ΟΗΕ: Η εβδομάδα 3-9 Ιουλίου ήταν η θερμότερη που έχει καταγραφεί ποτέ στον πλανήτη
Η υπηρεσία του ΟΗΕ προειδοποιεί ότι οι θερμοκρασίες ρεκόρ στην ξηρά και στους ωκεανούς έχουν δυνητικά καταστροφικές επιπτώσεις

Η εβδομάδα 3-9 Ιουλίου ήταν η θερμότερη που έχει καταγραφεί ποτέ σε παγκόσμιο επίπεδο, ανακοίνωσε σήμερα ο Παγκόσμιος Μετεωρολογικός Οργανισμός, αφού έσπασαν πολλά ημερήσια ρεκόρ ζέστης σε πολλές περιοχές του πλανήτη.

«Ο κόσμος μόλις βίωσε τη θερμότερη εβδομάδα που έχει καταγραφεί ποτέ, σύμφωνα με τα προκαταρκτικά στοιχεία», ανέφερε αυτή η υπηρεσία του ΟΗΕ σε μια ανακοίνωσή της.

Ρεκόρ υψηλών θερμοκρασιών είχε καταγραφεί και τον Ιούνιο, κυρίως λόγω του συνδυασμού του φαινομένου Ελ Νίνιο με την κλιματική αλλαγή που προκαλείται από την ανθρώπινη δραστηριότητα.

Την ίδια ώρα, οι επιστήμονες εκτιμούν ότι ο συνδυασμός κλιματικής κρίσης και Ελ Νίνιο, θα οδηγήσει στον θερμότερο Ιούλιο όλων των εποχών. Η υπηρεσία του ΟΗΕ προειδοποιεί ότι οι θερμοκρασίες ρεκόρ στην ξηρά και στους ωκεανούς έχουν δυνητικά καταστροφικές επιπτώσεις στα οικοσυστήματα και το περιβάλλον, ενώ οι εκτεταμένες αλλαγές στον πλανήτη είναι αποτέλεσμα της ανθρωπογενούς κλιματικής αλλαγής.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Δείτε επίσης:

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Χωρίς κατηγορία

Όλοι οι τύποι εργασίας

21-03-2024

Θεσσαλονικη

Τεχνικοί - Τεχνίτες

Πλήρης Απασχόληση

03-01-2024

Μενίδι

⚽🏀 LIVE SCORES
09 Μαϊ. 2024
Ολυ
22:00
-
Ast
08 Μαϊ. 2024
BARC
22:00
-
ΟΣΦΠ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;