Έξοδος στην Αθήνα: Τα καλύτερα events της πόλης για το ΣΚ (8-9/7)
Ιούλιος στην Αθήνα; Σου βρήκαμε τα καλύτερα events!

Ο Ιούλιος είναι ήδη εδώ, όπως και το Έξοδος στην Αθήνα!

Η ζέστη είδε έκανε αισθητή την παρουσία της και μας έκανε να λιώνουμε σαν τα παγωτά πάνω από ένα λάπτοπ… Μάλιστα, σύμφωνα με την πρόγνωση του καιρού έρχεται καύσωνας μακράς διαρκείας.

Εμείς βέβαια δεν “μασάμε” καθώς και αυτή την εβδομάδα θα πάμε στα καλύτερα και πιο δροσερά events της πόλης.

Και τι δεν σας έχω αυτή την εβδομάδα!

Έξοδος στην Αθήνα: Συναυλίες

Oι Black Keys επιστρέφουν στο Rockwave Festival μετά από οκτώ χρόνια

έξοδος στην Αθήνα

8/7

Οκτώ χρόνια μετά τη δυναμική τους εμφάνισή στην Ελλάδα, οι Black Keys επιστρέφουν στο Rockwave Festival 2023!

Το ντουέτο των Dan Auerbach (κιθάρα, τραγούδι) και Patrick Carney (τύμπανα) άνοιξε την αυλαία του 20ου Rockwave Festival το 2015 στο κατάμεστο TerraVibe προσφέροντας στο ελληνικό κοινό μια από τις κορυφαίες live εμφανίσεις εκείνης της χρονιάς.

Τώρα, έφτασε η ώρα να τους απολαύσουμε και πάλι ζωντανά! Εξάλλου και οι ίδιοι ανυπομονούν: “After eight long years we are excited to say The Black Keys are coming back to Europe and the UK. We can’t wait to see you at the shows in these iconic venues“, δήλωσαν οι Auerbach και Carney.

Στο Rockwave Festival 2023 οι Black Keys μας καλούν σε ένα αυθόρμητο, old-fashioned rock ‘n roll πάρτυ γεμάτο uplift τραγούδια που σπινθηρίζουν λάμψη, όσο vintage πρέπει και όσο οικεία χρειαζόμαστε!

Οι Black Keys επιστρέφουν στο Rockwave Festival 2023 για να κάνουν το καλοκαίρι μας πιο groovy από ποτέ και να μας παρασύρουν με την αστείρευτή ενέργεια τους.

Μια δυναμική επάνοδος
ενός μοναδικού συγκροτήματος!

Let’s Rock with The Black Keys!

Δείτε εδώ περισσότερες πληροφορίες για τη συναυλία που προτείνει το έξοδος στην Αθήνα!

Villagers Of Ioannina City και 1000mods στο Rockwave 2023

έξοδος στην Αθήνα

9/7

Στις 9 Ιουλίου το ROCKWAVE κλείνει για φέτος την αυλαία του με τον πιο δυναμικό τρόπο, φιλοξενώντας τα πιο βαριά ονόματα της εγχώριας μουσικής σκηνής που διαπρέπουν εντός και εκτός Ελλάδος, τους Villagers Of Ioannina City και τους 1000mods! Δυο συγκροτήματα της νεότερης γενιάς, με ελληνική…ονομασία προέλευσης αλλά με διεθνές μουσικό χαρακτήρα, που εκπροσωπούν με τον καλύτερο τρόπο τον σκληρό ήχο. Μαζί τους οι Sadhus, Project Renegade, Soundtruck και Ganzi Gun.

Villagers of Ioannina City

Οι Villagers of Ioannina City ξεκίνησαν από τα Ιωάννινα το 2007 με το πρώτο άλμπουμ τους, Riza να κυκλοφορεί το 2014 συνδυάζοντας με ένα μοναδικά εμπνευσμένο τρόπο τις progressive rock και heavy επιρροές τους με τους παραδοσιακούς ελληνικούς ήχους, δημιουργώντας ένα δικό τους, μοναδικό ηχόχρωμα. Αμέσως κέρδισαν εξαιρετικές κριτικές ενώ πολλοί χαρακτήρισαν το άλμπουμ, στο οποίο οι πεντατονικές της Ηπείρου, συναντούν heavy riffs, και η παράδοση εμπλουτίζεται από την κληρονομιά των Black Sabbath και των Kyuss, ως το άλμπουμ εκείνης της χρονιάς. Χρόνια μετά, η αύρα που συνοδεύει το γκρουπ παραμένει τεράστια, το groove του εξακολουθεί να ξεσηκώνει οποιονδήποτε ακούει τις κοσμικές τονικότητές του! Λίγους μήνες μετά κυκλοφόρησαν το EP Zvara/Karakolia προσθέτοντας δύο ακόμη συναυλιακές τραγουδάρες σε κάθε ένα από τα live τους.
Όλοι πλέον ασχολούνται με το «φαινόμενο VIC».

