Grand Slam. Στη θέση αυτή θα μπει ο Κρίστοφερ Γιούμπανκς, ο οποίος μετά από τρεις ώρες αγώνα πήρε την μεγαλύτερη πρόκριση στην καριέρα του.

Στο πρώτο σετ ο Γιούμπανκς προηγήθηκε με 1-0, αλλά ο εξαιρετικός Τσιτσιπάς ισοφάρισε έκανε αμέσως το μπρέικ και έφτασε στο 3-1 πολύ γρήγορα για να διαχειριστεί άψογα το προβάδισμα του.

Ο πανύψηλος Γιούμπανκς δεν μπορούσε να ακολουθήσει το ρυθμό του Τσιτσιπά, έκανε το ένα αβίαστο λάθος μετά το άλλο και ο Έλληνας πρωταθλητής μ’ ένα δεύτερο μπρέικ έφτασε στο 6-3 και στο 1-0 μετά από 26 λεπτά.

Η αντίδραση του Γιούμπανκς ήρθε στο 2ο σετ, όπου ναι μεν και πάλι είχε πρόβλημα στο να αντιμετωπίσει τα χτυπήματα του Τσιτσιπά, αλλά ανάβεασε κατακόρυφα το δικό του σερβίς κι αυτό αποδείχθηκε καθοριστικό.

Ο Στέφανος στο 3-2 είχε δύο μπρέικ πόιντς, στο 4-3 είχε άλλο ένα, αλλά ο Αμερικανός τα έσβησε με μεγάλα σερβίς και το σετ πήγε στο τάι μπρέικ. Κι εκεί ο Στέφανος έκανε διπλό λάθος στο σερβίς (3-5) με τον Γιούμπανκς να αρπάζει το δώρο και να παίρνει το σετ!

Το τρίτο σετ ήταν πανομοιότυπο με το πρώτο. Η μόνη διαφορά είχε να κάνει με το ότι ο Τσιτσιπάς αυτή τη φορά έκανε το μπρέικ στο 5ο σετ φτάνοντας στο 2-3 κι από κει και πέρα δεν άφησε κανένα περιθώριο αντίδρασης στον Αμερικάνο φτάνοντας στο 6-3 μ’ ένα δεύτερο μπρέικ.

 

Το κακό όμως ήταν ότι το 4ο σετ εξελίχθηκε όπως το 2ο κι ακόμη χειρότερα. Ο Στέφανος κράτησε εύκολα το σερβίς του μέχρι το 3-2, αλλά δεν απείλησε με μπρέικ. Κι αφού γλίτωσε ο ίδιος το μπρέικ στο 3-3, δεν τα κατάφερε στο 4-4 (κάνοντας διπλό λάθος στο σερβίς) με τον Γιούμπανκς να παίρνει το σετ με 6-4 ισοφαρίζοντας σε 2-2.

Αυτό έδωσε φτερά στον Γιούμπανκς, με τον Τσιτσιπά να δείχνει σημάδια κόπωσης (σωματικής και πνευματικής) και να δέχεται μπρέικ με το καλημέρα στο 5ο σετ, καταφέρνοντας όμως να το πάρει πίσω ισοφαρίζοντας σε 3-3.

Ωστόσο αντί να εκμεταλλευτεί το μομέντουμ, ακολούθησε ένα κακό σέρβις γκέιμ, με τον Γιούμπανκς να έχει τριπλό μπρέικ πόιντ και να προηγείται με 4-3!

Ο Τσιτσιπάς είχε δύο φορές μπρέικ πόιντ στο 5-4, αλλά δεν τα εκμεταλλεύτηκε κι ο Γιούμπανκς πήρε το γκέιμ και τη νίκη.

Διαβάστε ακόμη:

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Πωλήσεις

Πλήρης Απασχόληση

14-02-2024

Καλλιθέα Αττικής

950

Παραγωγή

Πλήρης Απασχόληση

11-03-2024

Ασπρόπυργος

⚽🏀 LIVE SCORES

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;