Λάρισα: Το ιατροδικαστικό πόρισμα για τον θάνατο του 20χρονου μετά την καταδίωξη
Ελεύθερος είχε αφεθεί o αστυνομικός ο οποίος κάτω από συνθήκες που διερευνώνται πυροβόλησε θανάσιμα τον 20χρονο Σύρο

Η βολή που έπληξε θανάσιμα στα πλευρά τον 20χρονο Σύρο μετά την επεισοδιακή καταδίωξη στο Μοσχοχώρι στη Λάρισα, φέρεται πως δεν ήταν ευθεία αλλά υπό γωνία και προήλθε από απόσταση μεγαλύτερη του 1,5 μέτρου, όπως αναφέρει η ιατροδικαστική έκθεση για το περιστατικό, σύμφωνα με πληροφορίες που επικαλείται η ΕΡΤ.

Σύμφωνα με την ιατροδικαστική έκθεση, η σφαίρα από το όπλο του 45χρονου ανθυπαστυνόμου, προκάλεσε θωρακικά τραύματα, ρήξη πνευμόνων και ο 20χρονος πέθανε από εσωτερική αιμορραγία, λίγη ώρα μετά το πυροβολισμό.

Τις επόμενες ημέρες, όπως αναφέρει η ΕΡΤ, το σύνολο του προανακριτικού υλικού θα διαβιβαστεί στον Εισαγγελέα, ο οποίος καλείται να αποφασίσει αν θα ασκήσει δίωξη στον 45χρονο ανθυπαστυνόμο και με ποιά κατηγορία.

Λάρισα: Το χρονικό της υπόθεσης

Υπενθυμίζεται ότι ελεύθερος είχε αφεθεί o αστυνομικός ο οποίος κάτω από συνθήκες που διερευνώνται πυροβόλησε θανάσιμα τον 20χρονο Σύρο μετά από καταδίωξη στην Λάρισα.

Σημειώνεται πως για τη σοβαρή αυτή υπόθεση έχει σχηματιστεί δικογραφία και από την ΕΛ.ΑΣ. και αναμένεται η απόφαση του εισαγγελέα, για να κινήσει τις πειθαρχικές διαδικασίες.

Σύμφωνα με την εκπρόσωπο της Αστυνομίας, Κωνσταντίνα Δημογλίδου, το περιστατικό συνέβη το Σάββατο όταν στις «11:40 εντοπίστηκε από αστυνομικούς του Α.Τ. Κιλελέρ όχημα, στο οποίο επέβαινε μόνο ο οδηγός και κινούνταν με μεγάλη ταχύτητα επί της Εθνικής Οδού στον Κόμβο Νίκαιας στη Λάρισα. Το συγκεκριμένο όχημα αναζητούνταν καθώς είχε κλαπεί από την περιοχή του Γαλατσίου Αττικής και ως εκ τούτου οι αστυνομικοί προέβησαν σε σήμα στάσης ώστε να πραγματοποιηθεί σχετικός έλεγχος.

Ο οδηγός προκειμένου να διαφύγει ανέπτυξε περαιτέρω ταχύτητα, εξήλθε της Εθνικής Οδού και κινήθηκε στην επαρχιακή οδό προς Μοσχοχώρι, στην είσοδο του οποίου έχασε τον έλεγχο του οχήματος, προσέκρουσε σε τοιχίο οικίας και ακινητοποιήθηκε. Ακολούθως εξήλθε του οχήματος και τράπηκε σε φυγή ωστόσο ένας από τους αστυνομικούς, κάτω από συνθήκες που διερευνώνται, έκανε χρήση όπλου με αποτέλεσμα τον τραυματισμό του ατόμου στα πλευρά».

Με πληροφορίες από ΕΡΤ

Δείτε επίσης:

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Υγεία

Πρακτική Άσκηση

05-02-2024

Οια

Logistics

Πλήρης Απασχόληση

03-01-2024

Μενίδι

⚽🏀 LIVE SCORES

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;