Διαβάστε περισσότερα για τη συναυλία, εδώ!

 PEGGY GOU

8/7

Το EJEKT FESTIVAL και το PRIMER MUSIC FESTIVAL παρουσιάζουν:

PEGGY GOU
+special guests

Η Gou-mania επιστρέφει στην Αθήνα! H Peggy Gou, η κορυφαία DJ του κόσμου, θα βρεθεί το Σάββατο 8 Ιουλίου στο γήπεδο TaeKwonDo στο Φάληρο, για ένα από τα επικά sets της που γράφουν ιστορία!

Η λατρεία του ελληνικού κοινού για την Peggy Gou (που σε κάθε εμφάνιση της μετριέται σε χιλιάδες) αλλά και της ίδιας για την Ελλάδα είναι τέτοια, ώστε η ιδια να έχει βαπτιστεί ως “Φέτα Gou”!

Ένα κυριολεκτικό φαινόμενο όχι μόνο της σύγχρονης μουσικής αλλά και της ποπ κουλτούρας, εδώ και μια δεκαετία η Peggy Gou πηγαίνει από επιτυχία σε επιτυχία, δημιουργώντας διαρκώς μεγαλύτερο ενδιαφέρον γύρω από το όνομά της, χάρη στην ξεχωριστή περσόνα και το εκκλεκτικό γούστο της στη μουσική και τη μόδα.

Από τις αμέτρητες εμφανίσεις της στα κορυφαία φεστιβαλ και clubs του κόσμου ως τη δισκογραφική εταιρεία της (Gudu Records) και από το δικό της high end fashion brand KIRIN ως τις διαφημιστικές καμπάνιες με την Louis Vuitton και την Porsche, η Peggy Gou είναι το it-girl της εποχής με τους εκατομμύρια followers και ένα style icon που δεν χωράει σε κουτιά και κατηγορίες.

Δείτε εδώ περισσότερες πληροφορίες!

Artbat I Sat July 8 I Bolivar

έξοδος στην Αθήνα

8/7

Σάββατο 8 Ιουλίου το Blend υποδέχεται στο Bolivar τους Ουκρανούς superstar της melodic techno Artbat, ένα από τα πιο περιζήτητα δίδυμα της παγκόσμιας dance σκηνής, που έρχεται για να ξεσηκώσει με ρυθμό και μελωδία το αθηναϊκό κοινό.

Διαβάστε εδώ περισσότερες λεπτομέρειες για το live που προτείνει το έξοδος στην Αθήνα!

 JOSE JAMES

8/7

Ο διεθνούς φήμης τραγουδιστής της σύγχρονης τζαζ σκηνής έρχεται για πρώτη φορά στην Ελλάδα για να παρουσιάσει ένα μουσικό show αφιερωμένο όχι απλά στους δικούς του μουσικούς ήρωες αλλά και σε αυτούς που υποκλίνεται όλη η παγκόσμια τζαζ σκηνή: στην Billie Holiday , στον Βill Withers και στην Erykah Badu.

Ένας τραγουδιστής που εντυπωσίασε κριτικούς και κοινό καταφέρνοντας να συνδυάσει τη soul, με το hip-hop και την jazz. Χρησιμοποιώντας τους μουσικούς του μέντορες ως πυξίδες, τον John Coltrane, τον Marvin Gaye και την Billie Holiday κατάφερε να θολώσει τα όρια μεταξύ των μουσικών αυτών ειδών απλά και μόνο μέσα από την αγάπη του για τη μουσική.

O José James με την πλούσια, βαρύτονη φωνή του έχει κάνει ιδιαίτερη αίσθηση στη διεθνή τζαζ σκηνή μέσα από μια σειρά απρόβλεπτων πρότζεκτ στα οποία έχει ενσωματώσει την παραδοσιακή και σύγχρονη jazz,soul, fank, house και rock μουσική.

Ο José James έχει επίσης αφιερώσει ολόκληρα άλμπουμ του για να τιμήσει τους ήρωές του όπως είναι το Yesterday I Had the Blues: The Music of Billie Holiday (2015) και το Lean on Me (2018) που αποτελεί αφιέρωμα στον Βill Withers και το πιο πρόσφατο έργο του On & On (2023) που είναι αφιερωμένο στη μουσική της Erykah Badu.

Το Yesterday I Had The Blues: The Music of Billie Holiday είναι ένας φόρος τιμής στην θρυλική Βillie Holiday. Ο Τζέιμς γιορτάζει τη γυναίκα, τη «μητέρα της μουσικής» του. Μέσα από 9 τραγούδια-διαμάντια της Holiday έφτιαξε ένα αριστουργηματικό άλμπουμ που απέχει εντελώς από κάθε υπερβολή και όπου απλά, ο James σκάβει βαθιά μέσα σε κάθε στίχο, με στόχο την προβολή της αλήθειας μόνο!

Το Lean on Me γεννήθηκε στα τέλη του 2017 αφιερωμένο στα άλμπουμ του μεγάλου soul τραγουδιστή και τραγουδοποιού Bill Withers. Δώδεκα διαχρονικά τραγούδια του Withers, τα οποία διασκευάστηκαν ως φόρος τιμής των 80ων γενεθλίων του. Η βαρύτονη φωνή του James μεταφέρει το ουράνιο τόξο των συναισθημάτων που διακρίνει τη μουσική του Withers.

Το On & On, ένα άλμπουμ σε παραγωγή του James, διερευνά το εύρος του εμβληματικού καταλόγου της Erykah Badu, από το πρωτοποριακό ντεμπούτο άλμπουμ της, Baduizm, έως τα πιο σύγχρονα αριστουργήματά της New Amerykah Pt. 1 και 2. Στο άλμπουμ αυτό αντλεί έντεχνα τις εμπειρίες του με τους σύγχρονους δασκάλους McCoy Tyner, Robert Glasper και Flying Lotus για να δημιουργήσει ένα νέο ηχητικό τοπίο μέσα από έναν αυτοσχεδιαστικό φακό. “Είναι απλό”, εξηγεί ο ίδιος, “Η τζαζ μουσική ήταν πάντα το μέσο για να αντιληφθείς σε υψηλότερο επιπέδο τα πρότυπα της εποχής σου. Και για τη γενιά μου η Erykah Badu ήταν μια από τις πιο σημαντικές, καινοτόμες τραγουδοποιούς. Η δουλειά της έχει αποδειχθεί πρωτοποριακή σε κοινωνικό, μουσικό και καλλιτεχνικό επίπεδο”.

Διαβάστε εδώ περισσότερα!

Έξοδος στην Αθήνα: Θέατρο

ΟΠΟΙΟΣ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΧΩΡΙΣΕΙ… να σηκώσει το χέρι του! (Καλοκαιρινή Περιοδεία)

έξοδος στην Αθήνα

8-9/7

Μετά την απόλυτη sold-out επιτυχία σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη, η παράσταση-φαινόμενο, «Όποιος θέλει να χωρίσει… να σηκώσει το χέρι του!», του Γιώργου Καπουτζίδη, με την Κατιάνα Μπαλανίκα και έναν νεανικό θίασο ταλαντούχων ηθοποιών επανέρχεται και περιοδεύει σε ολόκληρη τη χώρα για να μας χαρίσει και πάλι το γέλιο και την αισιοδοξία!

Το πρώτο θεατρικό έργο του Γιώργου Καπουτζίδη, που απέσπασε διθυραμβικές κριτικές και κέρδισε την αγάπη του κόσμου από την πρώτη κιόλας παράσταση, συνεχίζει την επιτυχημένη πορεία του, αναδεικνύοντας μοναδικά τους προβληματισμούς και τα κοινωνικά ζητήματα, που μόνο ο Γιώργος Καπουτζίδης ξέρει να θίγει τόσο εύστοχα.

Η μοναδική και αγαπημένη του κοινού Κατιάνα Μπαλανίκα συναντά και πάλι τους Μαριλού Κατσαφάδου, Ανθή Σαββάκη, Ευθύμη Γεωργόπουλο και Αποστόλη Ψαρρό – μέλη του θιάσου της πρώτης παράστασης – και μαζί με τις νέες προσθήκες στην ομάδα, Ηρώ Πεκτέση, Γιώργο Ξούλο, Μάριο Δερβιτσιώτη, έρχονται για να μεταδώσουν το γέλιο, τη ζωντάνια και την ευαισθησία του Γιώργου Καπουτζίδη, σε ολόκληρη την Ελλάδα!

Έτσι, αυτό το καλοκαίρι φέρνει έρωτες, απιστίες, ανατροπές, αποκαλύψεις και πολύ γέλιο στην καλοκαιρινή περιοδεία του «Όποιος θέλει να χωρίσει… να σηκώσει το χέρι του!» Ένας ανομολόγητος έρωτας που κρατάει είκοσι χρόνια. Ένας γάμος που διαλύεται από μία απιστία. Κι ένας άλλος που αναβάλλεται επ’ αόριστον, αλλά κανείς δεν τολμά να το πει στον γαμπρό.

Ένας πρώην, ένας νυν, αναρίθμητα ραντεβού μέσω ίντερνετ κι ένα σπίτι που όσο περνά η ώρα… πλημμυρίζει. Κυριολεκτικά. Και πριν βουλιάξουν οριστικά, θα πρέπει να πούνε την αλήθεια. Όλοι σε όλους.

Διαβάστε περισσότερες πληροφορίες για την παράσταση που προτείνει το έξοδος στην Αθήνα, εδώ!

Με σιχάθηκα… αλλά και πάλι όχι εντελώς

8-9/7

Σε ένα ρετρό σκηνικό που θυμίζει νυχτερινό κέντρο της δεκαετίας του ’90, η παράσταση ξεκινάει όταν μπαίνουν στο χώρο οι θεατές. Μία λαϊκή τραγουδίστρια ανοίγει το πρόγραμμα, τους υποδέχεται με χορό και τραγούδια και τους προετοιμάζει για ό,τι πρόκειται να ακολουθήσει.

Δηλαδή, μία μαύρη κωμωδία, με όχημα τα καυστικά κείμενα της Λένας Κιτσοπούλου.

Οι τρείς ηρωίδες παρότι, φαινομενικά, άγνωστες μεταξύ τους, ξεπερνούν όσα τις χωρίζουν και χάνονται σταδιακά μέσα στο χιούμορ, τη θολούρα από την κάπνα του σκηνικού και τον θόρυβο από τα «σκυλάδικα». Και ξαφνικά από άγνωστες, μετατρέπονται σε φιγούρες οικείες, καθημερινές, ανθρώπους της διπλανής πόρτας.

Στο τέλος θα έχουν μόνο η μία την άλλη…!

Το «Πράσινο μου Φουστανάκι», η «Μ.Α.Ι.Ρ.Ο.Υ.Λ.Α» και ο «Κατάθλας» της Λένας Κιτσοπούλου συναντιούνται στο νυχτερινό κέντρο η «Κόλαση». 

Διαβάστε περισσότερα, εδώ!

Έξοδος στην Αθήνα: Φεστιβάλ

8-9/7

Στο Άλσος Βεΐκου θα πραγματοποιηθεί φέτος το 24ο Αντιρατσιστικό Φεστιβάλ για τρεις ημέρες, ξεκινώντας από τις 7 έως και τις 9 Ιουλίου.

«Το 24ο Αντιρατσιστικό Φεστιβάλ Αθήνας, απλώνει ένα φως πέρα από τη σκιά των εκλογών και των ρατσιστικών κρατικών πολιτικών. Μπλέκει φυλές, γλώσσες, γεύσεις και ακούσματα αμφισβητώντας όσο μπορεί την κυριαρχία», σημειώνεται, μεταξύ άλλων σε ανακοίνωση.

Παράλληλα, τονίζεται ότι «στον αντίποδα των επίσημων κρατικών εορτασμών και των παρελάσεων, τα Αντιρατσιστικά Φεστιβάλ είναι οι δικές μας γιορτές, οι γιορτές των από τα κάτω, είναι εδώ αποδεικνύοντας την αξία της αλληλεγγύης και του αγώνα».

«Τα τελευταία χρόνια χιλιάδες πρόσφυγες και προσφύγισσες έχουν πέσει θύματα των παράνομων επαναπροωθήσεων (pushbacks) προς την Τουρκία από τις ελληνικές αρχές. Χιλιάδες άνθρωποι δεν καταγράφονται πουθενά καθώς απάγονται μόλις φτάνουν στα νησιά ή αφήνονται μέρες και εβδομάδες στην τύχη τους σε νησίδες του Έβρου, ξυλοκοπούνται και ληστεύονται πριν σταλούν πίσω στην Τουρκία», αναφέρεται.

«Μέσα από τη συμμετοχή μεταναστευτικών κοινότητων, συζητήσεις, προβολές, κουζίνες, συναυλίες, παιδαγωγικά δρώμενα, φωτογραφικές εκθέσεις το Φεστιβάλ αποτελεί ένα από τα σημαντικότερα πολιτικά και πολιτιστικά γεγονότα της πόλης. Πολύ περισσότερο όμως είναι εδώ για να αναδείξει και στηρίξει τους αγώνες για αλληλεγγύη, ισότητα, αξιοπρέπεια, συμμετοχή. Για έναν κόσμο χωρίς πολέμους, εθνικισμούς, ρατσισμό και καταπίεση», καταλήγει η ανακοίνωση.

Διαβάστε εδώ περισσότερα!

Συναυλίες και events του καλοκαιριού που δεν πρέπει να χάσεις:

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Πληροφορική

Πλήρης Απασχόληση

22-01-2024

Αιγάλεω

⚽🏀 LIVE SCORES

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;